Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 17 Ağustos 2022 258 Görüntüleme

KARATAŞ:TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN BU ÜCRETLERİN MAKUL BİR DÜZEYE ÇIKARILMASI BU EKONOMİK KRİZDE ZARURİ OLMUŞTUR.

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkan Karataş Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ek ödeme ve teşvik ödemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Karataş açıklamasında şunları söyledi;

“12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile taban ek ödeme ve teşvik ödemesi getirilmiştir.

Üniversite hastanelerindeki Sağlık Çalışanları her zaman olduğu gibi bu ödemelerden de mahrum edilmiştir. Kamu sağlık hizmeti bir bütün olarak düşünüldüğünde Üniversite Hastanesi Sağlık Çalışanlarını mali ve özlük hakları düzenlemelerinden mağdur etmek kabul edilir bir durum değildir. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan bu durumu kabul etmiyor ve buradan YÖK Başkanlığına sesleniyoruz; YÖK bir an önce harekete geçmeli ve Üniversite Hastanelerinde Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödeme Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’te değişikliğe giderek taban ek ödeme uygulamasını hayata geçirmelidir. Pandemi döneminde alamadığımız tavandan ek ödeme mağduriyetinin aynısını Sağlık Bakanlığı Hastanelerine verilen Üniversite Hastanelerine verilmeyen taban ek ödemede yaşamak istemiyoruz. Üniversite Hastanesi Çalışanları üvey evlat muamelesi görüyor. Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde verilen taban ek ödemenin 250-750 TL arasına sıkıştırıp, bu ücrete mecbur bırakılmalarını kabul etmiyoruz. Tüm Sağlık Çalışanları için bu ücretlerin makul bir düzeye çıkarılması bu ekonomik krizde zaruri olmuştur. Üniversite Hastanesi Sağlık Çalışanları için bir an evvel makul ve günümüz ekonomisine uygun taban ek ödeme uygulaması başlatılmalıdır.

Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki bu ücretlerin çalışanların ekonomilerine katkısı için bir anlamı olacak seviyeye getirilerek makul bir hale dönüştürülmesi elzemdir. Revizyon şarttır.

Kamu Sağlık-Sen olarak Üniversite hastanesi çalışanları için YÖK’e yazı göndererek başvuruda bulunup, ek ödeme konusundaki beklentilerimizi aktardık ve bu konuda acil düzenleme istedik. YÖK’ten gelecek cevaba göre konuyu yargıya taşıyacağız. Sağlık Çalışanları arasında ayrım yapılmasına izin vermeyeceğiz! YÖK’ü göreve davet ediyoruz; daha fazla mağduriyet oluşturmama adına EK Ödeme Yönetmeliğinde değişikliğe giderek Pandeminin kahramanları olan Üniversite Hastanesi Sağlık Çalışanlarının gasp edilen haklarını iade edin!”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com