Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 19 Kasım 2022 227 Görüntüleme

BAKAN VAHİT KİRİŞÇİ TARIMSAL SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vakit Kirişci, tarım sektör temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi. Tarım sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıyla da Elazığlı üreticilere sulama projeleri başta olmak üzere, tarım ve hayvansal çalışmalarla ilgili birçok konuda müjde verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vakit Kirişci, Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde tarım sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Tarım sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıyla da Elazığlı üreticilere sulama projeleri başta olmak üzere, tarım ve hayvansal çalışmalarla ilgili birçok konuda açıklama yaptı.

Program da çiftçilere müjde veren Bakan Kirişci, şekerpancarında uygulanan sözleşmeli üretim uygulamasını tüm ürünlerde uygulayacaklarını açıkladı. Kirişci, “Sizin iyi bildiğiniz şeker pancarındaki sözleşmeli üretim uygulamasının bütün ürünlere yayacağız ve burada tarafların hukukunu daha fazla gözeten bir içerikte bu mevzuat düzenlemesini meclisimize sunacağız. Dolayısıyla bir sözleşmeli üretim modeli. Hayvancılık Elazığ için çok önemli. Besi alanında et süt grubu, hayvansal üretimle bir regülasyon grubu oranın bir merkez bankasıdır. Et süt kurumu mutlak suretle sözleşmeli besiciliğe öncülük etmeli. Gerek alım gerek fiyat garantisi vermeli gerekirse de fiyatları aylık olarak güncellemeli” dedi.

 

Hükümet olarak İlklere imza attıklarını belirten Bakan Kirişci, Elazığ’da Tarım Sigortasının çok düşük olduğunu söyledi. Kirişci, “Atatürk’ün bile hayatta iken hayalini kurduğu bir tarım sigortacılığını 2005 yılında yasasını çıkardık 2006 yılında da artık uygulamaya koyduk. 1 hazirandan 2006’dan itibaren tam 16 yılı aşkın bir süredir tarsib uygulamadadır. Elazığ’da bu oran çok düşük şimdiden istirhamım buna ilgi göstermeniz çünkü biz bu 16 yıl boyunca 13 milyar lira neredeyse her yıl 700 milyon lira tutarında bir sigorta prim desteği verdik. Bu destek yabana atılacak bir destek değil. Aracımızı nasıl zorunlu trafik sigortası yaptırıyorsak bizim de üreticiler olarak sigortaya ehemmiyet vermemiz gerekir” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com