Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 14 Eylül 2022 245 Görüntüleme

YEŞİL MUTABAKAT FARKINDALIK TOPLANTISI

Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) kapsamında öngörülen Sınırda Karbon Düzenlemesinin (SKD) Türkiye’den Avrupa Birliği’ne (AB) ihracat yapan sektörler üzerine olası etkisinin değerlendirileceği “Yeşil Mutabakat Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı” 15 Eylül 2022 tarihinde Elazığ TSO Akademik Danışmanı Doç.Dr. İzzet Taşar’ın sunumuyla Elazığ TSO Konferans Salonunda Saat: 15.30 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

İş Dünyası ve İhrcatçılar İçin Tarihi Bir Süreç Başlıyor…

Elazığ TSO tarafından yapılacak olan bilgilendirme toplantısına tüm iş dünyası, STK’lar ve ilgili kesimlerin davetli olduğunu belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 2015 yılında imzalanan ‘Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ ya da halk arasında bilinen adıyla ‘Paris İklim Anlaşması”nın uygulanma sürecine adım adım yaklaşıldığını belirtti.

Başkan Arslan konuya ilişkin değerlendirmesinde, “TOBB bünyesinde Elazığ TSO olarak şahsımın da görev aldığı Yeşil Mutabakat Çalışma Komisyonumuz Türk iş dünyasının sürece hazırlığı konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Bir yandan iklim kanunu ve ticarette emisyon sınırlaması gibi önemli politik araçlar üzerinde de çalışmalar devam etmekte olup, iş dünyası olarak önümüzdeki zaman dilimini çok etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin büyük ticaret ortaklarından biri olan Avrupa Birliği’nin (AB) hayata geçirmeye hazırlandığı Sınırda Karbon Vergisi Mekanizmasının (SKDM), firmalarımız doğrudan etkileyeceği görülmektedir. Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu arasındaki görüşmeler neticesinde SKDM vergilerinin 2027’den itibaren yürürlüğe konulabileceğini öngürülmektedir.

İlimizden özellikle AB ülkelerine ihracat yapan üyelerimizin sürece hazırlık noktasında bugün ayağa kalkmaları ve tüm süreçlerini yeniden oluşturması gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak Odamız Akademik Danışmanı Sayın Doç.D. İzzet Taşarı’ın sunumuyla gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantımıza tüm üyelerimiz, STK temsilcilerimiz ve konuya ilgi duyanlar davetlidir” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com