Ana Sayfa GÜNDEM 29 Kasım 2022 361 Görüntüleme

ELAZIĞ’LI TAKSİ İŞLETMECİSİ ÖZCAN “GÜNDEN GÜNE VARIMIZI YİYEREK ERİYORUZ”

Elazığ’da 25 yıldır taksi işletmecisi olan Ayhan ÖZCAN, hem ticari esnafın hem de vatandaşın sürekli yapılan zamlardan mağdur olduğunu dile getirdi. Taksici esnafının en büyük sıkıntılarından birinin akaryakıt olarak görünmesinin yanı sıra sigorta, kasko ve benzeri gider kalemlerinin de büyük oranda etkilediğini belirtti. ÖZCAN “Bizi aşan bir düzenin içerisine girdik yani vatandaş da haklı olarak ücretlerimiz neden arttı? Neden biz bir sıkıntı çekiyoruz? diyor.  İnanın bizde esnaf olarak bu zam curcunasının içinden çıkabilecek durumumuz kalmadı.” İfadelerinde bulundu.

HARPUTTİMES’ özel açıklamalarda bulunan Taksici Esnafı ÖZCAN;

“Elazığ’da İstasyon caddesinde ticari taksi işletmecisi olarak faaliyet göstermekteyiz. Sektörde büyük sıkıntılar çekmekteyiz sıkıntılarımızın yegane sebeplerinden biri akaryakıt. Akaryakıt gözle görünen, görünmeyen tarafımız benim arabamın normal zorunlu trafik sigortası fahiş fiyatta, benim arabamın kaskosu ulaşılmayacak derecede bunu nasıl söyleyeyim bir inceleme yaptım ki aracımı kasko yaptırayım kaskoya sorduktan sonra bize gelen cevap yanlış anımsamıyorsam 27 bin lira yada 30 bin lira bandındaydı. 30 bin lira bandında zaten ben kasko yaptırsam kazandığımızı kaskoya yatırmam gerekir. Bizi aşan bir düzenin içerisine girdik yani vatandaş da haklı olarak ücretlerimiz neden arttı? Neden biz bir sıkıntı çekiyoruz? diyor.  İnanın bizde esnaf olarak bu zam curcunasının içinden çıkabilecek durumumuz kalmadı. Günden güne varımızı yiyerek eriyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. “ dedi.

YENİ YILA KORKARAK GİRİYORUZ

Elazığlı taksi işletmecisi ÖZCAN, vatandaşlar ve esnaf olarak yeni yıla sevinç ve mutlulukla girmek yerine korkarak girdiklerini belirtti. ÖZCAN, Taksici esnafı olarak yılbaşından sonra MTV’ye %60 oranında zam gelebileceği duyumlarının var olduğunu, esnafın açığının kredi ile kapatılmaya çalışılmasının hiçbir fayda sağlamayacağını ve ticari esnaf olarak ezildiklerini dile getirdi.  ÖZCAN açıklamalarının devamında;

“Öte taraftan en büyük sıkıntılarımızdan biri yani şuan da bize gelen duyumlar çerçevesinde yıl başı itibariyle MTV’lerimize %60 gibi bir zam olacağı gibi bir duyum aldık. Benim burda hükümetimden şöyle bir ricam olsun bu zam şeyine bir el atsın. Biz yeni yıla korkarak giriyoruz ya aşmamız lazım. Vatandaş olarak yeni yıla bir nebze sevinç, heyecanla girmemiz gerekirken biz vergilerin altından nasıl kalkacağız korkusuyla giriyoruz. İnşallah ki hükümetimizden bu konuda haklı olarak beklentimiz var büyük bir beklentimiz var, kuvvetli bir devletimiz var bu işlere bir el atması yönünde bizimde talebimiz var. İnanın ticari esnaf olarak eziliyoruz, ticari esnaf olarak büyük bir beklenti içindeyiz bunu vatandaş olarak da bekliyoruz devletin küçük esnafları olarak da çok büyük bir beklenti içindeyiz. Bizim sorunumuzu kredi çözmez bazı kesimlerde yok kredi kullanın, kredi tabiri caizse yangının üzerine benzin dökmek ile o iş çözülmez. Kredi dediğiniz zaman bu işin önü açılmadıktan sonra kazanamadıktan sonra kredi batağına  girmenin bir  çözüm olacağını ben sanmıyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com