Ana Sayfa GÜNDEM 6 Ekim 2022 296 Görüntüleme

FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ…

Fırat Üniversitesinde 2022-2023 akademik yılı oryantasyon programı gerçekleşti. Programda Üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilere Fırat Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Fırat Üniversitesi Daire Başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere ilk dersi Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ verdi.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ,  Fırat Üniversitesi yöneticileri olarak üniversitemize yeni başlayan öğrencilere rehber olmak ve öğrencilerin yolunu aydınlatmak için bu programın düzenlendiğini belirterek:

“Yeni eğitim öğretim hayatınız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bizler sizlerin ilk gözlerinizi açtığınız ana kucağından sevgi ile büyüdüğünüz aile ortamından kültürel değerlerinden ve sosyal çevrenizden ve okullarınızda gördüğünüz bilgi, görgü, insani ve ahlaki değerlerinden erdemli bireyler olma yolundaki mücadelenize katkı sağlamak, seçtiğiniz alanlarda sizleri akademik bilgi ile donatarak vatanına, devletine, milletine, bayrağına kısacası bizi biz yapan değerlere sahip erdemli ve ferasetli bireyler olarak yetişmeniz için burada sizlerle birlikteyiz.

1975 yılında yani 47 yıl önce kurulmuş bu kutlu çatı altında ilk kurulduğu günün heyecanı, mutluluğu ve kararlılığıyla daha gelişmiş ve pek çok alanda dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilen bir kurum olarak sizlere rehberlik etmek ve yolunuzu aydınlatmak için buradayız. Birbirinizi severek ve diğer bütün canlılara değer vererek yaşamayı ilke ediniz. Başta anne, baba, akrabalarınız ve arkadaşlarınız olmak üzere bu ülkeye karşı olan görev ve sorumluluklarınızı asla unutmayınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, verimli, başarılı ve eğlenceli bir eğitim süreci geçirmenizi diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ’ın konuşmasının ardından, Fırat Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Mustafa SAVCI, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Salih YİĞİT, Kütüphane Daire Başkanı Tuncay KIRKIL, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ümit Ferit ALDIM, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat KARABATAK, Güvenlik Şube Amiri Mehmet GÜL, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. İzzet TAŞAR ile Kariyer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Muhammed ZİNCİRLİ görev ve yetki alanları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Öte yandan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖTAŞ, programda stant açarak kulüplerini tanıtan Üniversitemiz öğrenci kulüplerinin stantlarını gezdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com