Ana Sayfa GÜNDEM 9 Eylül 2022 410 Görüntüleme

21 YIL KİMLİKSİZ YAŞAYAN ELAZIĞLI VATANDAŞ “VARIM AMA YOKUM ASLINDA YETKİLİLERE SESLENİYORUM YARDIMCI OLUN”

Elazığ’da yaşayan Hazar Eprem’in hayat öyküsü duyanları hayrete düşürüyor. 21 yıldır nüfusa kayıtlı olmadan hayatını sürdüren Eprem birçok konuda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirerek mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere seslendi.

Küçük yaşta anne ve babasının ayrılması nedeniyle nüfusa kaydı olmayan Eprem, hayatının birçok alanında sıkıntı yaşarken başvurduğu hiçbir merciden olumlu sonuç alamadığı için mağduriyet yaşadığını iddia etti.

Kimlik problemi nedeniyle sadece kamu kurum ve kuruluşlarında  değil aynı zamanda hayallerine kavuşma konusunda da büyük problemlerle karşılan Eprem , nüfusa kayıtlı olmadığı için eğitim, sağlık ve güvenlik şartlarından faydalanamamakta. “Aslında varım ama dünya üzerinde yok görünüyorum , hastaneye gidemiyorum, askerliğimi yapamadım , yolda polisle karşılaştığımda 2 gün nezarette yatırıp kim olduğumu araştırıyorlar, işe bile giremiyorum bu durumdan çok mağdurum yetkililere sesleniyorum yardımcı olun” ifadelerinde bulundu. Bu durumun ilginç olduğu kadar sorunlu olduğunu vurgulayan Eprem, defalarca Nüfus Müdürlüğüne başvurduğu halde olumlu sonuç alamadığını, sürekli olarak evrakların Ankara – Elazığ arası gönderildiğini ancak bir türlü bir sonuca varılmadığını, ses sanatçısı olma yolunda ilerlerken bu durumdan dolayı engellerle karşılaştığını bu durumun çözümü için yetkililere seslendiğini belirtti.

Harputtimes’e özel açıklamalarda bulunan Eprem;

“21 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç kimliğim olmadı nüfusa kayıt ettirmemişler varım ama yokum aslında. Şimdi benim annem babamın 2. Eşi olduğu için ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bu yaşıma kadara hiç görmedim 3 buçuk yıl önce sadece ölüm haberini duydum. Kimlik almama nedenleri nedir bilemiyorum beni bir köşede unuttular mı? Hani nasıl desem baba vicdanına kalmış bişey çocuk yaşta alması gerekirken almamış.  Anneme şu gün gidelim bugün gidelim  diyerek yapmamışlar bir türlü. Sonra zaten 15 yaşıma geldim. 15 yaşımdan beri uğraşıyorum ve şuan 21 yaşındayım.

Elazığ İl Nüfus Müdürlüğü’ne gittik  önce tuttular kağıt istediler gittik Malatya’dan kağıt aldık geldik. Ne dedilerse yaptık kağıt muayenesi kağıt testi ama sürekli olarak Ankara’ya kağıt gönderiyorlar kağıt alıyorlar ha bugün çıkacak  ha yarın  çıkacak diye kimse bizimle uğraşmıyor. Kimse bakmıyor  durumumuzu anlamıyor yani ben bu Türkiye’nin vatandaşı değil miyim? Ben Müslüman değil miyim ? Suriyeli olsaydım Suriye’den gelseydim yani kimliğimi verirlerdi. Suriyeliler geldi onları bile vatandaş yaptılar. Ama devlet büyüklerimizden  yardım bekliyoruz. Burdan İstanbul’a gittik İstanbul’da ablamla beraber nüfus müdürlüğüne gittik işte durumumu anlattım adam sadece kafasını kaldırıp tek kelime etti “Kardeşim biz bir şey yapamıyoruz Allah yardımcın olsun”  Ankara’da yine aynı nereye gitsem Allah yardımcın olsun diyerek başlarından savdılar. Yani buna bir çözüm bulmalarını istiyorum. Okula gidemedim askerliğim gelmiş hatta geçiyor askere gidemiyorum, askere gitmek istiyorum yarın öbür gün evlenecez yani bu hep böylemi kalacak. Polislik bir  durum olduğunda kimliğin nerde diyorlar kimliğim yok diyorum inanmıyorlar 2 gün nezarette yatırıyorlar git çıkar diyorlar. Yardımcı olmazsanız ben nerden çıkaracam.

Ortaya koyabileceğim bir kimliğim yok ben buyum diyemiyorum adam bana dönüp diyorlar ki sen yaşamıyorsun Türkiye’de yoksun, dünyada yoksun. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Benden DNA testi istendi  babamla beraber öz babam mı değil mi diye. E benim bunu yapacak gücüm yok 15 bin lira para istiyorlar benim bunu ödeyecek gücümde yok kimliğim olmadığı için çalışamıyorum babamda çalışan biri değil ailemin de maddi durumu ortada. İstanbul’da sahne alacam klibim çıkacak inşallah güzel yerlere gelecem ama kimlik olmadığı için ne bir işe girebiliyorum ne kendi mesleğimi yapabiliyorum, hiçbir şekilde bir şey yapamıyorum yani devlet büyüklerimizin el uzatmasını istiyorum bu işe.” dedi.

Özel Haber: Funda Canpolat

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com