Ana Sayfa GÜNDEM 10 Kasım 2022 298 Görüntüleme

ELAZIĞLI EMEKLİ “TAYYİP ERDOĞAN’I EN ÇOK DESTEKLEYENLERDEN BİRİYDİM ŞİMDİ PİŞMANIM ÇÜNKÜ MAAŞIM SIFIRA DÜŞTÜ”

Elazığlı emekli Mehmet ASLAN, emekli maaşlarına yapılan orantısız zamlara tepki gösterdi. İlk emekli olduğu dönemlerde emekli maaşı ile 1000 dolar alabildiğini ancak şuan ki maaşıyla sadece  300 dolar alabileceğini belirten ASLAN, zam verilirken maaşı düşük emeklilere düşük oranlar, maaşı yüksek emeklilere ise yüksek oranların verilmesinin adaletsiz bir sistem olduğunu belirtti. HARPUTTİMES’e özel açıklamalarda bulunan ASLAN;

“Ben sıradan bir emekliyim, SSK’dan emekliyim şimdi ben emekli olduğum zaman benim emekli maaşımla 1000 dolar alınıyordu şimdi ise 300 dolara düşmüş. Enflasyona göre verilen zamlar ayarlanmamış şimdi verdikleri zam hele ki bu son 2 senede verilen zam az alana az verdiler çok olana çok verdiler. Mesela bir örnek vereyim 12 bin lira alan Devlet Su İşlerinden, Kara yollarından, Köy Hizmetlerinden emekli olan bir bekçi yada bir makine yağcısı 12 bin lira alana adama şimdi 4 bin 5 bin lira zam verildi benim maaşımdan fazla ona zam verildi bana 1200 lira zam verildi. Ya böyle bir kanun olur mu? Böyle bir vicdan böyle bir merhamet olur mu?  Ondan sonra diğer taraftan yani bak ben şunu da söyleyeyim İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth ve bu bir Hristiyan kadın İngiltere’de oğlu bir pisliğe bulaştı oğlunu hem mahkemeye sevk etti hem de dediki efendim benim tahtımın varisi değil. Bu bir Hristiyan ya onun adaleti bizim Türkiye’de ki yönetimin adaletinden daha adaletli.” dedi.

ŞEHİRDE GEÇİNEMEDİĞİM İÇİN KÖYDE YAŞIYORUM 

Emekli maaşının asgari ücretin altında kaldığını belirten Elazığlı Emekli Mehmet ASLAN, maaşı ile şehirde geçinemediği için köyde yaşamak zorunda kaldığını vurguladı. “Ben söylüyorum şimdi yine efendim elektriktir, doğalgazdır, telefon parasıdır şudur budur derken ya Allah’tan korkun ya benim maaşım kadar diğer tarafa diğer emekliye zam veriliyor benim maaşıma 1000 lira 1200 lira zam verilmiş yani var mı böyle bir kanun var mı böyle bir vicdan merhamet var mı? ” ifadelerine yer veren ASLAN;

“Şimdi ben geçinemiyorum ya ben burda diyorum benim maaşım asgari ücretin altına düşmüş eğer ben şimdi mahsus köyde oturuyorum şehirde yaşayamıyorum 4 bin 800 lirayla ben nasıl idare edecem? Ben söylüyorum şimdi yine efendim elektriktir, doğalgazdır, telefon parasıdır şudur budur derken ya Allah’tan korkun ya benim maaşım kadar diğer tarafa diğer emekliye zam veriliyor benim maaşıma 1000 lira 1200 lira zam verilmiş yani var mı böyle bir kanun var mı böyle bir vicdan merhamet var mı? Ben burda yemin ediyorum Türkiye’de hiç kimse benim kadar Tayyip Erdoğan’ı desteklemiyordu diyordum Allah ömrümü kessin Tayyip Erdoğan’a versin ama şimdi de pişmanım çünkü benim emekli maaşım sıfıra düşmüş ya. Şimdi devlet kurumlarında  işçi ilkokul mezunu olan adamlar alıyor 18 bin maaş ben 4 bin 700 – 4 bin 800 lira maaş alıyorum var mı böyle bir adalet ya, böyle bir zam var mı böyle bir enflasyon var mı ? Hani enflasyona göre ayarlanacaktı? Ne oldu buna intibak yasası dediniz dediniz  intibak yasası nerde hadi çıkarın, çıkarın o zaman denkleştirin. Bu vatan bizim, bu ülke bizim, siyasi görüşünüz ne olursa olsun böyle haksızlık olmaz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com