Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 9 Aralık 2022 401 Görüntüleme

KIZILAY ELAZIĞ ŞUBE BAŞKANI KIZILKAYA: KIZILAY BURS İLE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE KADAR TÜM İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRECİLERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Toplumsal dayanışma odaklı olarak yardım faaliyetleri ile veren el ile alan el arasında köprü olan Tükrk Kızılay’ı eğiyim konusunda da ihtiyaç sahiplerine desteklerini sürdürüyor.
“Eğitime Erişime Destek Olmak” başlığı altında eğitime de büyük pay ayıran Kızılay, burs, eğitim materyalleri, okul tefrişatı gibi farklı çözümlerle öğrencilere destek oluyor. Kızılay, bu yıl 10 milyon 40 bin TL tutarında eğitim yardımıyla 62 bin 700 öğrenciye ulaşıyor.

KIZILAY BURS İLE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE KADAR TÜM İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRECİLERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya ile Kızılay’ın başlattığı Kızılay Burs konusunu görüştük.
Başarı yolunda ilerleyen azimli, ihtiyaç sahibi öğrencilerin; gayretli, duyarlı ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak, eğitim süreçlerini en verimli şekilde geçirmelerine vesile olmak ve eğitimde imkân eşitliğine katkı sunmayı amaçladıklarını söyleyen Kızılkaya, bu kapsamda burs almaya hak kazanan öğrencilerin liseden doktora programına kadar destek olmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’de eğitimin en önemli ve desteklenmesi gereken konulardan biri olduğunun altını çizen Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya; Kızılay Burs programı ile ilgili olarak şunları söyledi:
Eşit eğitim hakkını desteklemek, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşarak eğitime erişim ve devamlılıklarına katkı sağlamak her birey ve STK gibi bizim de birincil görevlerimizden biridir. Kızılay insani bir yardım kuruluşudur. Şartlarıni inanç yapısının ve ideolojisinin ne olduğuna bakılmaksızın ihtiyaç sahibi bireylere ulaşmak ve yardım etmek gibi bir misyonu vardır. Bu anlamda eğitim faaliyetlerine katkı ve destek programlarımız var.

SADECE MADDİ KATKI DEĞİL, İNSANİ VE SOSYAL GELİŞİME DE KATKI SUNUYORUZ

Bu programımızda öncelikli amacımız sosyokültürel faaliyetler ve akran etkileşim çalışmaları ile öğrencilerin insani ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak.Ancak bunun yanısıra ihtiyaç sahibi öprencilerimize mihmandar eğitim desteği anlayışı ile liseden doktora programlarına kadar destekte bulunmak ve bu süreçte insani yardım, afet, toplum sağlığı ve mesleki alanlara yönelik; kurs, seminer, akademik danışmanlık, hamilik gibi destekleyici eğitim faaliyetleri ile öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.
Desteklerin sadece öğrenim sürecinde değil okulu bitirme sürecinde staj konusunda da destekleyerek öğrencinin gelişimine latkı sunacak faaliyetler olduğunu vurgulayan Kızılkaya; nsani yardım, afet ve toplum sağlığı alanlarında yürütülen çalışmalara gönüllü katılımı sağlayarak, sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesine ve bu alanlarda nitelikli insan kaynağı ihtiyacının giderilmesine katkı sunuyoruz.” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARINI GENİŞ YELPAZEDE BİR HİZMET SUNABİLECEK ÖLÇÜYE GETİRDİK

Kızılay Bursuna ortaögrenim, on lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora egitim seviyelerinde yurt içi burslan verildiğini belirten Rahman Kızılkaya, ortaöğrenim düzeyinde online basvuru alinmadığını ve bu düzeydeki adaylar MEB isbirligi ile tespit edildiğini söyledi.
Kızılay Burs’un önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere de verildlğini söyleyen Kızılkaya bu seviyedeki başvuruların online alındığını ifade etti. Kızılkaya burs hakkında şunları söyledi:
”Kızılay Burs için //kizilayburslari.kizilay.org.tr adresinin takip edilmesi önemlidir. Çünkü burs dönem ve takvimleri bu site üzerinden açıklanıyor. Burs programlarımız ihtiyaç sahibi olan örencilerimize geniş bir yelpazede ulaşmayı hedefliyor. Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edilen üniversiteleri öğrencilerini de, 2. öğretim ve hazırlık sınıfı okuyanları da kapsayan bir program. Bu konuda en önemli şartımız öğrencinin birden fazla kamu kurumundan veya baska bir özel kurumdan alinan burs almamasıdır. Onun dışında aynı aileden en fazla iki öğrenciye burs verebiliyoruz.
Vatandaşlarımız bilmeliler ki Kızılay sadece afet zamanlarında görev alan bir yapı değildir. Yılın her zamanında, ihtiyaç sahibi olan her bireye ulaşarak taleplerin giderilmesi konusunda çalışmaktadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com