Ana Sayfa GÜNDEM 21 Eylül 2022 195 Görüntüleme

FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ İKİLİ İLİŞKİLER GÜÇLENDİRİLİYOR

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Azerbaycan Teknik Üniversitesi’ni ziyaret ederek iki üniversite arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla görüşmelerde bulundu.

Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Vilayat Mammad oglu Valiyev ve Rektör Yardımcısı Prof. Nurali Adil Yusifbeyli ile bir araya gelen Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi’yle ilgili bilgiler vererek yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

Fırat Üniversitesi’nin YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilerek Türkiye’nin en iyi ilk 20 devlet üniversitesi arasında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, iki üniversite arasında yapılacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile eğitim-öğretim, akademik ve kültürel alanlarda iş birliğini güçlendirmek istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, ortak eğitim öğretim faaliyetlerinin her iki üniversiteye katkı sağlayacağını ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Vilayat Mammad oglu Valiyev, köklü bir eğitim geçmişi olan Fırat Üniversitesi’yle her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyerek iki üniversite arasındaki bağların kuvvetlendirilmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Öte yandan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ile birlikte Bakü Büyükelçimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret etti. Heyet, Bakü’nün kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şehitlik ziyaretine katıldı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com