Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 20 Ağustos 2022 324 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ EROL’DAN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  alabalık üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi olan Keban ilçesinde bulunan balık çiftliklerinin yolu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevap vermesi istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Erol, soru önergesinde, alabalık ihracatı yapılan Keban’da üretim merkezine giden 7 km uzunluğundaki liman yolunun yapılmasının bakanlığın yatırım programında olup olmadığını sordu.

Erol soru önergesinde, “Elazığ; Keban, Karakaya, Özlüce, Pembelik, Beyhan Baraj Gölleri ve Sivrice Hazar Gölü olmak üzere yaklaşık 68 hektar su yüzey alanı ile su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı açısında Türkiye’nin en önemli bölgesi konumundadır. Alabalık yetiştiriciliğinde 36.105 ton/yıl kurulu kapasitesi ile 2022 yılı alabalık üretimi 25 bin tondur. İlimiz 2021 yılı alabalık üretim rakamlarına göre iç sularda Türkiye’de birinci sırada yer almaktadır. 2021 yılında çoğunluğu Rusya ve Avrupa Birliği ülkelerine olmak üzere 5.550 ton su ürünleri ihracatı gerçekleştirilmiş olup yaklaşık 48.000.000 dolar ihracat geliri sağlamıştır. Ayrıca Keban yavru sazan üretim tesisinde 2021 yılında 12 milyon adet yavru sazan balığı üretilmiş, 19 ildeki su kaynaklarına balıklandırma yapılmak üzere gönderilmiştir. Görüldüğü üzere Elazığ sadece balık üretimi değil, balığın işlenmesinde de Türkiye’nin en önemli merkezlerindendir. Bu bağlamda; Keban ilçemizde bulunan balık çiftliklerinin liman yolu yıllardır yapılmamıştır. Ülkemiz ihracatı için son derece önemli bir üretim merkezine giden yaklaşık 7 km uzunluğundaki yolun yapılması bakanlığınızın yatırım programında mıdır, bu yolun yapımı ne zaman tamamlanacaktır?” sorularını sordu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com