Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 17 Ekim 2022 333 Görüntüleme

ŞEKER FABRİKASI ÇALIŞANLARI “BİRİLERİNİN ÇIKARLARI İÇİN MÜDÜRÜMÜZ GÖREVDEN ALINDI”

Elazığ Şeker Fabrikası İşçileri ve Çiftçiler, görevden alındığı iddia edilen Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik için bir araya gelerek açıklamalarda bulundular.Açıklamalarında Şeker Fabrikası Müdürünün göreve iadesini isteyen işçi ve çiftçiler, Cumhurbaşkanına seslendiler.
Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik ‘in  siyasi baskı nedeni ile görevden alınmak istendiği iddiaları sonrasında fabrika işçileri ve çiftçiler bir araya gelerek açıklamalarda bulundular. Şeker Fabrikası Müdürü’nden memnun olduklarını ve niçin görevden alındığını bilmediklerini söyleyen konuşmacılar Mümtaz Çelik’in görevine iade edilmesini istediklerini söylediler.


KARAÇİL: GÖREVİNİN BAŞINDA KALMASINI İSTİYORUZ
Şeker fabrikası müdürünün görevden alınmasını istemediklerini söyleyen Şeker İş Elazığ Şube Başkanı Aşkın Karaçil, Müdür Mümtaz Çelik’in fabrikaya faydaları olduğunu ve yerine gelecek olanların ne kadar faydalı olacaklarının bir muamma olduğunu söyledi. Karaçil şunları söyledi: “Mümtaz Çelik’in biz görevde kalmasını istiyoruz. Mümtaz Çelik,  Elazığ Şeker Fabrikasına ivme kazandıran, gece gündüz demeden, mesai gözetmeden fabrikada yatıp kalkan, fabrikanın gelişmesi için, Türkiye’nin ekonomisini katkı sağlamak için gece gündüz çalışan müdürümüz. Mümtaz Çelik’in işçiler ve çiftçiler olarak görevinin başında kalmasını istiyoruz. Bu fabrikaya faydalı bir insan .Yerine gelecek insanın ne kadar faydalı olacağı da bir muamma” dedi.


BAĞLAR: CUMHURBAŞKANIMIZ’DAN RİCA EDİYORUM, SEBEBİNİ ARAŞTIRSINÇHİÇ BİRİMİZ BİLMİYORUZ
Emekli Din Görevlisi Kamer Bağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fabrika müdürünün görevden alınmak istenmesi konusunu araştırmasını isteyerek şunları söyledi:
“Ben 43 yıl gördüğünüz camide din görevlisi olarak çalıştım. 12 tane müdür gedi geçti. Ama Mümtaz Çelik kadar bu fabrikaya yararlı, gecesini gündüzüne katan, sadece davası amacı bu fabrika olan, çalışkan bir insan, gayretli bir insan, şuurlu bir insan, her yönüyle mükemmel olan bir insan. Benim bir ricam var. 45 senedir  kalbim Cumhurbaşkanıyla beraberdir. Allah kendilerinden razı olsun. Ülkemize güzel şeyler yaptı.Bu  kadar çalışkan insanı, faydalı yararlı olan insanı niçin görevinden alındığını bilmek istiyoruz. Manevi değerlerine bağlı olan helal ve haramı bilen bir insan neden görevden alındı? Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum. Allah rızası için bunu bir araştırsın. Sebebinin ne olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz” İnanıyorum ki Cumhurbaşkanım bu k0onunun üzerine gidecek ve bunu araştıracaktır.’’ Dedi.

GÖNÜL HATIR YAPMAK İÇİN, İKİ KİŞİNİN GÖNLÜNÜ YAPMAK İÇİN MÜDÜRÜMÜZÜ GÖREVDEN ALIYORLAR
Elazığ Pancar Ekicileri Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya da iki kişinin gönlünü yapmak için müdürün görevden alınmak istendiğini söyledi. Kaya sebebi açıklanmadan müdürün görevden alınmasından dolayı her kesimin rhatsız olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
Toplanmamızın amacı, değerli müdürümüzün neden gittiğidir. Gönül hatır yapmak için, iki kişinin gönlünü yapmak için, değerli müdürümüzü buradan alıyorlar. Duyduğumuz kadarıyla müdürümüz açığa alınmıştır. Müdürümüzü istiyoruz. Çünkü müdürümüz buraya geldiği zaman daha önceki müdürleri de iyi tanıdık, iyi biliyoruz. Gelmiş geçmiş bütün müdürler,bütün amirler, ziraat müdürleri, fabrika müdürleri hepsi burayı kapatmaya geldiler.Hiç biri buraya can katmadı. Ama değerli müdürümüz değerli Mümtaz Bey, hem fabrikamıza,hem çiftçimize, hem Elazığ’a, herkese can kattı. Değerli müdürümüz geldi; cansız bedeni devraldı. Cansız bedene can kattı. Ben burada 30 yıl çalıştım. Bu 30 yıl zarfında en başarılı müdürümüz Mümtaz Bey. Çünkü müdürümüz, Elazığ’da köy-köy, çiftçi-çiftçi, ev-ev gezerek bu fabrika’yı 32 bin tondan bugün 300 bin tonlara çıkarttı. Bugün bütün buradaki çiftçimiz, personelimiz, Elazığ hepsi rahatsız bu konudan. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, değerli siyasilere sesleniyoruz. Bir an önce müdürümüzü Elazığ’a geri çekmek istiyoruz ve gerekeni neyse yapacağız. Çünkü bugün fabrika yetim gibi. Herkes burada sessiz sessiz bekliyor. Ama bundan sonra pancar da ekmiyoruz, tarım da yapmıyoruz. Her şeyi yapacağız. Bir gönül, bir hatır için, iki kişinin gönlünü yapmak için 30 yıllık müdürümüzü kimse buradan alamaz, aldırmayız.Gerekirse Ankara’ya gidiyoruz, bakanlığa gidiyoruz.Tarım Bakanlığına. Buradan alamaz aldıramayız. Gerekirse Ankara’ya gidiyoruz, bakanlığa gidiyoruz,Tarım Bakanlığına gidiyoruz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan Ankara’ya kadar da yürüyeceğiz.

PANCAR ÇİFTÇİSİ GÜNGÖR: ”PROTOKOLDEN DOLAYI MI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI?
Pancar üreticisi çiftçi Nurettin Güngör de Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik’in görevden uzaklaştırılma nedeninin açıklanmadığını ve müdürün göreve iadesini istediklerini ifade etti. Güngör: ”Hepimizin bugün burada toplamasını tek gayesi müdürümüzün gereksiz bir şekilde, nedeninin de ne olduğunu bilmediğimiz bir şekilde görevden uzaklaştırılmasıdır. Ben 85’ten beri bu Fabrikadayım. 10-15 tane müdür gelip geçti buradan. Ama birkaç defa, gecenin birinde, ikisinde fabrikaya geldiğim zaman, gecenin ikisinde, gecenin üçünde bu müdürün kazan dairesinde silolarda olduğunu gördüm. Ve orada sordum.’ Müdürüm hayırdır?’ İşler yürüsün diye, adam gecesini gündüzünü bir ederek, gelip buradaki işlerle ilgileniyordu. Kazan dairesinden tut, küspe çıkış yerine kadar, pancar teslim yerine kadar, her şeyle tek tek ilgilendi. Bu fabrika 74’lerde kuruldu. 74’ten bugüne kadar bu fabrika ne böyle bir hizmet gördü, ne de böyle bir ekim sahası gördü. Biz müdürümüzden çok razı olmamıza rağmen, artık ortada ne olduysa; protokolden dolayı mı, başka bir şeyden mi dolayı müdürümüzü görevden uzaklaştırdılar. Nedenini de bilmiyoruz. Nedeni neyse bir söylesinler. Hırsızlık varsa,’ hırsızlık yapılmış’ desinler. Yoksa bu adam neden görevden alındı?” dedi.

MÜDÜRÜMÜZÜN HIRSIZLIĞI YOK, YOLSUZLUU YOK.BİRİLERİNİN SÖZÜYLE GÖREVDEN ALINIYORSA BEN BİRŞEY DEMİYORUM
Daha önceki müdürlerin fabrikayı zarar uğrattığını ifade eden fabrikadan emekli ve çiftçilik yapan Ali Altunbaş da Şeker Fabrikası Müdürü’nün görevden alınmak istenmesinin siyasi nedenlere dayandığını söyledi. Altunbaş;
”Ben de buranın elemanıyım,şu an emekliyim.25-30 yıl görev yaptık. Daha önceki müdürlerimiz- arkadaşlar bilir,bunu herkes de bilir- hep zarara uğrattılar.Bu adamın iyi çalışması, başarılı çalışması, fabrikaya aşık olması. Acaba suç mudur? Biz müdürümüzü geri istiyoruz. Cumhurbaşkanım nasıl gecesini gündüzüne katmış Türkiye’yi bir yerlere getirmek istiyorsa bu adam aynısını yaptı. Az önce arkadaşımız açıkladı buna gece yoktu, gündüz yoktu. Hep işe adapte etmişti kendisini.Şimdi bunun mükafatı bu mu?Soruyorum. Tabii nedenini de açıklamak çok işime gelmiyor. İş siyasiye dayanıyor. Böyle bir müdürün, böyle çalışkan bir müdürün alınması gerçekten herkesi üzmüştür. Ama Cenabı Allah her zaman için doğrunun yanındadır. Varsa bir yanlışı,Allah’a şükür yüz kızartıcı bir suçu yok, yolsuzluğu yok, bu niye alındı? Birilerinin sözüyle bu alınıyorsa, ben ona da bir şey demiyorum. Bunun en yakın zamanda düzeltmelerini istiyorum.” dedi.

BİRKAÇ KİŞİNİN ÇIKARI İÇİN İŞYERİMİZ BÖYLE VERİMLİYKEN VERİMSİZ HALE GELMESİN
Şeker Fabrikası çalışanlarından Mehmet Özdemir de :”40 senedir bu şirketin içindeyiz gelip gidiyoruz.20 günde çalışan fabrikayı ne yaptı? 120 güne çıkarttı. Böyle bir çalışkan insan, köy ,şehir, ilçe, Diyarbakır, Mardin. Her tarafı gezdi. Niye?Fabrikanın üretim yapması için. Ama bu üretim zamanında böylesi çalışkan bir insanın, bir müdürün görevden alınmasına karşıyız. Birkaç kişinin çıkarı için bu iş yerimiz böyle verimli haldeyken verimsiz hale gelmesin.Çünkü şeker şirketlerinin durumunu görüyorsunuz. Bundan önce gelip de ‘bu şekeri şirketi özelleşsin’ istiyorlardı. Ama bugün kendileri gelip de müdürümüze bulaşmışlardır. Biz hiçbir zaman bunu kabul etmiyoruz. Gerekenin yapılması için gerekli yerlerden rica ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızdan. Sayın genel müdürüm sen bir devlet adamısın Bu sesimize kulak as.Siyasiler bugün vardır Yarın yoktur ama devlet bakidir fabrikanın üretimini engelleme.” dedi.
Yenice Köyü çiftçilerinden İlhami Akköprü de müdürün görevden alınmasına üzüldüğünü ifade ederek:”Müdürün görevden neden alındığını bilmiyoruz.Bizim sorunumuz pancar ekiminden, sökümüne kadar değerli müdürümüze her dakika her saniye ulaşabildiğimiz,sorunumuzu anlatabildiğimiz,sorunlarını çözebildiğimiz bir müdürümüz.Görevden alınmasına üzüldük.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com