Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER 27 Ekim 2022 264 Görüntüleme

TÜED ELAZIĞ BAŞKANI GÜR: EMEKLİLER ORADAN ORAYA SELİN DÜRÜKLEDİĞİ YIĞMA TEPELER DEĞİLDİR

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Vedat Gür emeklilerin ekonomik krizden en fazla etkilenen kesim olarak büyük mağduriyetler yaşadıklarını dile getirdi. İntibak yasasının bir an önce çıkartılarak emekli maaşlarında iyileştirilme yapılması gerektiğini söyleyerek:” . Bugün 2000 sonrasında emeklerimize hala 3 bin, 3 bin 500 lira alan emekli sayımızın %40 civarında olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu intibak yasası yapılırsa, alt tabandaki maaş alan insanlarımız biraz daha refah içerisinde hayatlarını yaşamlarını idame etmiş olurlar.” dedi.

2000 SONRASINDA HALA 3 BİN-3BİN 500 LİRA ALAN EMEKLİ SAYIMIZ %40 CİVARINDA

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Vedat Gür, yaptığı bir açıklama ile emeklilerin intibak yasası düzenlemesinin bir an önce yapılması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:
” Bir intibak yasamız var. Yıllardan beri devletimiz, bu intibak yasasını 2000 öncesi çalışanlarımıza intibak müjdesi vererek maaşlarında iyileşme yaptılar. Ama o günkü şartlarda devletimiz yetkilileri kendi ağzıyla dedi ki: ’’Biz her ne kadar 2000 yılına kadar olan emeklilerimize intibak yasası çıkartıp maaşlarında bir iyileşme yaptıksa da, 2000 sonrası da emeklilerimizi mağdur etmeme adına en kısa sürede gerekli çalışmalarımızı yapıp, 2000 yılı sonrası emeklerimizin de maaşları arasındaki bu açılımları, farklılıkları kapatıp iyileştirme yapacağını söyledi. Bizim genel merkezimizin de bu konuda çok özverili çalışmaları var. Bizler şubeleri olarak da, Türkiye’de 118 ve genel merkezimiz bu konuda büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyor. Bu konuda da devletimizden bir ilgi bekliyoruz. Hiç değilse bu intibak yasasının yılbaşında ivedilikle çıkarılmasını istiyoruz. Bugün 2000 sonrasında emeklerimizde hala 3 bin, 3 bin 500 lira alan emekli sayımızın %40 civarında olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu intibak yasası yapılırsa, alt tabandaki maaş alan insanlarımız biraz daha refah içerisinde hayatlarını yaşamlarını idame etmiş olurlar.
İnşallah en kısa sürede, seçim öncesi devletimiz bu konuda güzel bir açıklama yaparak 2000 sonrası emeklilerimizi mutlu edecek bir haberi bize verirler.

EMEKLİLER ORADAN ORAYA SELİN DÜRÜKLEDİĞİ YIĞMA TEPELER DEĞİLDİR.PROMOSYON RAKAMLARINA DÜZENLEME İSTİYORUZ

Emeklilerin promosyon alabilmek için saatlerce banka kuyruklarında beklediğini, o bankadan bu bankaya koşturmak zorunda kaldıklarını da ifade eden Vedat Gür,
”Türkiye gündemindeki konulardan biri şu anda emeklilerin promosyon olayı. Emekliler bildiğiniz gibi yıllardan beri herkes kendi bankasına odaklanmış. O bankalardan hem maaşını alıyor, hem de bu son zamanlarda bir promosyon olayı var, promosyonlarını alıyorlardı .Nitekim son bir yıl içerisinde devlet bankaları Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası kendi müşterilerine 7 bin lira diretince diğer özel bankaların da bu rakamı 7 bin 500- 8000 liraya çıkarttıktan sonra bu devlet bankalarından bu müşterilerin bu bankalara taşımacılık yaptığını, ama bu olayın biz de emekleri temsil ettiğimiz için bu olayın bizler adına üzücü bir olay olduğuna inanıyoruz yönetim olarak. Neden? Çünkü emekliler bugün burada, yarın orada; oradan oraya sürüklenecek, oradan oraya taşınacak insanlar değiller. İnsanların hakları sürekli oldukları yerde ne kadar korunursa emeklimiz o kadar rahat eder. Biz oradan oraya selin sürüklediği bir yığma tepe değiliz ,bir odun parçası veya tahta parçası değiliz. Bizim insanlarımız, maaş aldıkları bankalarda rahat ve huzur içerisinde devletimizin belirleyeceği bir ortak rakam üzerinde birleşirlerse, emeklerimiz de bu promosyon konusunda bugün Ziraat Bankası veyahut da ING Bank 8 bin lira verir. Yarın inanıyorum ki diğer bir banka 9 bin lira verdiği zaman, benim emekliliğim buradan maaşını alıp o bin lira için diğer bankalara taşınacak.Niçin emekliye bunu çok görüyorsunuz? Niye emekli bu kadar zahmetlere girsin, niye bu kadar zor durumlarda kalsınlar? Bizim bu konuda devletimizin de ortak bir çalışması olsun, tek bir noktada birleşsin. Emekli olan herkes aynı rakam üzerinde odaklansın. Biz bu konuda devletimizden de bankalar üzerinden çalışma yapılmasını düzenlemesini istiyoruz. Emeklilerimizin bu konuda daha fazla yıpranmaması adına devletimizden ilgi bekliyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com