Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 21 Ekim 2022 332 Görüntüleme

TÜRK OCAKLARI OCAKBAŞI SOHBETLERİNİN BU HAFTAKİ KONUSU:ATAYURT’TAN İZLENİMLER

Türk Ocağı Elazığ Şubesi Ocakbaşı Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu F.Ü Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.dr. Metin Bayraktar oldu. Atayurt’tan İzlenimler başlığı ile gerçekleşen konferansta açılış konuşmasını Türk Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Vahit Dabak yaptı. Konuşmasında Türk Milletinin tarih boyunca geniş bir alana yayılarak 3 kıtada devletler kurduğunu söyleyen Dabak,20. yüzyılın sonlarına kadar Türk beldelerinin işgal altında kaldığını ve günümüzde de Atayurdun doğu kanadının Çin işgali altında olduğunu ifade etti. Dabak konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
ATAYURDUMUZUN DOĞU KANADI ÇİN İŞGALİ ALTINDAR
”Milletimiz tarih boyunca geniş bir alana yayılmış üç kıtada onlarca devlet kurmuştur. Fakat neredeyse dünyaya denk gelen bu intişar sahası içerisinde Türkistan’ın ayrı bir yeri ve önemi olmuştur. Türkistan coğrafyasından uzaklaşan her Türk, göç ettiği bölgede gurbeti yaşamıştır. Bu nedenle Türklük ağacının filizlendiği Atayurda her Türk’ün tarif olmaz bir özlemi söz konusudur. Her Türk için bozkırın sabahında uyanıp ve ata toprağının temiz havasını teneffüs etmek kadar ruha dinginlik veren bir şey yoktur. Fakat Yirminci Yüzyılın sona kadar Türk beldeleri işgal altında kalmış Türklük kâbus gibi geçen günler yaşamıştır. Bugün dahi Atayurdumuzun doğu kanadı halen Çin işgali altındadır. Bu işgal durumunun ve bizi soydaşlarımızdan ayıran şer güçlerin olumsuz etkileri yüzünden sabahına uyanmak istediğimiz vatanımız bizden çoğu zaman uzaklaşmıştır. Ama artık Türkistan coğrafyasının büyük bir kısmı ulaşılabilir haldedir. Fakat güzel Türkistan’ı iliklerinde hissetmek isteyen her soydaşımızın ruhen yakın madden uzak olan o kutsal coğrafyaya ulaşması mümkün değildir.

GÜNÜMÜZÜN KÜRESELLEŞEN DÜNYASI UZAKLARI YAKIN EDERKEN, BEYİNLERİMİZİN DE KURU BİLGİYLE DOLMASINA NEDEN OLMAKTADIR

Bu yüzden o güzel beldeye ayak basmış, oranın kokusu üzerine sinmiş her Türk’ün bize anlatacakları önemlidir. Günümüzün küreselleşen dünyası uzakları yakın ederken kuru bilgiyle beyinlerimizi dolmasına da olanak sağlamaktadır. Ama sadece bilginin değil; bizi biz yapan Türk’ün kalbindeki o milli duygunun da hisdaşımız olan biri tarafından ifade edilmesi gerekmektedir. Böylelikle Atayurdumuza sadece verilen malumatla değil; duyguyla da doymuş oluruz. Bugün Ata topraklarımızdan ayağının tozuyla gelen F.Ü. Öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Bayraktar hocamızı dinleyerek öz vatanımızın sabahına uyanacak Tanrı dağlarının temiz havasını ciğerlerimize çekeceğiz.

Ocakbaşı Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu F.Ü Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.dr. Metin Bayraktar da konuşmasında Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan hakkındaki izlenimlerini aktararak Atayurt’un önemini vurguladıç Konuşmasında o bölgelere dair sunumlar yapan Bayraktar:”2017 Ekim ile 2022 Temmuz arasında beş yıl süreyle Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde görev yaptığım. Bu sürede bulunduğum Kırgızistan ve ziyaret ettiğim Kazakistan ve Özbekistan hakkındaki izlenimlerimi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com