Ana Sayfa GÜNDEM 6 Eylül 2022 314 Görüntüleme

KAHVECİLER ŞEKER SORUNUNA ÇÖZÜMÜ CİMERE YAZMAKTA BULDU

Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen gündemin en yoğun konularından biri olan şeker sorununa çözüm bulmak için Ankara’ya gittiklerini ancak Bakanla görüşme sonucunda her hangi bir geri dönüş almadıklarını bildirdi. Esnafların şeker konusunda yaşadıkları sıkıntıların sadece kendilerini değil aynı zamanda yakın çevrelerini de etkilediğini dile getiren Başkan Evsen, “Burda çok büyük oyunlar var, şekerde rantsal dönüşümler var ve bu rantın önüne geçemedik. Esnaf olarak mağduruz gerekenin yapılmasını istiyoruz. ” ifadelerine yer verdi. Bu sorunun çözülmesi için Bakana seslenen Başkan Evsen;

“Bugün gündemi son 5-6 aydır gündem olan şeker aldı. Bundan 15 gün önce Tarım Bakan Yardımcımız Değerli Bakanımız Nihat Pakdil Bey’in yanına bu konu ile ilgili konuşmaya gittik. Sağolsun Bakanımız orda pazarlama Müdürü Mehmet Bey, Kamil Bey talimatları verdi. Ankara’da ki görüşmemiz sonucunda Elazığ’a huzurlu bir şekilde geldik. Burdan Bakanımıza sesleniyoruz Değerli Bakanım sizlerin yanında talimat verdiğiniz müdürleriniz an itibariyle 15 günde  hiçbir cevap hiçbir netice alamadık bu konuda. Bu konuda siyasi erklere sesleniyoruz. Burda çok büyük oyunlar var, şekerde rantsal dönüşümler var ve bu rantın önüne geçemedik. Esnaf olarak mağduruz gerekenin yapılmasını istiyoruz. Elazığ’da şeker konusu bugün esnafımızı ailesi ve yakın çevresi ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiyi rahatsız ediyor bu rant vatandaşlara da yansıyor bu yüksek fiyatlar.” dedi.

CİMERE YAKLAŞIK 1000 TANE MESAJ ATACAĞIZ

Elazığ’ın kronik sorunlarından biri haline gelen şeker sorununa bir çözüm bulunamazken bu sorun hem vatandaşı hem de esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Başta kahveciler ve tatlıcılar olmak üzere birçok sektörü zor durumda bırakan şeker sorununa çözüm bulamayan Elazığlı kahveci esnafları çareyi CİMER ‘ e yazmakta buldu. Elazığ Kahveciler Ve Kıraathaneciler Odası öncülüğünde CİMER’e 1000 tane mesaj atılacağının planlandığını bildiren Başkan Evsen;

“Bugünden itibaren başladık CİMER’e yaklaşık 1000 tane mesaj atmayı düşünüyoruz. Artık sorunumuz gerçekten kimsenin çözemediği bir sorun oldu işimiz Allah’a emanet gidiyor tekrar Bakanımıza sesleniyoruz görüşmelerimizde orda bizimle ilgilendiniz teşekkür ederiz sizlere yalnız birimlerinizde ki insanlar gerek burdaki fabrika müdürleri olsun gerek Türk Şekerin yetkilileri olsun esnafa bu konuda yardımcı olmadı esnaf bu konuda mağdur , vatandaş mağdur. İnşallah Sayın Bakanım bu konuya el atarsınız sizden müjdeli haberi bekliyoruz. Biz şekerin rantsal zenginleri değil mağdur esnaflarıyız. Binlerce ton şeker istemiyoruz, iş yerlerimizde tükettiğimiz şekerin miktarı belli sadece o şeker miktarı kadar şeker fabrikasına veya satışından rant elde eden insanlarda diyoruz yeter artık bu kadar birazda bırakın esnaflar kazansın sizin kazandığınız para yeter bu kazandığınız.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com