Ana Sayfa GÜNDEM 19 Ağustos 2022 219 Görüntüleme

“MERKEZE BAĞLI 5 KÖYE SULAMA PROJESİ YAPILDI”

Elazığ İl Özel İdaresi şehrimizde sulanabilir tarım alanlarını artırmak amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Merkeze bağlı beş köyde yeni yapılan sulama havuzları ile sulanabilir alan 1500 dekara çıkarıldı.

Elazığ İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilimizin sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve ürün çeşitliliğini sağlamak adına uygulanan sulama projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Merkez Sakabaşı, Ortaçalı, Öksüzuşağı, Akçakale ve Yalındamlar Köyleri’nde 2022 yatırım programı kapsamında hayata geçirilen Sulama Suyu Havuzları Projesinde toplam sulanabilen alan 1500 dekara çıkarılmış oldu.

Merkeze bağlı köylerde hizmete alınan yeni sulama projesi kapsamında 5 adet 72 tonluk havuz yapıldı.Proje ile Merkez Sakabaşı, Ortaçalı, Öksüzuşağı, Akçakale ve Yalındamlar Köyleri’nde modern sulama sistemine geçilmesi de sağlandı. Sulama suyu yetersizliğinden dolayı üretim yapılamayan alanlarda yeniden üretime geçilmeye başlandı ve sulamaya açılan arazilerde çeşitli ürünler üreticiler tarafından yetiştirilebilecek.

Elazığ İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada Elazığ genelinde planlanan tarımsal sulama projelerinin hizmete açılması için çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiği belirtilerek; “Yatırım programında yer alan sulama projeleri gerçekleştirilen çalışmalar bir bir hizmete açılmaktadır. Yeni sulama projeleri hayata geçtikçe daha çok tarımsal alan ve daha çok üreticimiz suya kavuşturmaktadır. Yapılan çalışmalar ile şehrimizde tarımsal üretimin payı artırılarak yerel kalkınmaya katkı sağlanmaya çalışılmaktadır. Elazığ İl Özel İdaresi tarımsal üretimi artırmak amacıyla her zaman üreticilerimize destek olmaya ve alt yapı projelerini hayata geçirmeye devam edecektir.” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com