Ana Sayfa GÜNDEM 24 Ağustos 2022 311 Görüntüleme

100 YAŞINDAKİ HASTAYA YENİDEN IŞIK OLAN AMELİYAT

    Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine müracaat eden 100 yaşındaki hasta yapılan ameliyatla kaybolan görme yetisine yeniden kavuştu.

   Travma nedeniyle gençliğinden beri sağ gözü görmeyen hasta, sol gözünde de görme kaybı gelişmesi şikayetiyle Elazığ Fethi Sekin Şehir hastanesine müracaat etti. Yapılan muayene ve tetkikler neticesinde katarakt tanısı koyulan hastanın ameliyat olmasına karar verildi. Hasta Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğinde başarıyla ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

    Hastanın yaşı ve gözündeki patolojiler nedeniyle oldukça riskli olan ameliyatını başarı ile gerçekleştiren Opr. Dr. Çağrı YİĞİT; “Hastamız bize başvurduğunda sağ gözünde, gençliğinde geçirmiş olduğu travmadan dolayı tam görme kaybı mevcuttu. Sol güzünde ise sadece ışık hassasiyeti olan tam görme kaybına sebep olan katarakt vardı. Uyarıcı damlalara rağmen göz bebeğinin hiçbir şekilde büyümemesi cerrahi açıdan oldukça risk oluşturuyordu. Ailesi ve hastamızın da onayı ile hastamızın katarakt ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Operasyonun birinci gününde yaptığımız kontrol muayenesinde, hastamızın görme seviyesi parmak sayma seviyesine ulaştı ve çevresini yeniden görebiliyordu. Hastamıza yeniden ışık olan bu başarılı ameliyatta bizlere destek olan tüm ameliyathane ve klinik ekiplerimize teşekkür ederim ” dedi.

  

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

HASAN BİLGE’NİN KALEMİNDEN

HASAN BİLGE’NİN KALEMİNDEN

Tema Tasarım | Osgaka.com