Ana Sayfa GÜNDEM 28 Ekim 2022 398 Görüntüleme

BAŞKAN BANKUR’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan BANKUR mesajında:

”Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edildiğinin yıldönümüne hep beraber ulaşmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek ilan ettikleri bu günü, 99’uncu yaşında; demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe, milli iradeye her hal ve şartta sonsuz inançla sahip çıkarak, büyük bir gurur ve onur ile kutluyoruz.

Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla istiklaline ve istikbaline sahip çıkan Aziz Milletimiz, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir.

Bugün geldiğimiz noktada, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, Özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini ve milli egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğu milli ve manevi değerlere bağlılığını devam ettirecektir.

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 99 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve sağlam demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir ve bunu sürdürecektir.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve kültürel gelişiminde önemli yer tutan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım olmak üzere , Afife Jale’den , Afet İnan’a , Halide Edip’ten, ilk kadın Tarih Öğretmeni Fatma Refet Angın’a, İlk Kadın Kimyager Remziye Hisar’a Ilk Türk kadın opera sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy’a ve buraya adını yazamadığımız  Cumhuriyetimizin kazanımlarının eseri olan tüm kadınlarımızı hürmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehirlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com