Ana Sayfa GÜNDEM 15 Kasım 2022 444 Görüntüleme

BAŞKAN ALBAYRAK “KÜÇÜK ESNAFIN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN BAZI AYRICALIKLAR YAPILMALIDIR”

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak esnafın sorunları ve esnaf kredisine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamasında elektrik, kira ve bağ kur primleri altında esnafların her geçen gün daha büyük zorluklar yaşadığına değinen Albayrak, esnaf için destek paketi kapsamında sunulan % 7.5 faizli krediye dair de değerlendirmelerde bulundu.
Esnafın ekonomik krizden dolayı büyük zorluklar yaşadığını belirten Albayrak:

” Yaşanan kriz ortamında devlet esnafa faydalı olmak için verilen kredi faiz oranlarını düşürdü ve limiti yükseltti. Bir vatandaş aldığı zaman işini görsün. Bundan dolayı teşekküür ederiz. Ancak biz o zaman da söylemiştik. Biz esnnaf olarak faizsiz kredi istiyoruz. Faizsiz olarak aldığımız zaman işimize daha çok yarayacak. Bu gün de faizsiz kredi isteğimizi yine dile getiriyoruz. Esnaflarımızın şikayetleri oluyor. Elektrik çok yüksek geliyor. Mesela bir kasap esnaf arkadaşımız dedi ki 9 bin lira elektrik faturası geldi. Bu konuda özellikle küçük esnafa yönelik bir indirimin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabii burada esnaflara ufaktan da olsa bir fayda sağlanırsa ufak da olsa bir indirim yapılsa çok iyi olacağını düşünüyoruz. Devletimiz çalışıyor elinden geleni yapıyor ama biz esnafa bazı şeylerde fayda sağlanmasını istiyoruz. Bugün bir bağ-kur ücretini yatıramayan esnafımız çok fazla. Bunlarda ne olur? Diyelim ki bugün 2000-2200 lira bağ-kur primi varsa bunu biraz daha aşağı çeksinler.Esnaflarımızın daha rahat yatırabileceğini düşünüyoruz. İstiyoruz ki esnafımıza bazı faydalı işlerin yapılsın, esnaf ayakta dursun.

KÜÇÜK ESNAF VE BÜYÜK ESNAFIN VERGİLENDİRME SİSTEMİ AYNI
Küçük esnafla büyük esnaf arasında aynı vergilendirme sisteminin olduğunu da belirten Albayrak, aynı koşullarda ve aynı kazançla çalışmayan esnaflar arasındaki dengesizliğin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Albayrak:

”Küçük esnafımız sadece gelecek müşterisini bekliyor. Ama büyük esnaflar öyle değil. Bugün biz büyük esnaftan mal alıp satıyoruz. Onların malını biz satıyoruz .Tabii ki ne olur küçük esnafın biraz daha ayrıcalıklı olması gerekiyor. Küçük esnafa ayrıcalık yapılması gerekiyor Küçük esnafa biraz daha indirim yapılırsa ayakta durabilmeleri için çok iyi olacağını düşünüyoruz.
Yaşanan ekonomik krizin dünya ölçeğinde bir kriz olduğunu da belirten Albayrak krizin atlatıacağı yönünde umutlu olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:” Yaşanan kriz dünya çapında, bunu herkes biliyor. Bu kriz sadece Türkiye’de var desek yalan olur. Dünya çapında. Dolayısı ile bu günlerin atlatılacağına inanıyorum .Devlet de bu konuda esnafa destek noktasında çabalar gösteriyor.Yılbaşından sonra güzel şeyler olacağına inanıyoruz.
Esnaflarımız Esnaf ve Kefalet Odalarındaki krediler için talepkarlar.Bu konuda talep alıyoruz. Bu esnaf açısından daha iyi. Çünkü bu gün Esnaf ve Kefalet Odası’ndan çekilecek olan kredinin faizi bir bankadan çekilecek olan kredinin 3 te biri oranında. Geri ödeme koşulları daha rahat. ”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com