Ana Sayfa GÜNDEM 23 Kasım 2022 283 Görüntüleme

BAŞKAN AKYOL’DAN AKP’Lİ VEKİLE SOSYAL KONUT TEPKİSİ

Elazığ DEVA Partisi Ağın ilçe Başkanı Çiğden Akyol, Sosyal Konut Projesi kapsamın  Ağın’a söz verilen 200 adet konutun herhangi bir gerekçe gösterilmeden 120 adete düşürülmesine tepki gösterdi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada ^^Bakanlık tarafından Ağın’a tahsis edilen 80 konutun başka bir ilçeye yapılacağını müjde(!) olarak AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık sosyal medya hesabından duyurmuştur. Bir milletvekilinden müjde olarak beklentimiz Elazığ’a tahsis edilen konut sayısını artırmak iken bir ilçeye tahsis edileni alıp diğer ilçeye verilmesini sağlamak müjde değildir.” diyerek tepkisini gösteren Akyol, Ağınlılar’ın bunu unutmayacağını belirterek eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Ağın’a 10 yataklı hastane sözünün de tutulmadığını hatırlattı.  Akyol sözlerine şöyle devam etti:

”Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül tarihinde yapılan açıklama ile tüm ülke genelinde 250.000 adet sosyal konut yapılacağı duyurulmuştur. Bu kapsamda Elazığ’da toplam 1651 adet konut yapılacağı ve bu konutların da 200 adetinin Ağın’a yapılacağı ilan edilmiştir. Ağın uzun süre sonra ilk defa ciddi bir yatırım ile karşı karşıya kalacak olması sebebiyle Ağın’da ciddi bir heyecan oluşmuştur. Yapılacak TOKİ konutları ile Ağın’ın en büyük problemlerinden olan konut sorunu çözülecek ve gerek Ağınlı hemşerilerimiz hem de Ağın’da görevli kamu personellerinin konut sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacaktı.”

AĞIN’A TAHSİS EDİLEN 200 ADET KONUT GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN 120 ADETE DÜŞÜRÜLDÜ

İlçemiz belediye başkanı ve hatta MHP İl Başkanı bu konuda açıklama yapmış ve Ağın’a hayırlı olmasını dilemişlerdir. Ancak TOKİ’nin ilçelere kaçar adet konut yapılacağını açıklaması sonrası Elazığ’da konut yapılmayacak ilçelerin bulunması sebebiyle bir kamuoyu baskı oluşturulmuştur. Bu dönemde özellikle Ağın’a verilen 200 adet konutun çok olduğu, bunun başka ilçelere verilmesi gerektiği yönünde de bir takım beyanatlar verilmiştir.

Ve ne yazık ki bu konuda da başarılı olunmuş ve Ağın’a yapılması planlanan konut sayısı sessiz sedasız  ve hiçbir gerekçe gösterilmeden 200’den 120’ye düşürülmüş, Bakanlık tarafından Ağın’a tahsis edilen 80 konutun başka bir ilçeye yapılacağını müjde(!) olarak AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık sosyal medya hesabından duyurmuştur. Bir milletvekilinden müjde olarak beklentimiz Elazığ’a tahsis edilen konut sayısını artırmak iken bir ilçeye tahsis edileni alıp diğer ilçeye verilmesini sağlamak müjde değildir. Burada önemle belirtmek isteriz ki Elazığ’ın tüm ilçelerine aynı sayıda konut yapılması hepimizi ziyadesi ile mutlu edecektir. Çünkü biz Deva Partisi olarak Elazığ’ı bir bütün olarak görmekte ve bu şekilde davranmaktayız. Bir ilçemize yapılan yatırım hepimizi mutlu edecektir. Ancak burada ifade ettiğimiz üzere başka ilçemize ekstra konut tahsisi yaptırmak yerine Ağın’a tahsis edilen konutların alınması biz Ağınlıları üzmüştür.

AĞIN’DAN ALINAN 80 KONUTUN HESABINI SORMASI GEREKEN MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK, BUNU MÜJDE GİBİ DUYURDU

Ağın’a yapılması planlanan 200 adet konutun heyecanı ilçede hüküm sürdüğü bir dönemde, ilçe sakinlerinden de ciddi başvuru varken ve daha başvuru dönemi içinde hangi sebeple ve neden dolayı Ağın’dan 80 adet konutun alındığının hesabını soracak olan Elazığ vekili maalesef bunu müjde olarak duyurmuştur. Sayın vekile hatırlatmak isteriz ki Ağın, Elazığ’ın ilçesi ve siz Ağın’ın ve Ağınlıların da vekilisiniz. Ancak sayın vekil bunu unutmuş olacak ki Ağın’ın aleyhine olan bir durumu müjde olarak duyurmuştur. Ancak ne Ağın ne de Ağınlı bu durumu unutmayacak. Tıpkı eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Ağın’a 10 yataklı hastane sözü gibi!

Şimdi buradan sayın vekile 2 adet soru soruyoruz; Başka ilçeye müjde veren sayın vekilin Ağın’a ve Ağınlıya bir diyeceği var mıdır? Elazığ vekili olmasına rağmen Ağın’a tahsis edilen 80 adet konutun hangi sebeple bir başka ilçeye verilmesine aracılık ettiniz?

Biz Deva Partisi olarak Ağın’da henüz yeni teşkilatlanmaktayız. Ancak bilinsin ki bundan sonra Ağın’ın ve Ağınlı’nın tüm sorunlarına ses çıkartacak ve haklarını sonuna kadar savunacağız.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com