Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 10 Aralık 2022 403 Görüntüleme

ELAZIĞ ÇÖZÜM KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI AV. B. SEÇKİN DÜZTAŞ: İKTİDARIN  BU İŞİN ÜZERİNE GİDECEK CESARETİ YOK; İŞ YİNE MUHALEFETE KALDI

Elazığ Çözüm Kültür Derneği Bakanı ve Hukukçı Bülent Seçkin Düztaş geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi sarsan 6 yaşındaki bir çocuğun, tarikat müridi ile evlendirilmesi olayıyla ilgili olarak bir değerlendirme yaptı.
Elazığ Çözüm Kültür Derneği Başkanı ve Avukat Bülent Seçkin Düztaş, son günlerde ülke gündemini sarsan 6 yaşındaki bir kız çocuğunun 29 yaşındaki bir tarikat müridi ile evlenmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Düztaş:”. Türkiye’de tekke ve zaviyelerin kapatılması ile ilgili bir yasa var, bunun uygulanması lazım. 6 yaşında bir çocuğun taciz edilmesi ,evlendirilmesi hiçbir insani olguda kabul edilemez. Bu ne dine arkasını dönmektir; ne insanlığa arkasını dönmektir. Tam tersine dini savunmaktır. Çünkü dinde böyle bir şeyin olduğunu kabul edebiliyorsa o dine zaten insanlar saygı duymaz .” dedi.

BU OLAYDA ÇOCUK TACİZİ, EVLENDİRİLMESİ SES KAYITLARIYLA ORTADA,İNKAR EDİLECEK YANI YOKTUR

Hiç bir insani olguyla kabul edilmeyecek bu olayın yanlış yönlere çekilmeye çalışıldığını ve buna karşı çıkmanın dine karşı olmakla eşleştirildiği gibi bir durum yaratıldığını idade eden Düztaş:” Bu olaya karşı çıkmak tam tersine dine sahip çıkmaktır.Çünkü dinde böyle bir şeyin olduğunu kabul edebiliyorsa o dine zaten insanlar saygı duymaz .” dedi.
”Türkiye’de son bir hafta içerisinde bir konu yoğun bir şekilde tartışılıyor. 6 yaşında bir tarikat şeyhinin çocuğunun kendi müritlerinden biriyle evlendirilmesi üzerine devam eden bir tartışma. Ve çocuk tacizi ile ilgili bir tartışma var. Bu tartışmaya maalesef bakış açılarını yanlış yönlere götürüyoruz. Olayı siyasi bir yöne çeken birçok kişi var. Bir taraf sanki buradan dine saldırı varmış gibi davranıp ,’yok aslında böyle değildi’ , bu yapılan bir saldırı gibi algılarken diğer taraf da ‘Madem böyle yapıldı .Demek ki bütün tarikatlar böyledir .’gibi bir yakıştırma işine gitti. İşin açıkçası tarikatlar genel olarak yanlış bir oluşum. Türkiye’de tekke ve zaviyelerin kapatılması ile ilgili bir yasa var, bunun uygulanması lazım. 6 yaşında bir çocuğun taciz edilmesi ,evlendirilmesi hiçbir insani olguda kabul edilemez. Bunun ne dini boyutta, ne insani boyutta kabul edilebilecek bir yanı yoktur. Bazen bakıyorsunuz sosyal medyada bir yorum yapılmış;’ Gelinlik giymiş, bu bir ritüel olarak yapılan bir şey, bu da hafızlık eğitimi ile ilgili bir şey.’ gibi. Ama daha derine indiğinizde ses kayıtları yayınlandı. Bu ses kayıtlarında çocukla evlendirilen şeyhin müridi konuşmalarında:’Keşke 6 yaşında bu işi yapmasaydık, seni evlendirmeseydik,’ gibisinden konuşmalar var. Yani burada çocuk tacizi,tecavüzü olduğu açık bir şekilde ortada. Buna bütün insanların, siyasi parti gözetmeden herkesin karşı durması lazım. Bu ne dine arkasını dönmektir; ne insanlığa arkasını dönmektir. Tam tersine dini savunmaktır. Çünkü dinde böyle bir şeyin olduğunu kabul edebiliyorsa o dine zaten insanlar saygı duymaz .
6 yaşında bir çocuğun evlenmesi, cinsel bir obje olarak görülmesi insanlığa sığmayan bir durumdur. Bunun savunmasının yapılması çok yanlıştır. Maalesef bu konuda baktığınız zaman mecliste bu konu tartışılırken hep üstten geçen, biz amasız fakatsız eleştiriyoruz gibisinden söylemlerde bulunuluyor. Ama sadece söylemler bu işe yeterli değil.”

İKTİDAR PARTİSİ AKP VE MHP İSE, BU İŞE ÖNLEM ALMALARI GEREKİYOR

Türkiye’de iktidar partisi AKP ise MHP ise, birlikte bu işi yürütüyorlarsa, bu işe bir önlem almaları gerekir. Bu konuda, çocuk tacizlerinde çok ağır cezaların getirilmesi gerekiyor. Bu tekke,zaviye, tarikat şeyhleri..Bunların tamamen silinip atılması lazım. Türkiye’de İslam dini tek bir yöntemdir, bunun tarikatlara bölünmesi, kendinden menkul şeyhlerin burada yöneticilik yapması, kendine göre bu yorumlaması asla kabul edemez.Biliyorsunuz bununla ilgili geçmişte de birçok taciz olayları oldu.
Elazığ’da da bir üniversite öğrencisi Tıp Fakültesinde okuyan bir öğrenci bu yüzden intihar etti. İşin enteresan tarafı ailesi o kadar tarikatla bağlantılı konuma gelmiş ki, kendi çocuklarını suçlayacak konuma gelmişler. Dünkü olayda da bunu gördük.

İKTİDAR BU İŞİN ÜZERİNE GİDECEK CESARETİ YOK; İŞ YİNE MUHALEFETE KALDI
Çocuk taciz olayında kız kardeşleri ve erkek kardeşleri neredeyse tarikatı savunup, kız kardeşlerinin yalan söylediğini söyleyecek konuma gelmişler. Bunlar kabul edilebilir şeyler değildir. Bu kişilerin tarikat bağlantısı yapıların etkisi altında bu açıklamaları yaptıkları çok açıktır. Tabii ki işin zor tarafı iktidara düşüyor.İktidar bu işin üzerine net bir şekilde gitmeli. Ama maalesef bunu Türkiye’de bunu yapacak cesaretleri yok. Onun için iş yine muhalefete kaldı. Siyasi partilerden bağımsız olarak hepimiz bunun üzerine gitmeliyiz. Hukukçulardan bile sosyal medyada bu işi savunanlar olduğunu görüyorum. Kesinlikle kabul edilemez 6 yaşında bir çocuk, bırakın 6 yaşıi 14 yaşında 15 yaşında 16 yaşında bir çocuğun bile evlenmesi mümkün değildir. Bu çocuk tacizidir. Bunun üzerine yoğun bir şekilde gidilmesi gerekmektedir.

DAHA ÖNCE DE BİR ÇOK OLAY OLDU.İKTİDAR BU OLAYLARA ŞAŞI BAKTI
Daha önce de birçok olay oldu biliyorsunuz Ensar Vakfı’nda taciz- tecavüz olayı yaşandı. iktidarın bunlara yaklaşımı da çok şaşı baktılar bu işe.’Bir kereden bir şey olmaz’ mantığına gelen cümleler kullandılar onlarca çocuğun tacize-tecavüze uğradığı yerde. Bu olayda da ‘üzerine gidiyoruz’, ‘bu konuda araştırmalar yapılacak’ gibi beylik laflar ediyorlar. Ama biz icraat görmek istiyoruz. İşin açıkçası muhalefet olarak da mecliste görüşüldü tepki koyuldu. Ama bunun belki sokaklara yansıyacak şekilde, buna dur denilmesi lazım.

İKTİDARIN OY KAYBEDERİM KAYGISI VARiOYSA SİYASETTEN BAĞIMSIZ ŞEKİLDE ÜZERİNE GİDİLMELİ

Tarikatta yangın çıkar, onlarca çocuk ölür, tarikatın kurulduğu yer imarsızdır,yangın merdiveni yoktur. Üzerine gidilmez. Birçok yerde erkek çocuklarına tecavüz edilir İktidar oy kaybederim kaygısıyla üzerine gitmez. Bu belki çocuk tacizi ile ilgili kaçıncı olay.Maalesef iktidar bu olayların üzerine oy kaygısıyla gitmiyor. Bu tamamen siyasetten bağımsız bir şekilde üzerine gidilmesi gereken bir konu.
AKP bu konuda maalesef yeterli bir tedbir almıyor. aldığını iddia ediyor ama sadece konuşmalardan temennilerden ibaret bir şekilde. Biz artık icraata geçilmesini ve bunların üzerlerine giderek ağır cezalar verilmesini bekliyoruz. İnsanlara tavsiyem şöyle düşünmeleri .Bu işi savunacaklarına kendi kız kardeşleri, kendi çocukları, kendi anne babası ve aileleri üzerinden düşünsünler. Böyle bir şeyi kendi çocukları üzerinde isterler mi istemezler mi ? Olayın özü Bir nebze buraya gider. İstemiyorlarsa hiç kimsenin çocuğuna layık değildir. Bunun üzerine şiddetli bir şekilde gidilmesi ve bu olayların önlenmesi gerekiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com