Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 20 Ekim 2022 213 Görüntüleme

ARICAKLI ÖĞRETMENDEN ÇOCUKLAR İÇİN MATEMATİK ATÖLYESİ

Kırsal kesimlerde verilen örnek mücadele: Arıcak Ormanpınar İlk/Ortaokulu Matematik seferberliği, çalışmalarına başladı. Okulun öğretmenlerinden Osman Yıldız, “Matematik atölyemiz hazır.” dedi. Öğrencilerin matematiksel ve mantıksal becerilerini geliştirmek, soyut  olan matematik derslerini eğlenceli ve kalıcı hale getirmek ve öğrencilerine 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla görev yaptığı okulda Matematik Atölyesi kurdu.

Atölye hakkında Harputtimes.com’a konuşan Osman Yıldız şunları söyledi: “Atölyemiz Matematik konuları ve kazanımlarına uygun olarak hazırlanmıştır, burada asıl amacımız çocukların matematik yetenek ve becerilerini geliştirmek ve matematik derslerini daha  eğlenceli hâle getirerek öğrencilerimize sevdirmek ve  öğrencilerimizin hafızalarında kalıcı olmasını sağlamaktır. Öğrenci merkezli eğitimi baz alarak ve öğrencilerin ilgi, tutum ve ihtiyaçlarını önemseyerek ve öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini kendilerinin oluşturmasını sağlamayı düşünüyoruz bunu göz önüne alarak bu projeyi hayata geçirdik.                                                                                                  Öğrencilerimiz atölyenin tüm çalışmalarında aktif olarak etkinlikleri gerçekleştirmektedirler.”

Osman Yıldız konuşmasının devamında, şunları söyledi: “Yaparak, yaşayarak öğrenmeyi esas alarak soyut olan matematik konularını somut hale getirerek öğrencilerimizin bilgilerini canlı tutmak ve  kalıcı hale getirmek amacıyla bu matematik atölyesini kurduk. Yine 21. yüzyıl becerileri olan; sınıflama, sıralama, problem çözme, kritik düşünme, yaratıcılık, iş birliği, iletişim kurma, üretkenlik ve matematik okuryazarlığı vb. gibi becerileri kazandırmak.     Öğrencilerimizin neden-sonuç ilişki becerilerini geliştirerek tümevarım, tümdengelim, akıl yürütme vb. gibi becerilerini kazandırmayı amaçlıyoruz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com