Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 7 Aralık 2022 354 Görüntüleme

ZİÇEV BAŞKANI GÜLEÇ’TEN BELEDİYEYE ÇAĞRI: PARKLARDA ENGELLİ ÇOCUKLARA UYGUN SALINCAK TALEP EDİYORUZ

ZİÇEV  Elazığ Şubesi  Başkanı Mehmet Güleç, toplumsal hayatta engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına hem yöneticilerin hem de vatandaşların daha duyarlı çalışmalar içerisinde olmasını istediklerini söyledi.

Yıllardır ZİÇEV olarak engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak için büyük bir mücadele verdiklerini söyleyen Güleç, ” Hepimiz bir engelli adayıyız. Bunun için empati yapmamız gerekiyor. Engelli yaşama küçük yaşlardan beri alışmaya çalışan çocuklarımız var. En azından onların yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalar yapmalıyızı. Biz Vakıf olarak en başta ‘farkındalık yaratma’ olmak üzere bu konuda yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Ancak bu duyarlılığın toplumun her kesimde oluşmasını istiyoruz.” dedi.

İLİMİZDE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ DIŞINDA, ENGELLİ BİREYLER İÇİN BİR FAALİYET YA DA YATIRIM YOK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bu konuyu gündemde tutacak, farkındalık yaratacak etkinliklerin yapılmadığını vurgulayan Mehmet Güleç; Elazığ’da belediyenin Engelsiz Yaşam Merkezi dışında engellilere yönelik bir çalışma olmadığını kaydetti. Güleç şunları söyledi:
”Aralık ayı Dünya Engelliler Gününde hemen hemen toplumsal hiçbir etkinlik yapılmadı. İlimizde engellilere yönelik yatırımlar yeterli değil. Belediyemizin yaptığı Engelsiz Yaşam Merkezinden başka bir faaliyet olmadı. Yani belediyemiz gerçekten engelliler için çok güzel bir yatırım yapmış. Bunu da belirtmek isterim. Ancak tek başına yeterli olmadığını da belirtmek isterim. Bunlara ilave edilmesi gereken daha çok iş var. Yıllardır ilimizdeki engelleri kaldırmak için mücadele ediyoruz.”

GÜLEÇ’TEN BELEDİYEYE ÇAĞRI: ”İNSAN TRAFİĞİNİN YOĞUN OLDUĞU PARKLARDA ENGELLİ ÇOCUKLARA UYGUN SALINCAK TALEP EDİYORUZ”

Engelli çocukların yaşama daha kolay adapte olmaları ve daha iyi vakit geçirebilecekleri ortamlar yaratılması konusunda hassasiyet beklediklerini dile getiren ZİÇEV Başkanı Mehmet Güleç; ”Çocuklar bizim geleceğimiz. Engellerini yaşamın önünde bir set gibi görmeden büyümeleri, çocukluklarını yaşayabilmeleri için sağlıklı bireyler gibi sunulan imkanlardan yararlanmalarını istiyoruz.
Bu kapsamda ilimiz çocuk oyun parklarında tekerlekli sandalye ile etkinlik yapacak eğlenecek bir şey yok.
Bizde belediyemizden ilimizin insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde bulunan parklara engellilere uygun salıncak yerleştirmeyi talep ediyoruz. Bu konuda belediyemizin duyarsız kalmayacağını ve hayatın en güzel renklerinden biri olan çocuklarımızın yüzünü güldürmek için Belediyemizin çağrımıza cevap vereceğini umuyoruz.
Engelsiz Elazığ için çalışmaya devam…” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com