Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 30 Ağustos 2022 296 Görüntüleme

BAŞKAN ÖZDOĞAN “ CİDDİ BOYUTTA ESNAFLARIMIZDAN DESTEKLERİNİ DEĞİL ELLERİNİ ÇEKSİNLER”

Elazığ Kovancılar Oda Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafların mağduriyetlerini dile getirerek “Devletin artık destek vermesini geçtik küçük esnaftan elini çeksinler” ifadelerinde bulundu.

Medyaya yansıyan  Tarım Kredi kooperatiflerinde ürünlerin fiyatlarının düşeceği haberlerinin küçük esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirdiğini ifade eden Başkan Özdoğan;

“Malumdur ilçemizin  bu son süreçte giderlerin artışından dolayı esnaflarımız mağdurdur. Bu yetmemiş gibi birde medyada yanlış yayımlanan kredi kooperatiflerin fiyat fahiş bir düşüşünü anlatıp vatandaşla esnafımızı karşı karşıya getirilip , esnaflarımız burda ciddi boyutta mağdur ediliyor.” dedi.

BELEDİYEMİZ YOLLARI DARALTTI BU DURUMDAN ESNAFIMIZ MAĞDUR OLDU

Kovancılar Belediyesi’nin 10 metre olan yolları daraltarak 9 metreye düştüğünü iddia eden Kovancılar Kahveciler Oda Başkanı Ahmet Özdoğan, yolların daraltılmasından dolayı yol üzerinde mola veren yolcuların duracak yer bulamadığı için ilçeyi geçmek zorunda kaldığını bu nedenle yerel esnafa getirisi olan bu durumun ilçede gelir kaybına neden olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili harputtimes.com’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Özdoğan;

“2.si son zamanlarda ilçemizde  bir asfaltlama yol yapımı başlamıştı ilçemiz 25 ili temsil eden uluslararası bir konuma sahip olan bir ilçedir. Maalesef eski yol oranı genişken yolları daralttılar ve esnaflarımız burda ciddi manada mağdur oldu. Çünkü yolların daralmasından dolayı gelen yolcular orda duramıyorlar orda duramadığı içinde esnaflarımız maddi bir kayba uğruyor. Günde ortalama 10 bin tane araba geçiyor 10 bin tane araba bir duruşunda 10 TL bıraksa 100 bin TL yapıyor. Ama maalesef o arabalar duramıyor çünkü onların durabileceği alanlar kapatıldı ve yolların daraltılmasından dolayı ilçemizde ciddi bir ekonomik sıkıntı yaratıyor.

Maalesef Yerel Yönetimlerimizi yönetenler esnaflarımızla veya bizim Sivil Toplum Örgütlerimizden istişaresiz işler yapıyor. Oysa bu yol yapılmadan önce bizlerle ve esnaflarla istişareler yapılsaydı bugün o eskiden 10 metre olan yolumuz neden 9 metreye düşseydi? Bugün 12-13 metre olsaydı. Bugün 10 bin araba geçer 2 sene sonra 15 bin arabaya çıkar peki bu yol nasıl buna cevap verecek? Ve bu esnaflarımız niye mağdur edilsin ciddi boyutta esnaflarımızın Bağ-Kur’larına baktığımız zaman 2 bin TL , Bağ-Kur’larını ödeyemez hale geldi. Onu geçtik elektrik fiyatlarımız, bugün en kötü esnafımız aylık 2-3 bin TL’den aşağı elektrik faturası ödeyemiyor. Bundan dolayı küçük esnafı ciddi manada yok etmeye çalışıyorlar.” dedi.

AVM’LERE VERİLEN DESTEKLER YEREL ESNAFA VERİLMELİDİR

AVM’lerin yerel esnafı mağdur ettiğini ancak devletin desteği AVM’lere sağladığını ifade eden Başkan Özdoğan, esnaf eskiden kira veriyordu sadece şimdi ise Bağ-Kur ve elektrik giderleri de bir kira büyüklüğünde  ifadelerine yer verdi. Başkan Özdoğan açıklamalarının devamında;

“AVM’ler yetmezmiş gibi medyamızda sağolsun kooperatif bünyesinde açılan marketlerde şişirilmiş abartılı fiyatlarını yansıtıyorlar işte o fiyatları burda çok uygun gösterip küçük esnafta kalın gösteriyor ve burda ciddi boyutta esnaflarımız ile vatandaşlarımızı karşı karşıya gelmesine sebep oluyor. Ben burda bunu soruyorum küçük esnaf dediğin zaman vatandaşların parası olmadığı zaman aylarca idare ediyor. Peki bu AVM’lere vermiş olduğunuz destekler BİM poşeti dahi bedava vatandaşa vermiyor. Peki  bu vatandaşın mağdur olduğu süreçte nasıl bunun mağduriyeti giderilecek. Yani biz devletimizden ciddi boyutta esnaflarımızdan desteklerini değil ellerini çeksinler. Yani bu ulusalların zenginlerin bir yere kadar bunları üretime teşvik etsinler. Zaten küçük esnaf bunların ürettikleri ürünleri satıyorlar. Bir ürünün uygun olması için özellikle onun giderinin düşürülmesi lazım. Bugün bir esnaf eskiden bir kira ödüyordu. Bugün bir kira yetmezmiş gibi Bağ-Kur’u 2. bir kira olmuş,  elektrik faturası 3. bir kira olmuş bunları da hesaba katmak lazımdır. Ama medyamızda da son süreçte bizim esnafımızı vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmemek adına dürüst bir haber bekliyoruz. Gerçekten yerinde inceleyip de dürüst fiyatların esnaf ve vatandaşlara yayılmasını istiyoruz.” dedi.

AVM’LER DOLANDIRICILIK SEVİYESİNDE

AVM’lerin ürünlerin aynısını aldığını ancak fabrikayla görüşüp paketlerin içindeki ürünlerin miktarını azalttığını belirten Başkan Özdoğan, “AVM’ler bugün piyasa da günümüzde örneğin bir salçanın yükselişi  bundan 20 gün önce piyasada salça varken AVM’ler salçayı stokladılar birden 5 kilo bir salça 40-50 liradan neden 300 TL’ye çıktı? ” ifadelerine yer verdi. Başkan Özdoğan;

3. bir şeye gelelim dolandırıcılık seviyesini belirliyoruz çünkü AVM’ler direkmen fabrikadan aynı ürün için anlaşıyorlar ama aynı markada ki ürünün içinde ki aynı ürünün orijinalini düşük şeyde bırakıyorlar. Yani  ben bunun her türlü hilesine baktım bugün gidip analiz yaptığımız deterjandan tutun çayından yağından direk fabrikalarla görüşüyor  içindeki ürün düşüyor. İçindeki ürün düşümü yapıldığı zaman otomatik olarak fiyat düşüyor. AVM’ler bugün piyasa da günümüzde örneğin bir salçanın yükselişi  bundan 20 gün önce piyasada salça varken AVM’ler salçayı stokladılar birden 5 kilo bir salça 40-50 liradan neden 300 TL’ye çıktı? Yani bunu topluyorlar ondan sonra efendim nedir küçük esnaf fahiş fiyattan  mal alıyor. Özellikle vatandaşı mağdur eden bizim AVM sektörüdür.

Bir başka konu ise ilçelerimizde ve ilimizde bir iş yapılıyorsa gerçekten bir yol yapımı mı olur bir iş yapılıyorsa Belediyemiz olsun Sivil Toplumlar istişare içinde eğer biz esnaflarımıza vatandaşlarımıza bir işi yapıyorsak bunları istişare dahilinde yaparsak bu iş daha güzel olur. Ama bugün kendi kafasında benim yolum 10 metreyken 9 metreye düştüğü zaman mağdur ediliyorsam bu yanlış bir şeydir. Yani biz  her türlü istişarelere beraber çalışmaya devam etmek istiyoruz. Sorunlar bitmiyor küçük esnafımızda kapatma aşamasına zaten gelmiştir. Ne kadar az mağduriyetle kapatacağız ona bakıyoruz. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com