Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SAĞLIK 25 Ekim 2022 225 Görüntüleme

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde 11 Yaşındaki Çocuğa “Epilepsi Pili Ameliyatı” Yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde, on bir yaşında olan hastaya Epilepsi pili operasyonu uygulandı.

Elazığ’a ve bölge illerine sağlık hizmetleri sunan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde, Epilepsi pili operasyonları uygulanmaya başlandı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Selman Kök yaptığı açıklamada; “Bize Bingöl ilinden müracaat eden ve on bir yaşında olan hastamızın bir yaşından beri epilepsi tanısı mevcut. Beş adet ilaç kullanmasına rağmen günde 4-5 defa nöbetleri olan hastamız, dirençli epilepsi tanısıyla tarafımıza yönlendirildi. Hastamıza Vagal Sinir Stimulasyonu (VNS) (Epilepsi Pili Takılması) cerrahisi uygulandı. Kısa sürede normal yaşamına dönen hastamızın taburcusu planlanmaktadır” dedi.

Epilepsi pili ameliyatlarının en güvenli ameliyatlardan biri olduğunu ifade eden Opr. Dr. Kök, “Epilepsi pili ameliyatları, ilaçların yeteri kadar sürede ve uygun çeşitlilikte kullanılmasına rağmen, nöbetlerin kontrol altına alınamadığı, ilaca dirençli epilepsi hastalarında başvurulan bir cerrahi tedavidir. Yüksek teknolojik ameliyathanelere sahip olan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde “Epilepsi Pili Takılması” ameliyatının güvenle yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com