Ana Sayfa GÜNDEM 5 Kasım 2022 274 Görüntüleme

HİCRET MAHALLESİ’NİN SEMBOLÜ OLACAK CAMİ’NİN AÇILMASINA SAYILI GÜNLER KALDI!

Elazığ’da yapımı devam eden, Aksaray- Hicret Bağlantı yolu üzerinde bulunan Cami’nin ibadete açılmasına sayılı günler kaldı. Uzun bir süre inşaatı duran, maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü inşaatı bitmeyen Cami’nin ibadete açılışı Hicret Mahallesi sakinlerinde büyük bir mutluluk yaşattı. İçerisinde 3 dükkân, 300 m² erkek, 100 m² kadın taziye evi, 300 m² Kur’an kursu, 80 m² kütüphane yer alan Cami’nin bu ayın sonunda ibadete açılması hedefleniyor…                                                                                                         İnşaatıntamamlanmasında büyük emekleri olan İş İnsanı, ZİVER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel DEMİRCİ’yeteşekkürlerini sunan Cami Dernek Başkanı Cengiz GÜLEÇ, Cami Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZDEMİR veHicret Mahallesi sakinlerinden Mehmet CAYMAZ açıklamalarda bulundu…

CENGİZ GÜLEÇ: ‘’BİZİMDE VEYSEL DEMİRCİ’YE BİR JESTİMİZ OLACAK!’’

Cami Dernek Başkanı Cengiz GÜLEÇ, Cami’mizin inşaatında büyük zorluklar yaşadık fakat karşımıza Veysel DEMİRCİ çıktı, bizlere büyük jestler yaptı, bizimde Veysel DEMİRCİ Ağabeyimize bir jestimiz olacak diyerek sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bu Cami’nin dernek başkanıyım. Bu Cami’nin temelini 2019 Mart’ta attık. Bu cami inşaatı Hicret Mahallesi’nin en büyük kamı yatırımı oldu. Biz bu Cami’nin temeline girdiğimizde sadece 700 TL paramız vardı. Allah’ın verdiği güç ve kudret bizi hiçbir zaman pes etmeye zorlamadı. 2020 Yılı’nın başında yaşanan depremin ardından yaklaşık bir sene Cami’nin yapımına devam edemedik. Biz büyüklerimizden bekledik, gelirler bu Cami’yi yaparlar gibisinden ama olmadı. Bize birçok vaat verildi fakat sözler unutuldu. Bizler 2022 Yılı’nın başında Cami’nin yapımına tekrar başladık ve inşaat son aşamaya geldi. Bu Cami’nin bu şekilde bitmesi bizim için mucize oldu. 2021 Yılı’nda artan inşaat maliyetleri yüzünden bizler çok zorlandık. Fakat Allah yolunda yürürsen darda kalmazsın. Bize bir hızır yetişti, karşımıza Veysel Ağabey çıktı. Hicret Mahallesi’nde büyümüş, bu topraklarda doğup, herkese yardım etmiştir. Veysel Ağabey hatta Elazığ’da karşısına kim çıksa yardım etmiş, kimseyi geri çevirmemiştir. Lafa gelince birçok iş adamı var şehrimizde. Fakat hepsi lafta kaldı. Allah Veysel DEMİRCİ Ağabeyimizden razı olsun. Biz ne dersek yok demedi. Aşı olmayana aş, işi olmayana iş olmuştur Veysel DEMİRCİ Ağabeyimiz. Bu Cami’yi bitirme aşamasına onun sayesinde geldik. Cami’nin bizlere toplam maliyeti 15 Milyon TL oldu. Allah izin verirse bu ayın sonunda Cami’mizin açılışı gerçekleştireceğiz. Veysel DEMİRCİ Ağabeyimizden Allah razı olsun, bizler bu Cami’yi ay sonunda ibâdete açacağız. Biz Hicret Mahallesi sâkinlerinin de Veysel DEMİRCİ Ağabeyimize bir jesti olacak.”

MEHMET ÖZDEMİR: “İNŞAAT DURMUŞTU KARŞIMIZA VEYSEL DEMİRCİ ÇIKTI!”

Cami Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZDEMİR ise, birçok yerden maddi destek talebinde bulunduk fakat bir yardım alamadık, Veysel DEMİRCİ bize hızır gibi yetişti ve Cami’nin inşaatı bitti diyerek sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Cenâbı Allah bu Cami’mizin yapılmasından dolayı desteklerini esirgemeyen herkesten razı olsun. Biz bu Cami’nin yapılması için dilenci gibi ortaya düşmüştük. Belirli bir aşamaya getirmiştik inşaatı fakat tıkanıp kalmıştık. Birçok Elazığlı siyasiye, iş adamına destek versinler diye müracaat da bulunmuştuk fakat bize hemen hemen hiçbiri destek vermemişti. Gezdik, tozduk en sonunda karşımıza CenâbıAllah, Veysel DEMİRCİ kardeşimizi çıkardı. Bizler Veysel DEMİRCİ kardeşimizin yanına gittik, durumu izah ettik. Sağ olsun Veysel DEMİRCİ kardeşimiz bizi dinledikten sonra bizlere çok büyük destek verdi ve Cami’miz inşaatında son aşamaya geldi. Bu Cami’mizin yapımı Veysel DEMİRCİ kardeşimizin sırtına kaldı ve tüm mahalleri sevinç göz yaşları döktü. Biliyorsunuz bu mahallemiz fakir bir mahalle, kırsal bir mahalle. Biz toplam 100 Bin TL toplamıştık fakat bu Cami’nin maliyeti 15 Milyon TL. Cami Dernek Başkanımız Cengiz Bey çok mücadele etti ve Veysel DEMİRCİ kardeşimize ulaştı. Allah’a çok şükür bu Cami’mizin açılışını Veysel DEMİRCİ kardeşimizin destekleriyle, mahallelerimiz ile bu ayın sonunda gerçekleştireceğiz. Hicret Mahallesi’nin bu saatten sonra Veysel DEMİRCİ kardeşimize büyük bir vefa borcu vardır.”

MEHMET CAYMAZ: “VEYSEL DEMİRCİ HIZIR GİBİ YETİŞTİ!”

Hicret Mahallesi sakinlerinden Mehmet CAYMAZ ise, ben bu Cami’nin bekçiliğini yaptım, inşaatında çalıştım. Çok zorlu süreçler geçirdik fakat Veysel DEMİRCİ kardeşimiz hızır gibi yetişti ve inşaatı tamamladık diyerek şöyle devam etti; ‘’Bu Cami’nin temeli seçim zamanı açmıştık. Ben hem bu mahallede yaşıyorum hem de bu Cami’nin bekçiliğini yapıyorum. Ben bu Cami’nin inşaatında çimento taşıdım, kum taşıdım. Allah Rızası için ben bunları yaptım. Fakat Cami’nin inşaatının ilerlemesinde hiçbir gelişme olmuyordu. Çünkü paramız yoktu. Birçok siyâsi, iş insanı gittik, yardım edin dedik, hep elimiz boş döndük. En son karşımıza Veysel DEMİRCİ kardeşimiz geldi. Hızır gibi yetişti yanımıza. Bizlere çok büyük destekler verdi. Seçim zamanından beri yapılan Cami’miz, Veysel DEMİRCİ kardeşimizin büyük fedakarlıkları ile son aşamaya geldi.  Bu ayın sonunda Cami’miz tamamen hizmete açılacak, Hicret Mahallesi sakinleri olarak Allah’ın izniyle namaz kılıp, bu Cami’de ibâdet edeceğiz. Veysel DEMİRCİ kardeşimizden Allah razı olsun, mazlumun sesi oldu, bize destek oldu, Cami’mizin yapımı bitti. Hicret Mahallesi sakinleri olarak Veysel DEMİRCİ kardeşimize teşekkür ediyoruz. Hızır gibi yetişti bize ve kimseye muhtaç etmedi.”

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com