Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 23 Eylül 2022 382 Görüntüleme

TÜRK BÜRO-SEN 2023 YETKİ BULUŞMASI TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı( TÜRKAV) Elazığ’da Türk Büro-Sen’in düzenlediği bir organizasyonla bir araya geldi. TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Genel Başkan Yardımcıları Özkan Ulupınar ve Sami Çam’ın katıldığı organizasyonda Elazığ Türk Büro-Sen Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur ev sahipliği yaparken, Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü ve Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Elazığ İl Temsilcisi Vedat Demirbağ, Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz’da programa katılanlar arasında yer aldı.

Programda konuşma yapan Türk Büro-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Tarkan Ömer Bankur, TÜRKAV’ın 1989 yılından bu yana 500 binden fazla üye ile bir yandan kamu çalışanlarının sendikal hakları için mücadele ederken, öbür yandan yetkili sendika olarak faaliyet gösteren ama masada kamu çalışanlarını satan sendikaya karşı da mücadele ettiklerini ifade etti. Bankur şu anda üye sayısı olarak 2. sendika olduklarını ve birlik beraberlik içinde, bütünlük içinde hareket ederek hem Elazığ’da, hem de Türkiye genelinde masada memurları satanlara cevap vereceklerini söyledi. Tarkan Ömer Bankur konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

TARKAN ÖMER BANKUR:ŞU AN YETKİLİ SENDİKA,ETKİSİZ VE ALTI DÖNEMDİR BİZLERİ MASADA SATTILAR

“1989 yılında TÜRKAV’la başlayan bu hareket bugün 500 binin üstü üye sayısına ulaşmış bir toplumsal harekettir. 1992 yılında sendikal hareket olarak ülkemizin şuan ki haline gelen Türk Büro-Sen şuan 71 bin üyesiyle 2. sendikadır. Birinci sendika olan Malum – Sen 90 bin üyeye sahiptir. Şu an gördüğünüz üzere arkadaşlarımızla burada toplantı yapmamızın nedeni  yani süreç öyle bir sürece geldi, 6 dönemdir bu arkadaşlar yetkili ama yetkisiz , etkisiz memuru masada satıyor her dönem bizi yarı yolda bırakıyor. 6 dönemdir bu arkadaşlar sizlere yetki verdiler daha doğrusu burda olmayan arkadaşlar yetki verdi ve 6 dönemdir bizi masada sattılar şimdi Kamu Sen ailesi içerisinde Türk Büro Sen olarak bizim bir hedefimiz var. 2023 Genel Yetki, yani genel yetki derken Memur-Sen’in üye sayısı 90 bin bizim 72 bin arkadaşlar hep beraber birlik beraberlik içinde bütünlük içinde hareket edersek hem Elazığ’da hem Türkiye genelinde genel yetkiyi alarak masada bizi satanlara gerekli cevabı vererek burada güzel bir hareket yapmış olacağız. ” dedi.

KORKMAZ: BİZİM VAKIF TÜZÜĞÜMÜZÜN İLK MADDESİ KAMU-SEN ÜYESİ OLMA ŞARTINI İÇERİR

TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Kamu-SEN’in devletin asil evlatları olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

” Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın tüzüğündeki ilk madde vakfa üye olacaksan Kamu-Sen’e3üye olmak gerektiğidir.Önceliğimiz Kamu-Sen üyeliğidir. Sendikal anlamda, Türk Memuru’nu temsil noktasında diper sendikalara karşı kat kat fazlka bir mücadele sergileriğini görüyoruz. Hepimiz 15 Temmuz sürecini yaşadık.O süreci en iyi bilenler kamu çalışanlarıdır.Türk tarihinde görmediğimiz büyüklükte bir ihanete şahitlik ettik. Onun için ikinci  15 Temmuz’u yaşamamak adına kamudaki asil evlatları mücadele etmelidir. İkinci 15 Temmuz’u planlayanlar var. Bu topla tüfekle geldiler, başaramadılar. Bu devleti temelinden sarsamadılar. Bu devlete zarar verdiler. Ama Dur! diyecek bir irade var karşılarında. Ve Kamu’nun asil evlatları Kamu çalışanları var.

Bu ülkenin en entellektüel kesimi kim derseniz; devlet memurları. Bizlerin çocukluğumuzdan beri hayalini kurduğumuz ‘Büyük Türkiye’ idealimiz var. Ve bunu 100 yıla atfettik. 2023’te Allah’ın izni ile büyük ve güçlü bir Türkiye olacağız.Onun için ikinci 15 Temmuz’u yaşamamak adına çok çalışacağız.”dedi.

 

TÜRK BÜRO SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZKAN ULUPINAR: YETKİLİ SENDİKA DAHA İLK TOPLANTIDA MEMURU MASADA BIRAKMIŞTIR

Toplantıda konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özkan Ulupınar bir yandan memurların özlük haklarıyla uğraşırken, diğer yandan da memur sendikacılığını herhangi bir eşantiyon firmasıylakarıştıran bir yapıyla mücadele ettiklerini ifade etti. Ulupınar, toplu sözleşme masasında memurun haklarını aramayan, memuru masada unutanları o masadan uzaklaştırmanın zamanı gelmiş geçmekte olduğunu belirterek, büro iş kolunda yetkiye en yakın sendikanın, Türk Büro- Sen olduğunu belirtti. Ulupınar sözlerine şöyle devam etti:

”Ben öncelikle size 2008’e kadar yetkili olan Türkiye Kamu Sen’in nasıl bir çalışmasının olduğundan kısaca bahsedeceğim. Ancak 2010’dan sonra yetkiyi alan bu Malum – Sen’in neler yaptığını kısa kısa anlatacağım.

Hep birlikte emanet aldığımız bayrağı hedefe ulaştırmak için canla başla mücadele ediyoruz. Bir yandan memurumuzun özlük haklarıyla uğraşırken, bir yandan da memur sendikacılığını eşantiyon firmasıyla karıştıran malum bir yapıyla mücadele ediyoruz. Toplu sözleşme masasında memurun haklarını aramayan memuru masada unutanları o masadan uzaklaştırmanın zamanı gelmiş geçmektedir. Büro iş kolunda yetkiye en yakın sendika, sendikamız Türk Büro- Sen’dir. Bu nedenle iş kolumuzdaki bütün memur kardeşlerimize sesleniyoruz.Şu nedenle ya da bu nedenle başka bir sendikaya üye olmuş olabilirsiniz. Kararınıza  saygı duyuyoruz. Ancak sendikacılık hak almak ise, hakkın alınacağı yer Toplu Sözleşme Masası olduğuna gör,e hak alma masasına en yakın sendika yani Türk Büro Sen’de toplanmaktan başka çare yoktur.

Neler yaptığını kısa kısa anlatacağım.Çünkü bunlar hepsi bizim genel yetki istememizin de bir gerekçesidir.
2008’e kadar; 2008 toplu görüşmesi dahil, yetkili sendika Kamu-Sen’dir. O zaman toplu sözleşme değil, toplu görüşmeydi ve bu yılda bir yapılır. .Zam oranı ise gerçekleşen enflasyon artı %2 ya da 3, mülkiyetin ekonomik şartlarına göre refah payı alırdı.Ayrıca aldığımız zam oranının dışında eşel mobil dediğimiz sistem, yani aldığımız zam eğer enflasyonun altında kalırsa o enflasyon farkı bizim maaşlarımıza aylık yansırdı.Bu  durumda devlet memurunun alım gücünün yok olmamasını sağlardı. Bunu eski memurlar,  biraz orta yaş üstü abilerimiz çok iyi bilir. 2010 sonrası ise bu adı yetkili ama hiçbir etkisi olmayan Memur – Sen denilen sendika, referandum sonrasında toplu görüşmeleri, toplu sözleşme adı altında düzenlemeye başladı. Tabi bunun yasal alt yapısı oluşturuldu.İki yılda bir yapılan bu toplu sözleşmelerde, bu arkadaşlar toplu sözleşme masasında hedef enflasyon diye bir şey uydurdular.Biz Türkiye olarak gelişmekte olan bir ülkeyiz. Gelişmekte olan ülkelerde hedef enflasyonun tutması çok zordur malumunuz. Hiç geriye gitmeye gerek yok.2022 yılı için ülkemizin ekonomik şartlarda öngörülen hedef enflasyon % 12 idi. Bize bundan dolayı memura toplu sözleşme masasında % 12 zam öngörüldü.

12 yıldır memuru masada bırakan bu sendikaya katlanmaya devam edecek miyiz? 2021 topğlu sözleşme sürecinde iki senbdika mutabakata vararak Kamu-Sen ve Memur Sen olarak mutabakata varıldı. 52 madde üzerinde iki konfederasyon anlaştı. Bizler kamu sen olarak devlet memurlarına yıllık enflasyon üzerinden verilen zamların kayıpları karşılamayacağını ve bunun ancak seyyanen zamla karşılanacağını deklare ederek 2010 öncesi gibi eşel mobil sisteme geçilmesi gerektiğini söyledik. Ancak daha ilk toplantıda ilgili sendika bizim önceliklerimiz bunlar değildir diyerek memuru masada bıraktı.” dedi.

 

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SAMİ ÇAM:BÜTÜN SENDİKALARIN TÜZÜKLERİ,TÜRK BÜRO-SEN TÜZÜĞÜNÜN BİR KOPYASIDIR

Türk Büro SEN Genel Başkan Yardımcısı Sami Çam, bütün sendikaların tüzüğünün Büro SEN’in bir kopyası olduğunu, mülakat sisteminin kul hakkı yemenin başka bir yolu olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı ÇAM;

“Toplu Sözleşme süreçleri sizlere bir şekilde kısaca anlatılmış oldu. Lakin Türkiye Kamu Sen’in kuruluş amaçlarından bir tanesi de sadece ve sadece Toplu Sözleşme Masası veya Kamu çalışanlarının maaş zamları olmadığını bir noktada da ayırt etmek lazım. O da şudur; bizler kuruluşunda ilkeleri olan bir sendikaydık. Bizlerin kuruluş ilkelerinde  var olma, Türk Devletini ayakta tutma gibi bir sorumluluğumuz da vardı. Aynı zamanda bizler bu misyonu da temsil eden, bu misyonu bu alanda kendisine görev adlletmiş bir sendikayız.  Sendikanın tüzükleri, sendikaların amaçları bellidir. Bu bütün sendikaların tüzükleri o sendikanın da aynı zamanda anayasasıdır. Türkiye Kamu Sen’in, Türk Büro Sen’in tüzüğüne bir bakmanızı tavsiye ederim. Bütün sendikaların tüzükleri Türk Büro Sen tüzüğünün bir kopyasıdır.  Noktası virgülüne kadar bir kopyasıdır. Lakin bizim onlardan bir farkımız var; amaçlar kısmında.Bizim tüzüğümüzün 5. maddesi, diğerlerinin de 4. maddesinde sendikanın amaçlarını belirlerken biz orda diyoruz ki;’kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarını sosyal dayanışmasını , eğitimini sağlamak amacıyla ve devamında Türk Devleti ve Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünü anayasal , laik, sosyal hukuk devleti ilkeleriyle gerçekleştirmeyi taahüt ediyoruz.” dedi.

“BİZİM KAMU İŞVERENİMİZ, DEVLETTİR, O NEDENLE TÜRK DEVLETİNE, MİLLETİNE SADAKATİMİZ TAMDIR”

İşte o kopyacılar bizden kopyaladıkları  tüzüklerinde Türk devletiyle milletiyle bölünmez kısmını çıkarmışlar.  Hani bize diyorlar ya “kamu çalışanıyız”, “hepimiz hep beraber hareket edelim”.  Peki biz Türk milletiyle, milletimizle sıkıntıları olanlarla nasıl aynı alanda aynı salonda aynı kulvarda yol yürüyeceğiz. Evet mali ve özlük haklar noktasında eyvallah. Hepsiyle beraber yol yürürüz ama  Türk Devleti aynı zamanda bizim kamu işverenimizdir, İşte burası bir işletme otel;burdaki çalışan arkadaşlarımız bu otelle ilgili  iflas etmesi noktasında faaliyet gösterirse bu otel iflas ettiği zaman hiç kimse bu otelden ücretini alamaz.Bizim kamu işverenimizde Türk Devleti’dir,. Türk Devleti zaafiyet gösterme noktasında bugün Irak’da, Suriye’de, Ukrayna’da hiçkimse sendikacılık yapamaz. Çünkü canının derdine düşmüşlerdir. Bu yüzden biz Türk Devletine ve Türk milletine sadakatimiz tamdır.Biz Türk bürokrasisinde de liyakatin yanındayız. Kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarıyla alakalı da şunları net olarak söyleyeyim; hiç bir zaman Türk Memuruun başını yere eğmeyiz. Mücadelemiz güçlü Türk Devletinden yana, her şart altında hakkımız olanı almak yolundan geçiyor. Ve bu konuda da eylemse eylem, yürüyüşse yürüyüş, basın açıklamasıysa basın açıklaması..Yeter ki haklı olduğumuz davada hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan hiç kimsenin  şüphesi  olmasın.

“MÜLAKAT KUL HAKKI YEMENİN BİR BAŞKA YOLUDUR”

Diğer bir yandan kamu idarelerinde ki arkadaşlarımız kendilerinin üzerine vazife olmayan noktalarda kamu çalışanlarının görevde yükselmelerinde ki mülakat sistemiyle efendim bizim sendikaya üye olmazsan görevde yükselmede başarısız olursun.   Bizler Allah’a inanan insanlarız. Elazığ’dan da net olarak uyarıyoruz, herkes işini yapacak. Sendikacı sendikacılığını yapacak, amir amirliğini yapacak. Senin işin değil sendikacılık.Görevde yükselmede referans olmak senin görevin değil, biz Türkiye Kamu Sen olarak şunu söylüyoruz;bizlerde yazılı sınav sonucu esastır. Yazılı almış olduğu puan sıralamasına göre benim arkadaşım gitsin görevine başlasın kazandıysa eğer kazanamadıysa da bir sonra ki sınava daha fazla çalışsın. Mülakat kul hakkı yemenin bir diğer yoludur. Sendikacılık bir başkasının hakkını alıp bir başkasına vermek değildir. Cenab Allah ne diyor? Benim yanıma kul hakkı ile gelmeyin diyor. Kul hakkı yiyenlerin vebali o memurun, o kurumun,o amirlerin üstünedir ve bunun hesabını da vereceklerdir. Bu dünyada olmazsa ahirette inancımız gereği bunun hesabını da vereceklerdir.

Kamuda son zamanlarda bakın öyle bir hal aldı ki kamu çalışanları arkadaşlarımız maaş özlüklerini unuttular. Şu anda promosyonları konuşuyoruz. Bankalar bize kaç lira verecek, bankalar güncelleme  yapacak mı , yeniden günceller mi veya güncelleme yaptıysa 20 bin verecek, 25 bin verecek,40 mı verecek?gibi…Bunun telaşındayız. Promosyonlarla ilgili Sendika Genel Merkezimiz, bir her kurumun promosyonlarının güncellenmesi için kurum kurum, ayrı ayrı yazı yazdık ve bakanlıklardan bize gelen cevaplarda güncellemelerle ilgili çalışmaların olduğu yönünde.  Normal süresi biten promosyonlarla üst düzeyde arkadaşlar merkezi sistem açısından biliyorsunuz yerelde yapılan promosyon anlaşmalarını yereldeki kurum amirleri ve kurumlar tarafından yapılmaktadır. Ama Gençlik Spor, Sosyal Güvenlik, İş Kur gibi , Adalet Bakanlığı gibi kurumlar merkezi sistemden yapılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığımıza bu konuyla ilgili yazmış olduğumuz yazıda da şunu net olarak söyledik; yüksek enflasyonik bir ortamda, bizim bugün almış olduğumuz veya alacağımız 20-15 -25 neyse promosyon ihalesinde bir yıl sonra tekrar güncellensin diye bir talebimiz olacak. Oysa buna bir kriter getirilmelidir.Bu 13. maaş eşit şekilde dağıtılma olabilir,bu yıllık olabilir, aylık olabilir ama bunu bir kriteri olması lazım.”

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com