Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 18 Ekim 2022 285 Görüntüleme

ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASI MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASININ ARKASINDA ÖZELLEŞTİRME İDDİALARI VAR.BU KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ

Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü’nün siyasi baskılar nedeniyle görevden alınacağı söylenmiş ve bu görevden almanın arkasında 2022-2023 Pancar alım kampanyasına CHP Elazığ Milletveikili Gürsel Erol’un davet edilmesine AK Partili vekiller ve Ak Parti İl yönetiminin olduğu iddia edilmişti.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görevinde başarılı bir bürokratın görevden alınmasının arkasında şeker Fabrikası’nın özelleştirilmek istenmesi ile ilgili iddiaların oldupunu ifade eden Gürsel Erol bu konuyu araştıracağını ifade ederek:” Elazığ Şeker Fabrikası, satılmayan, özelleştirilmeyen birkaç şeker fabrikasından biriydi. Bizim duyumlarımıza göre Elazığ Şeker Fabrikasının alıcısını bile hazır olduğu, bir takım siyasiler tarafından peşkeş çekilmesiyle ilgili siyasi görüşmelerin olduğu ama Elazığ Şeker Fabrikasının dopru yönetilmesinin ve sezonu kar ederek kapatmış olduğu için şeker fabrikasını satmak kolay olmayacaktı. O nedenle fabrikanın satılması için doğru yönetilmememesi gerekiyordu. Bu sebeple de görevden alınmış olabilir.” dedi.
PANCAR ALIMI KAMPANYASINA BENİ DAVET EDİLMEM VE KONUŞMAMDAN SONRA ŞEKER FABRİKASI MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINACAĞI DUYUMLARIMIZ VARDI
Son günlerde bürokratların görevlerden alınması ile ilgili ilginç gelişmeler yaşıyoruz.En son şeker fabrikası müdürümüz görevden alındı . Ki şeker fabrikası müdürümüz son derece başarılı bir bürokrat.hem fabrikanın kapasitesini yükseltilmesi anlamında hem de tarımla uğraşan esnaflarımızın çiftçilerimizle olan ilişkilerinin kurulmsı ve sendikalarla olan ilişkilerinden kaynaklı son derece sevilen sayılan bir insandı. Ne yazık ki anlam veremediğimiz bir şekilde pancar alımı kampanyasından sonra görevden alımı ile ilgili bir takım söylentiler kamuoyuna yansıdı. Bu yansımalardan sonra da sanıyorum dün itibarı ile Şeker Fabrikası Müdürümüz görevden alındı.Bunu iki temelde kamuoyu değerlendiriyor. Birincisi benim şeker fabrikasının kampanya alımı ile ilgili davet edilmem ve orada yapmış olduğum konuşmadan kaynaklı Ak Parti Milletvekilleri ve Ak parti İl Örgütü’nün bir tepki olarak” muhalefet partisi vekilinin çağırılması ve konuşması yapılması ile ilgili söz hakkı verilmesine bağlanması. Ki bu olabilir mi? Olabilir. Çünkü bu kadar kısır ve basit bir düşüncede olan bir siyasal anlayış ne yazık ki Elazığ’da var. Bu olabilir bu bir ihtimaldir ama bence daha riskli ve sorgulanması gereken, konuşulması gereken özellikle Elazığ yerel basının konuşması ve araştırması gereken daha mühim bir konu var.
ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASINI ÖZELLEŞTİRMEK İÇİN DOĞRU YÖNETİLMEMESİ GEREKİYORDU.DOĞRU YÖNETEN BÜROKRAT BU GEREKÇEYLE GÖREVDEN ALINMIŞ OLABİLİR
Hepimizin bildiği gibi Türkiye genelinde Şeker Fabrikaları özelleştirme kapsamındaydı . Elazığ Şeker Fabrikası da özelleştirme kapsamındaydı.Elazığ şeker fabrikası satılmayan özelleştirilmeyen birkaç şeker fabrikasından biriydi. Bizim duyumlarımıza göre; tabii her duyumu kanıtlamak, bunu belgelemek mümkün değil. Elazığ şeker fabrikasının alıcısını bile hazır olduğunu, bir takım siyasiler tarafından peşkeş çekilmesiyle ilgili iddiaların ve görüşmelerin olduğunu, ama Elazığ şeker fabrikasının üretime katkı vermesi, tabi bu şeker fabrikasının doğru yönetilmesi, kar eden bir işletme olarak bu sezonu kapatmış olmasından kaynaklı,tabi ki üretim ve kapasitesini artıran ve burada gerçekten bölgeye hizmet eden bir fabrikayı satmak çok da olay olmayacaktı. Onun için Elazığ şeker fabrikasının doğru yönetilmesinin değil, doğru yönetilmemesi lazımdı.Doğru yöneten bürokrat da bu gerekçe ile görevden alınmış olabilir. bu da bir iddia. Ben bunu araştıracağım Tarım Bakanlığının bütçesi görüşülürken tarım bakanlığa böyle bir bakanın böyle bir başarılı bürokratı görevden alma gerekçesiyle ilgili Plan bütçe komisyonunda görüşmelerimizi ve oradaki bunun alınması ile ilgili hukuki gerekçeleri ve bürokratik gerekçeleri sorgulatacağız.
İKTİDARIMIZDA HANGİ DÖNEMDE GELDİĞİNE BAKILMAKSIZIN, LİYAKATLI OLAN TÜM BÜROKRATLARIMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ
Elazığ’da hiç kimseye sahipsiz değil. Merak etmeyin. Bu iktidarın sonu geldi, bu iktidar değişikliğinden sonra bizim partimizin kuracağı hükümette asla bürokratlar bu tür davranışlarından dolayı, bir başka partinin milletvekilinin protokol gereği çağrılmasından kaynaklı, konuşmasından kaynaklı bu tür ithamlarla karşı karşıya kalmayacak.Tam tersine ben destek vereceğim. Görevden alınan Elazığ’daki bürokratlar ve şu anda görevdeki görev başındaki bürokratlara da seslenmek isterim. Hiç kaygılanmayın. Endişelenmeyin. Bürokratik devlet geleneklere uygun, bürokratik davranışları gösteren her bürokratın arkasında olacağız. Hangi dönemde geldiği bizim için hiç önemli değil. Önemli olan görevini devlet liyakatı kurallarına göre,tarafsız bir şekilde yapmış olması. Görevden alınan bürokratlarımızı da daha iyi yerlerde değerlendireceğimizi ve mükafatlandıracağımızın da bilinmesini isterim.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com