Ana Sayfa EKONOMİ, FLAŞ HABER, Güncel, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, ÖZEL HABER, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 1 Ekim 2022 4833 Görüntüleme

7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDECEK FUAR FARK YARATACAK

Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, 8-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

ŞEHRİN MERKEZİ’NDE BİR SOSYAL YAŞAM ALANI

Türkiye’nin ilk konsept projelerinden biri olan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi 25 bin m² alan üzerinde 17 bin  m² kapalı alandan oluşan Fuar alanı bünyesindeki kapalı sergi alanı, çok amaçlı salonlar, fuaye alanları, restoran,nikah salonları, idari bina ve otoparkıyla kompleks bir yapı özelliğine sahip.

Elazığ’da ve bölgede bir ilk olan ve bölgenin en büyük kapalı fuar merkezi özelliğine sahip olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi sadece fuarcılık anlamında değil, kültürel ve sosyal anlamda da birçok başarılı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Açılışının üzerinden henüz 6 ay bile geçmeden birçok konser ve gösteriye ev sahipliği yapan Fuar Merkezi’nde ayrıca Ramazan Ayı boyunca Elazığlıların yoğun ilgi gösterdikleri Ramazan Etkinliklerinin de düzenlendiği bir alan oldu.

MODERN, SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ EN BÜYÜK FUAR ALANLARINDAN BİRİSİ

Elazığ’ın tanıtımında, kültürel ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde, modern, son teknoloji ile donatılmış Fuar Merkezi, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hayata geçirdiği vizyon projeler arasında yerini alarak şehrin cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük fuar ve kongre merkezlerinden biri olarak şehre kazandırılan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi, şehir merkezinde olması ve kapalı alan büyüklüğüyle  diğer fuar alanlarından ayrılıyor.  Ulaşım konusunda ülkedeki en avantajlı lokasyonda bulunan Fuar ve Kongre merkezi ısıtma ve soğutma sistemiyle de Türkiye’deki en donanımlı fuar merkezi olma özelliğine sahip.

Fuar ve Kongre Merkezi şehir ekonomisine, kültür-sanat hayatına sağlayacağı katkıların yanı sıra bünyesindeki nikah salonu ile de mutlu birlikteliklerin başlangıcına şahitlik ediyor. Şehrin bir ihtiyacının daha giderildiği Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde iki adet 108 kişilik nikah salonları, istenildiği durumlarda birleştirilerek 216 kişilik bir salon olarak da kullanılabiliniyor

7 DEN 70’E…VATANDAŞLAR İÇİN HER TÜRLÜ KONFOR DÜŞÜNÜLDÜ

8-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kitap Fuarı için tüm hazırlıkların son hızla devam ettiğini ifade eden Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri , % 90 oranında katılımcı yayın evlerinin belirlendiğini de vurguladılar. Yayın evlerinden yoğun talep gördüğü belirtilen fuar için değerlendirmeler devam ediyor.

Elazığ ‘ın kitap fuarı çok ciddi bir talep gördüğünü ve Ekim Ayında Türkiye’de kitap fuarlarının düzenlendiği bir ay olduğunu ifade eden yetkililer 8-16 Ekim tarihinin Hazar Şiir Akşamları etkinliğine denk gelmesini istediklerini dile getirdiler.

büyük yayın evleri fuara katılmak

KİTAP FUARI’NDA BİR ÇOK ÜNLÜ YAZAR OLACAK

Kitap Fuarı bir çok ünlü yazara ev sahipliği yapacak. İbrahim Kalın, Metin Ünal Memişoğlu, Banu Avar, Cihat Pala, Cihat Yaycı Paşa, Ahmet Turgut gibi yazarların yanı sıra yerli yazarlar da yer alacak. Elazığ’ın kültürel ve sosyal tanıtımı anlamında çok büyük ses getirecek olan Kitap Fuarı’nda yerel yazarlara ise ücretsiz yer ayrıldığı bildirildi.

Fuarda

İş bankası, Timaş, Alfa, Yapı Kredi gibi büyük yayın evleri de yer alacak.

7 GÜZEL ADAMIN ANISINA…..

Kitap Fuarı’nda Türk edebiyatına damga vuran ve “Yedi Güzel Adam ” adıyla anılan yazarların anısına bir serginin de düzenlenecek.

Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay anısına düzenlenecek sergilerde yazarların biyografisinin anlatıldığı görseller ve eserleri tanıtılacak.

FUAR SÜRESİNCE BELEDİYEDEN DEV HİZMET

Fuar süresi boyunca Elazığ Belediyesi’nin taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın fuara katılmak isteyenlere sunduğu bu imkanla 60 bin kişiye ulaşım desteği verilmesi hedefleniyor.

Bunun yanı sıra fuara katılmak isteyen ama imkanı kısıtlı olan 10 bin öğrenciye de hediye çeki verilecek. Başkan Şerifoğulları’nın  ” Öğrenciler bizim seçtiğimiz değil kendi seçtiği kitapları alabilsin”diye 10 bin öğrenciye 25 TL ‘lik hediye çeki verilmesi yönünde talimatı sonrası çalışmalara başlandığı açıklandı.Belediye Basın Birimi yetkilileri, bu çalışmayla  da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ve hediye kitaplar yerine öğrencinin kendi seçtiği kitabı almasına olanak sağlamayı amaçladıklarını dile getirdiler.

Bölgedeki diğer fuar alanlarından farklı olarak hizmet veren Ahmet Tevfik Ozan Fuar Ve Kongre Merkezi’nde  8- 16 Ekin tarihlerinde düzenlenecek olan Kitap Fuarı için tüm hazırlıklar eksiksiz ve hızlı bir çalışmayla devam ediyor. -Kitap Fuarı profesyonel bir ekiple ve vatandaşa kolay ulaşım, yazılı eserlere erişim noktasında büyük bir hizmet verecek..

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com