Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 28 Eylül 2022 298 Görüntüleme

ELAZIĞ LOKANTACILAR VE TATLICILAR ODA BAŞKANI TARHAN: AYNI DUYARLILIĞI BU MEMLEKET DEPREM GEÇİRDİĞİNDE BEKLERDİM

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı tarafından 30 Eylül’de Geleneksel Salçalı Köfte Festivaline sayılı günler kala festivalde sahne alacak olan ünlü sanatçı İrem Derici’nin vereceği konserin  Elazığ’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının gösterdiği tepki sonrasında iptal edildi.Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan  Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan  İrem Derici konserinin iptal edilmesinin ardından yapılacak olan Salçalı Köfte Festivali’nde Sanatçı Rafet El Roman Sahne alması kararlaştırıldığını ifade etti.

Gelen tepkiler üzerine konserin iptal edilmesine karar verdiklerini dile getiren Elazığ Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan: “bir kesim insanlar bu açığı artık Elazığ’ın değerlerini baltalamak adına burdan açığı yakalayıp sosyal medyada gündem yaptılar. Bazı siyasi partiler ve STK’lar kendilerince doğru bulmadığı için açıklama yaptılar. Bizde şehrimizin değerlerini göz önünde bulundurarak bu sanatçının iptaline kadar verdik.” Dedi.

Zülfü Tarhan davet edilen sanatçıların Elazığ’ı daha geniş kitlelere tanıtabilecek isimlerden seçilmesine gayret gösterdiklerini söyleyerek: “ulusal bazda sanatçı seçimi yaparken, ilimizi daha iyi tanıtmak için, Türkiye gündeminde olan sanatçıları tercih ediyoruz. İlimizi magazinsel anlamda Türkiye gündemine taşıma gayretindeyiz.” Dedi.

Bu yıl 4. sünü düzenledikleri Geleneksek Salçalı Köfte Festivali’nde bazı TK ve siyasi parti temsilcilerinin festivalde konser verecek sanatçıya tepki göstermeleri neticesinde Elazığ’ın çıkarlarını gözeterek böyle bir karar aldıklarını ifade eden Tarhan şunları söyledi:

BU FESTİVAL ELAZIĞ’IN DEĞERİDİR, BÜTÜN ELAZIĞLILAR BU DEĞERE SAHİP ÇIKSIN

Bizler de ilkini 2018 yılında başlayarak gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Salçalı Köfte Festivali’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenliyoruz. Buradaki amacımız Elazığ mutfağımızı dışarıya tanıtmak, dışarıdan insanların ilgisini ilimize yönlendirip ekonomi ve turizmimize katkı sağlamak. Bugüne kadar yapmış olduğumuz festivallerde bunu da çok başarılı bir şekilde yol aldık. Sanatçılar bu festivallerin tanıtımında çok önemli bir ayağını oluşturuyor. Bu festivallere insanların dikkatini çekebilmek için ulusal sanatçı konserleri festivallerde olmazsa olmazdır. Bunu çevremizde de yapılan bütün festivallerde hepimiz görüyoruz. Tabi ki bu festivalleri hazırlamak çok meşakkatli işler, bunun öncesinde çok büyük bir hazırlık süreci vardır. Aylar öncesinde planlanır, yol haritası çizilir, yapılacak işler belirlenir, sanatçısıyla misafiriyle görüşülür, yer ayarlanır, kurumlarla görüşülür. Bizler de bu yoğun çalışmaya rağmen bu süreci yaptık çünkü biz gastronomi temsilcisiyiz.

Daha önceki yıllarda başka sanatçı tercihlerimiz oldu. Bizler sanatçı tercihi yaparken yanlış söylemlerine elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz. Bizim burada tek bir amacımız var kültürümüz, mutfağımızı dışarıya taşımak, biz işin bu kısmındayız. Ulusal bazda sanatçı seçimi yaparken de ilimizi daha iyi tanıtmak için Türkiye’de popüler olan sanatçıları tercih etmeye çalışıyoruz. Magazinsel anlamda ilimizi kim daha çok tanıtır biz bunun derdindeyiz. Geçen yıl Ebru Yaşar katılmıştı. Ebru Yaşar’ın kendi sosyal hesabında ‘harikaydın Elazığ’ kelimesi binlerce beğeni aldı. Ve biz işin ‘harikaydın Elazığ’ kısmındayız, bizim tam da isteğimiz o. Sanatçının geçmişinde ne yaptığı çok da bildiğimiz konular değil. Son zamanlarda gündem oluşturulan ve bazı noktalardan ilimize gelmesi doğru bulunmayan sanatçı İrem Derici geçen sene 31 Aralık günü ilimizde bir AVM’nin açılışına katılmış. O gün kimse bu sanatçıya bir tepki göstermemiş. Bizler de bir sıkıntısı yoktur dedik. Geçmişte yanlış bir hareketi, eylemi yoktur ki geçen yıl ilimize gelmiş ve bir tepki görmemiş. Ancak gördük ki bir kesim insanlar artık bu açığı Elazığ’ın değerlerini baltalamak adına bazı siyasi partiler, STK’ar açıklama yaptılar. Bizler de şehrimizin değerlerini göz önünde bulundurarak, Elazığ’ın değerlerini ve çıkarlarını gözeterek bu sanatçının iptaline karar verdik. Tabi ki yerine başka bir ulusal sanatçıyla devam edeceğiz. Benim bütün Elazığ halkından tek ricam bu festival Elazığ’ın değeridir, bütün Elazığlıların bu değere sahip çıkması gerekir.

“BU DUYARLILIĞI BAŞKA KONULARDA DA BEKLERDİM”

Bu olayı farklı yerlere çekmenin bir anlamı yok. Bizler de bugüne kadar buna fırsat vermedik ve vermeyeceğiz. Elazığ’ın hassasiyeti bizim için her şeyden önce gelir. Evet mağdur olduk ama mağdur olsak dahi Elazığ’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Keşke bu iş oluşturulan algı operasyonu, bu memleket deprem geçirdiğinde de bu duyarlılığı beklerdim. Bu memlekette esnaf pandemi döneminde dükkânlarını açamazken, evine ekmek götüremezken de aynı duyarlılığı beklerdim. Şu içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda vatandaşlarımızın yaşadığı bu zor süreçlerde de aynı duyarlılığı beklerdim. İnşallah bu duyarlılığı gösteren kişiler memleket sorunlarında da aynı duyarlılığı gösterir. Umarım şehrimizin bütün sorunlarında bu duyarlılığı gösterirler ve diğer sorunların çözümü için de bu kadar çaba sarfederler. Bu memlekete bir arpa boyu kadar fayda sağlamamış insanların kendilerini gündeme taşımak için de bizim üzerimizden bu algıyı oluşmasına izin verenlere de üzüldük.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com