Ana Sayfa GÜNDEM 28 Ağustos 2022 331 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ ” ÖNEMLİ OLAN ATA TOHUMUNU GELECEK NESİLLERE AKTARMAK”

Elazığ Kamu Sağlık – Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, bahçesinde yetiştirdiği organik domateslerle ata tohumu adı verilen Elazığ’ın meşhur çatallı domateslerinin gelecek nesillere  aktarılması gerektiğine dikkat çekti. Ata tohumu ile üretimin yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Karataş , yüzyıllardır bu topraklarda yetiştirilen domatesin tekrardan üretilmesi için yetkililere seslendi. ” Biz bu domatesimizi özellikle hem yemesi konusunda hem de lezzeti noktasında tekrar eski günleri yad etme adına yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.” ifadelerine yer veren Başkan Karataş;

“Bugün Elazığ,  Sivrice ilçemizde bulunan Hazar Gölü kıyısında ki bahçemizde ata tohumumuz olan Sürsürü çatal domatesin hasadını yapacağız. Geçen hafta sosyal medyada yer alan 1 kilonun üstünde olan domates yetiştiriciliği bugün tekrar 2. bir domatesle yenilemiş olacağız önemli olan ata tohumunu gelecek nesillere bırakmak adına projemiz noktasında yeniden gençlerimize, gelecek nesillere bu domatesi bırakmak için elimizden gelen özveriyi ve gayreti göstereceğiz.

Çatal domates dediğimiz ata tohumuyla yetiştirildiğimiz ilk domateslerimiz. Bu domatesimizi şu anda kilo olarak belirleyeceğiz. Geçen haftalarda bir kilonun üzerinde olan domates şu anda tartımızda görüldüğü üzere 1 kilo 230 gram civarında bulunmaktadır. Biz bu domatesimizi özellikle hem yemesi konusunda hem de lezzeti noktasında tekrar eski günleri yad etme adına yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu domates hakikaten kaybolmuş yüz yıllardır bu topraklarda yetişen domatesin tekrar günümüzde yetiştirilmesi noktasında gayret sarf edilmesi yine yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu noktada bu domatesi bugüne yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız. ”  dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com