Ana Sayfa Güncel, KÖŞE YAZILARI 2.12.2022 1261 Görüntüleme

AZİZ HIDIR DOĞAN YAZDI…SİYASİ NEZAKETİN SONU; DEMOKRASİNİN SONU OLUR

Son günlerde siyasetin dili sivrilmeye, nezaket kurallarını aşmaya hatta hakaret boyutlarına doğru everilmeye başladı. Bu durum hayra alamet değil, bu sertleşme karşılıklı olunca ülkeyi eski kaos dolu günlere götürür. Bu konuda siyasi parti liderleri çok dikkatli olmalı topluma örnek olmalıdır. Aksi halde bu durum sokağa yansırsa, halkı birbirine düşürecek sonuçlar ortaya çıkar bu durum halkını ülkesini seven hiç kimseye yaramaz. Bu durum ancak; şiddetten beslenen insanlara yarar.
Ülkemizi dışarıdan kuşatmaya çalışan, ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış düşmanların ekmeğine yağ sürmeye yarar bu güçlere gün doğar. Ben Müslümanım diyen, ben milliyetçiyim diyen, ben devrimciyim diyen, ben demokratım diyen, ben Atatürk çüyüm diyen ve kısaca vatanını milletini seven herkes bu konuda duyarlı olmak ve bu kamplaşmaya karşı olmak durumundadır. Aksi halde insanlar sizlerin insanlığından vatan millet sevginizden şüphe duyar.
Herkes kendi penceresinden bakınca olayları doğru anlaması mümkün değil. Özellikle parti liderleri ve yöneticileri bu konuda öncü ve örnek olmalılar. Kaynaştırıcı ve kucaklayıcı olmalılar. Bu kamplaşma artık kurumlara sirayet etmeye başladı, adamı olmayan işini yapamaz oluyor, adamını bulan hak etmeden hak sahibi olmaya başlıyor. Adaletsizlik halkı devletinden uzaklaştırıyor. Kendi ülkesinden umudunu kesen yurtdışına gidiyor. Son yıllarda ülkemizden giden ciddi bir beyin göçü var. Ülkemizin yetiştirdiği vasıflı insanlar yurt dışına gidiyor, Suriye den Afganistan dan vasıfsız insanlar getiriliyor.
Seçim çalışmaları resmi olarak başlayınca korkarım bu kamplaşma daha da ileri boyutlara çıkar. Medeni bir şekilde seçim kampanyası yapamamak ülkemizin uluslar arası itibarını da zedeler, ekonomimiz zayıflar ülkemizin kalkınması sekteye uğratır. Ülkemiz geçmiş yıllarda olduğu gibi; sağcı, solcu, alevi, Sünni, Türk ,Kürt gibi kamplaşmaya dönüşür ve gene yüzlerce insanımız hayatını kaybeder ülkemiz yıllarca geri kalmaya mahkum olur.
Bizlerde; bu ülkeyi kamplaşma ya çeviren, kutuplaşmaya iten siyasi zihniyete itibar etmemeliyiz. Devlet Millet el ele verip yeniden güçlü, itibarlı, zengin ve mutlu bir ülke inşa etmeliyiz.
Haydi TÜRKİYE el el mutlu günlere.
02

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com