Ana Sayfa GÜNDEM 1 Eylül 2022 309 Görüntüleme

BAŞKAN BANKUR “ADLİ YILDA ADALET ÇALIŞANLARI UNUTULMAMALIDIR”

TÜRK BÜRO-SEN Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer BANKUR, her yıl adalet sisteminin eksikliklerinin dile getirildiği, Adli Yıl Açılışında yıl boyu Hakim , Savcılar ile birlikte adalete hizmet veren  Yazı işleri müdürü, Zabıt Kâtibi, İcra Katibi, Mübaşir, Teknik personel ve diğer personellerin sorunlarının dile getirilmediğini ayrıca son dönemlerde darp edilen ve mobbing uygulanan meslektaşlarının sayısında artış yaşandığını vurguladı. “Adalet sisteminin olmadığı ya da aksayarak işlediği bir ülkede, ne gelişmişlikten ne de kalkınmadan bahsedilemez. ” ifadelerine yer veren Başkan BANKUR açıklamalarının devamında;

Her yıl Eylül ayının ilk iş gününde Adli Yıl açılışı çeşitli kutlamalarla gerçekleştirilir. Adalet ve hukuk toplumların olmazsa olmazıdır. Nitekim Hz. Ali, “Devletin dini Adalettir.” diyerek devlet için adaletin önemine işaret etmiştir. Adalet sisteminin olmadığı ya da aksayarak işlediği bir ülkede, ne gelişmişlikten ne de kalkınmadan bahsedilemez. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, ülkemizi ayakta tutabilecek tek unsur Adalettir.

ADALET ÇALIŞANLARININ SORUNLARI GÖZ ARDI EDİLİYOR

Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği “adli yıl” açılışlarında; Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, Hâkim ve Savcılar ile birlikte Adalet Hizmetinin temel taşları olan Yazı işleri müdürü, Zabıt Kâtibi, İcra Katibi, Mübaşir, Teknik personel ve diğer tüm Adalet Bakanlığı çalışanları unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar. Özellikle son dönemlerde mobbing uygulanan ve intihar eden, ayrıca saldırıya uğrayarak darp edilen meslektaşlarımızın sayısında artış gözlenmektedir. Mesai mefhumu olmadan çalışan adalet çalışanlarının bu fedakârlıklarının karşılığı bu olmamalıdır. Bu güne kadar TBMM’de ele alınan Yargı Reformu Tasarılarında Adalet Çalışanları bir bütün olarak yok sayılmıştır. Adalet çalışanlarının mali sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılmalı, gerekirse yeni bir Yargı Reformu Tasarısı TBMM gündemine ivedilikle getirilmelidir.

ADALET ÇALIŞANLARINA YÖNELİK BİR PAKET ÇIKARILMALIDIR

Bu pakette; 1-657 sayılı DMK’da Adalet Hizmetleri Sınıfı ihdas edilmeli, 2-Adalet çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden pay verilmeli, 3-Adalet çalışanları 2802 sayılı yasa yerine 4483 sayılı yasaya göre yargılanmalı, 4-Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında liyakatin öne çıkarılması, 5- Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi, 6- Tüm sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi, 7- Fazla mesai ücretlerinin günümüz şartlarına göre artırılması, tam ve zamanında ödenmesi, 8- Yol paralarının tüm illerdeki çalışanlara ödenmesi 9-Mobbinge karşı çalışanları koruyan uygulamaların hayata geçirilmesi, gibi iyileştirmelerin içinde bulunduğu bir paket Adalet çalışanları için de çıkarılmalıdır. Nitekim bu güne kadar çıkarılan yargı paketlerinde personel adına hiçbir iyileştirme olmaması adalet çalışanlarında hayal kırıklığı yaratmıştır. Artık Adalet çalışanları unutulmamalı ya da yok sayılmamalıdır.

BANKA PROMOSYONLARINDA MAAŞA GÖRE ÖDEME SİSTEMİ TERK EDİLMELİDİR

Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı, bu güne dek Banka Promosyonu anlaşma ödemelerini maaşa göre yapmış, Adalet çalışanları arasında büyük bir adaletsizlik yaşanmasına sebep olmuştur. Sendikamızın girişimleri sonucunda bu dönem güncellenen Adalet Bakanlığı Banka Promosyonu uygulaması, tek seferde ve eşit olarak yapılacak şekilde imza altına alınmıştır. Temennimiz bu uygulamanın bir defaya mahsus değil, kalıcı olarak hayata geçirilmesidir. Türk Büro-Sen olarak, bu konuda Adalet çalışanlarının mağdur edilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu istek ve düşüncelerle yeni adli yılın tüm Adalet Çalışanları başta olmak üzere, tüm üyelerimize, yargı camiasına ve aziz milletimize hayırlı olmasını dileriz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com