Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 11 Kasım 2022 274 Görüntüleme

IŞIKVER: BU MİTİNG ELAZIĞ’DA MİLLİYETÇİ HAREKETİN SANDIKTAN ÇIKMASI İÇİN BİR FIRSATTIR

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 13 Kasım pazar günü gerçekleştireceği miting için hazırlıklar devam ederken, MHP Elazığ İl Başkanlığı’nın koordinesinde MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem de kadınlar ile bir araya geldi. Toplantıya MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP İstanbul  Milletvekili Arzu Erdem ,MYK Üyesi Alper Erdem ve Eyüp Gönültaş, Tunceli İl Başkanı Melike Gökalp, ve partililer katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver pazar günü yapılacak olan MHP mitinginin önemine vurgu yaparak ” İbadetin kazası olur ama bu mitingin kazası olmaz. Elazığ Milliyetçiliğin kalesidir. Bu sadece siyasi tercihlerle oluşmuş bir kale değildir. Bu kale geçmiş yıllarda din ve vatan düşmanlarının ideolojilerini ihraç etmesine engel olmak için, vatan ve bayrağı koruma hissiyatıyla oluşmuş bir kaledir. Sayın genel başkanımızın mitinginde bu itibarla bu şehri bir daha milliyetçi hareketin kalesi yapmak için sadece duygularla değil, siyasi başarı neticesinde bu Şehirde milliyetçi hareketin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birden fazla milletvekili ile temsiliyetini sağlamak için, Milliyetçi Hareket partisine yakışan bir netice ile sandıktan çıkmak için bu mitingin çok büyük bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

ELAZIĞ MİLLİYETÇİLİĞİN KALESİDİR, KOLAY KOLAY YIKILMAZ

MHP İl Başkanı Işıkver konuşmasında Elazığ’ın milli değerlere sahip çıkan ve bunu sadece siyasi ideolojiye bağlı kalmadan yapan bir şehir olduğunu vurgularken, MHP İl Teşkilatının da aynı mantaliteyle çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Işıkver düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

”Elazığ milliyetçiliğin kalesidir. Kolay kolay yıkılmaz. Doğudan gelecek tehditlere karşı bir milli direnç noktasıdır. Bir milli bariyer noktasıdır. Ülkemizin dört bir yanında ilimiz böyle bilinmektedir.

Elazığ maalesef Milliyetçi Hareket Partisi’nin 53 yıllık siyasi tarihinde ilimizden 5 kez milletvekili çıkartmayı başarmıştır. Son  30 yıldır hiçbir defa kazanmamasına rağmen iki kez, Elazığ merkez belediye başkanlığını aldık. Bugüne kadar aynı anda ilk kez 3 belediye almak 31 Mart 2019 seçimlerinde bize nasip olmuştur.  Bu kale özünde  siyasi tercihlerden müteşekkil ,onun oluşturduğu algıyla oluşan bir kale değildir. Bu Kale özellikle 75 ile 80’li yıllarda sokakların kan ve barut koktuğu yıllarda, bu şehre Komünizmin gelmesin bu şehre Marksizm gelmesin, bu şehre din ve devlet düşmanlarının ideolojilerini ihraç etmelerine müsaade etmeyelim diye bizim büyüklerimiz ki şu anda  aramızda da bulunan çok kıymetli büyüklerimiz;  Elazığ, siyasi tercihlerinde MHP’yi tercih etmese de Elazığ’ı  korumak, töreyi korumak, vatanı korumak, bayrağı korumak gibi hissiyatlarla Elazığ için canını vermeyi tercih etmiştir. Dolayısıyla bu toprakları koruma uğruna devletin, milletin menfaatlerini ideallerini koruma uğruna bizim büyüklerimiz  herhangi bir beklentiye girmeden, yeri geldiğinde evde çocuğunu bırakıp, yeni geldiğinde anasını babasını sahipsiz  bırakıp, ‘Bu devletin bana ihtiyacı var.’  diye ölüme yürüyen insanlardır.

ELAZIĞ’I GERİ İSTİYORUZ VE BU ŞEHRİ MİLLİYETÇİ HAREKETİN KALESİ YAPACAĞIZ

Özellikle de sanırım Türkiye’de kişi başına düşen en fazla taş medresenin olduğu şeylerden biri olduğu için özellikle de özgürlüğünü büyük bedellerle ağır bedellerle ödemeyi göze alan değerli abilerimizin destanlaşan mücadelesiyle Milliyetçi hareketin kalesi olmuştur. Dolayısıyla biz burada bugüne kadar Milliyetçi Hareket için, ülke için değerler manzumelerimiz için, daha onurlu, daha müreffeh, daha şerefli bir gelecek için, sokaklarımızda bölücüler ve  küffarın vekalet savaşını yürüten terör örgütleri hakimiyet kurmasın diye ağabeylerimizin can verdiği, kan verdiği, bedel ödediği bir süreci icra ediyoruz. İlk defa bu kez bu şehri geri istiyoruz. Bu mottoyla  yola çıktık ve yaklaşık 5 senedir de bu inançla, bu ideal uğruna, bu imanla ,mücadelemize devam ediyoruz. Şimdi sayın genel başkanımızın mitinginde bu itibarla bu şehri bir daha milliyetçi hareketin karesi yapmak için sadece duygularla değil, sadece hissiyatla değil, siyasi başarıyla neticesinde Bu Şehirde milliyetçi hareketinİ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birden fazla milletvekili ile temsiliyetini sağlamak için, aynı zamanda yerel yönetimlerde de Milliyetçi Hareket partisine yakışan bir netice ile sandıktan çıkmak için bu mitingin çok büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bize göre ibadetin kazası olur ama bu mitingin kazası olmaz. Bu mantaliteyle çalıştık. Dolayısıyla bu mantaliteyle çalışırken bugüne kadar bu şehirde 5 senedir İl Başkanlığı yapıyorum. iki seçimde İl Başkanlığı koltuğunda ben oturuyordum. Bu Şehirde tarihte en yüksek oyu Rabbim nasip etti sizlerin mücadelesiyle benim İl Başkanlığı döneminde aldık.” dedi.

MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ARZI ERDEM: PAZAR GÜNÜ ELAZIĞ’DAKİ KALABALIK, İSTANBULDA YANKILANACAKTIR

Toplantıda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elazığ’ın özel bir il olduğunu belirterek, MHP il teşkilatına yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Erdem :” Elazığ çok güzel bir şehir. Biliyorum ki burada başımıza bir şey gelse bizleri koruyacak bir ailem var. Biliyoruz ki Elazığ Milliyetçi Hareketin kalesi olacak. Biliyoruz ki 2023 seçimlerinde bizim buradan vekillerimiz olacak. İlk aşama burada yapılmış olan gzel ve başarılı çalışmalar. Ancak ikinci ve en önemli aşama da pazar günü burada yapılacak olan mitingimiz.  Ömrünü Türk dünyasına, mazlum coğrafyaya, Türklüğe vakfetmiş olan, milliyetçi harekete vakfetmiş olan liderimiz Devlet Bahçeli Bey in pazar günkü mitingi çok önemli Bu kadar çalışma , gayret ve duayla en az 100 bin vatandaşımız meydanlarda olacaktır. Ve biliyoruz ki pazar günkü mitingde binlerce kadınımız olacaktır. Ve biz orada en büyük  coşkuyu ve mesajı Elazığ’a ve Türkiye’ye kadınlar olarak vereceğiz. Kadının olduğu yerde eminim ki birlik vardır. Kadın annedir. Kadın birleştirendir. Kadın büyütendir. Kadın bu açıdan geleceği şekillendirendir. Elazığ’ın kahraman kadınlarına, diğer illerden gelen kadınlarımıza düşen en büyük görev şudur. Yanınıza 3 kişi 5 kişi daha alın. Çünkü biz biliyoruz ki Elazığ’daki kalabalık İstanbul’da yankılanacaktır. Biz biliyoruz ki Elazığ’daki ses Rize’den duyulacaktır. Biz biliyoruz ki buradaki çokluk, buradaki mesajlar haine,fitneye, zillete, adaysızlara en büyük mesaj olacaktır. ” dedi.

Toplantıda söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da yapılcak olan mitingin önemive değinerek Dünyanın gözünün Türkiye’ ve Milliyetçi Hareket Partisinin üzerinde olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli’nin miting saatinde tüm teşkilatların mitingi her nerede olursa olsun birlikte takip edeceği kararı aldıklarını ifade eden Akçay sözlerine şöyle devam etti:

”Yapılacak olan büyük coşkulu mitingimize odaklanmış durumdayız. Şu anda dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde ve bizzat yurt dışı seyahatlerimizde ve yurt dışından gelen bir takım resmi kabullerimizden gördüğümüz kadarıyla gözlerin Türkiye’de olduğu kadar Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde de olduğunu görüyoruz. Bütün faaliyetlerimizle ve etkinliklerimizle gösterdiğimiz çabalar, ekiplerimizle yaktığımız çoban ateşleri sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde yöresinde ve kıtasında, biliniz ki etki ediyor ve dikkat çekiyor. Dün Manisa il başkanımız ile görüştüğümüzde şu anda Manisa’da tıpkı burada olduğu gibi bazı faaliyetler yürütülüyor. Elazığ mitingi saatinde bütün mahallelerden, ilçelerimizden ve il merkezimizde, ama  teşkilat binalarımızda ama kahvehanelerde ama toplantı salonlarında; hep birlikte izleme kararı aldık. Manisalı kardeşlerimizin gözü kulağı kalbi Elazığ istasyon meydanında sizlerle birlikte olacak.”

MHP İL BAŞKANI MELİKE GÖKALP:  GENÇLERİMİZİN BAŞKA YOLLARA SAPMASININ ÖNÜNDE ELAZIĞ GİBİ BİR KALEMİZ VAR

Toplantıda söz alan MHP Tunceli İl Başkanı Melike Gökalp de Elazığ’ın Tunceli için de önemli bir il olduğunu söyleyerek, Elazığ’ın Tunceli için dünyaya açılan bir kapı olduğunu ve gençlerin yanlış yollara sapmasının önünde bir kale olduğunu ifade etti. Gökalp konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

”Burada bütün kalbimle, bütün var gücümle, bütün Tunceli adına, bu Elazığ mitingini heyecanla bekliyoruz. Çalışmalarımıza heyecanla devam ediyoruz. Uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım.Tunceli’de sürekli sahada geziyorum.  Tunceli’de köy köy yaklaşık bir haftadır insanları davete gidiyoruz. Tek tek evlere gittik, tarlada yakaladığımızı,bahçede yakaladığımızı davet ettik, dinledik.Benim bölgem daha çok şehirden ziyade kırsal kesimde yaşıyorlar. Biz buralarda gezerken ben herkese şunu söyledim.” Evet biz sizi davet ediyoruz,davete icabet etmek sünnettir. Uzun zamandır Tunceli’de bu kadar bize karşı bu kadar kadirşinas, bu kadar engin davranışlarla karşılaşmamıştım. Çok heyecanlandım .Hakikaten yorulduk ama yorulduğumuza değdiğine inanıyorum. Çünkü o gün Tunceliler meydanda olacaklar Elazığ, Tunceli için çok önemli. Neden? Elazığ Bizim dünyaya açılan kapımız, ticaretimiz.  Elazığ’da birçoğumuz Elazığ Lisesi’nden ya da Fırat Üniversitesi’nden mezun. Eğitim seviyesi yüksek bir şehir.Ama bunda Elazığ’ın payı büyük. Biz Elazığ’dan bir türlü kopamadık .Ben her zaman söylüyorum. Aslında coğrafyanın kader olduğu topraklarda yaşıyoruz. Ama kaderimizi değiştiren şehirdir. Bizim gençlerimizin başka yollara yapmasının önünde Elazığ gibi bir kale var. Elazığ gibi bir idol var. Bizim idol şehrimiz Elazığ’dır

 

Toplantı daha sonra partiye yeni katılan üyelere rozet takılması sonrası sona erdi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com