Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Ekim 2022 367 Görüntüleme

GÜRSEL EROL: ” TSK TÜRKİYE’NİN ONURU VE NAMUSUDUR.TSK’YA YAPILAN ELEŞTİRİLERİ SORUMSUZCA BULUYORUM.”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İKTİDAR PARTİSİNİN GERİLİM VE KARŞITLIK ÜZERİNE BİR SİYASET KURGUSU VAR

Program sunucusunun Millet İttifakı seçmeninin Cumhur İttifakına bakış açısı konusunda sorduğu soruya:  “İktidarların doğru yaptığı işler de var, yanlış ve eksik yaptığı işler de var. Yapılan her işin çok yanlış olduğu iddia etmekte çok doğru değildir. Ama iktidar açısından da yapılan her işin doğru olduğunu iddia etmekte çok doğru değildir.” diyen Gürsel Erol ,siyasi partilerin esas görevinin ülkenin ekonomisinin gelişmesiyle ilgili alternatif sunmak ve hizmette farklılık yaratmak için olduğunu söyledi. Erol sözlerinin devamında:

”Partiler neden vardır? Partilerin varoluş amacı hükümet olup devleti yönetmektir. O ülkede yaşayan yurttaşların, özgürlük alanlarıyla ilgili, yurttaşlık alanlarıyla ilgili, yurttaşlık haklarıyla ilgili, refah seviyelerinin yükseltilmesiyle ilgili, geleceklerin teminatıyla ilgili, ülkenin kalkınmasıyla ilgili, ülkenin ekonomisinin gelişmesiyle ilgili alternatif sunmak ve hizmette farklılık için aslında vardır. Siyasetin temel amacı budur. Ama ne yazık ki günümüz koşullarında siyaset, bu temelde yapılmıyor. Karşıtlık üzerine, gerilim üzerine. Yönetenlerin, muhalefete karşı biraz daha mütevazi, biraz daha tavizkar olmalı. Çünkü yönetensiniz. Yönetenlerin daha tavizkar ve hoşgörüsü olması ve iyi niyetli olması lazım. İktidar partisinin gerilim ve karşıtlık üzerine bir siyaset kurgusu var. Ne söylerseniz söyleyin, onun mantığına bakmadan, doğruluğunu, toplum üzerinde yarattığı etkiyi, ihtiyacı, ülkenin genel gerçekleri üzerinde bir değerlendirme yapmadan tamamen karşıtlık üzerine oturttuğu bir siyaset var. En son bunu nerde gördük. Sayın Genel Başkanımızın Türban yasasıyla ilgili başörtüsüyle ilgili, yani olabilir dedi, bununla ilgili yanlış bir algı yaratılmış olabilir. “dedi.

CHP 2011 YILINDA ÜNİVERSİTELERDE TÜRBAN YASAĞININ KALDIRILMASINA ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR

Son günlerde kamuoyunda geniş yer tutan, başörtüsü meselesi ile ilgili olarak da konuşan Gürsel Erol, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konu üzerinden siyaset algısı oluşturmasının önüne geçecek bir adım olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2011 yılında üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasında öncülük etmiş bir parti olduğunu hatırlatan Erol Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü yasası çıkışı’ nın türban konusunun Cumhur İttifakı tarafından mitinglere malzeme konusu olmasının önüne geçen bir adım olduğunu ifade etti. Gürsel Erol sözlerine şöyle devam etti:

“Ben de tepki verdim. Önce dedim ki nerden çıktı? Yani şu an insanların geçimiyle ilgili, geleceğiyle ilgili sıkıntıları varken Türkiye’nin birinci önceliği ekonomiyken biz kendi “ne gereği vardı” diye aramızda değerlendirme yaptık. İlerleyen süreçte gördük ki, zaten liderlerin farkı odur, sizin göremediğinizi görüp ön almaktır. Bir partinin genel başkanı tesadüflerle genel başkan olmaz. Onun kendine göre yetenekleri, bilgisi, becerisi, öngörüsü daha yüksektir. Sayın Cumhurbaşkanının sözlerinden anladık ki, önümüzdeki seçimin miting alanlarında konuşulacak konulardan, Sayın Cumhurbaşkanının bunun üzerine bir siyaset hikayesi oluşturarak bir mağduriyet oluşturarak başörtüsü meselesini Türkiye’nin gündemine getirecek. Genel Başkan, bunu gördü ve ön aldı. Bu sorun Türkiye’de çözülmüş olabilir. Ondan da önce Genel Başkanımızın türbana bakış açısı, 2011 yılında üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasına öncelik eden Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkan seçildikten sonra attığı ilk adım budur. O dönemin YÖK başkanı, sayın Genel Başkana teşekkür etmiştir. 2013 yılında daha öncesinde Merve Kavakçı’ya başörtüsünden dolayı parlamentoda yemin ettirilmemişti. Ki bana göre hiç doğru bir şey değildir. İnsanların hak ve özgürlüklerine müdahaledir. Başörtülü kadınlarımızın ve milletvekillerimizin meclise girmesiyle ilgili kanun değişikliğine sayın Genel Başkanımız evet demiştir. Bunun zaten bir evveliyatı var.”

TSK TÜRKİYE’NİN ONURU VE NAMUSUDUR

Program sunucusunun  TSK’nın PKK’ya karşı terörle mücadele de kimyasal silah kullandığı iddiasını CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “meclise taşıyacağım” sözlerini hatırlatması  ve “Kendi partinizin içinde bunu araştıracağız, meclise soracağız diye farklı görüşler de var, bu ne diyorsunuz” sorusuna Erol, TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddialarına ise, “TSK, Türkiye’nin onuru ve namusudur, hepimizin sahip çıkması gerekir. Kurumlarda yanlış yapan yöneticiler olabilir, kurumlar hiçbir zaman siyasetçinin hedefinde ve eleştirisinde olmamalı. TSK’nın eylemleri sorgulanamaz, eleştirilemez ve o eleştirileri de sorumsuzca buluyorum. CHP’nin köklerinin nereye dayandığını bilmeyenlerin bu şekilde açıklama yapmasını asla doğru bilmiyorum, o açıklamayı yapan arkadaşımız MYK’da gündeme gelecektir. Uluslararası güçlerin olduğu bir bölgede ‘TSK kimyasal silah kullandı’ ya arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin, bu aptalca iddialara, karalamaya hele de seçime giderken sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı düşer?” dedi.

KILIÇDAROĞLU KAMUOYUNDA EN ÇOK KARŞILIĞI OLAN LİDERDİR

“Şu anda yapılan anketlerde mevcut liderler üzerinden kamuoyunda en çok karşılığı olan lider olarak tanımlanıyor. Tartışılsın, herkes tartışılsın ama sonuçta karar verecek tek irade Genel Başkanımızındır. Hepimiz ayrı partileriz, ayrı ideolojilere sahibiz ama Türkiye’nin geleceği ile ilgili yaşadığımız kaygılardan dolayı bir aradayız, konuşulması gereken bu. 6’lı masada muhafazakarlar, ülkücüler, sosyal demokratlar var, Türkiye mozaiği bu.”

 

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • Müslüm Öztürk :

    Ekim 24, 2022-10:01 pm

    SAYGIDEĞER GÜRSEL VE MEHMET ALİ VEKİLİM KARDEŞTİR VE BU İKİ DEĞERLİ KARDEŞİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İSTEYENLER İSE KALLEŞTİR !

    Ben şahsen iki vatansever vekilin birbirlerine çok anlamsızca ve çok gereksizce birbirine düşürülme ortamlarını hazırlayan kişi ya da misyoner güruhları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu iki onurlu insanı birbirine kırdıracağınıza, yüreğiniz yetiyorsa Mehmet Ali Çelebi gibi şerefli vatanseverin karşısına, Gürsel Erol gibi yine çok şerefli birini değil de, Parti içine çöreklenmiş olan o, …… ……… gibi kripto HDP’li unsuru neden birbirine tutuşturmuyorsunuz ey karanlık medya ve kirli kurnaz siyaset bezirganları ?!

    Her iki değerli vatansever vekilimiz de acilen akıllarını başlarına devşirip, kendilerine karşı kurulmuş olan bu kirli ve planlı olası fetö-Bölücü tuzaklarını farkedip ve de parti ayırımı olmaksızın tüm vatansever vekiller, kendilerinin imhasını isteyen bu karanlık bölücü-fetöcü çevrelerin planlarına karşı çok uyanık, tedbirli ve birlikte hareket etmek üzere acilen el altından barışmalıdırlar !!!…

    MALCOLM-XX.

Tema Tasarım | Osgaka.com