Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 13 Aralık 2022 420 Görüntüleme

GÜRSEL EROL: BURAK CEM GÜLBAY’IN HAYATINI KAYBETMESİNDE BİR İHMAL VARSA KONUYU SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ

CHP Elazığ Eski İl Başkanı Ethem Gülbay’ın oğlu iş insanı Burak Cem Gülbay ‘ın geçirdiği klp krizi sonrası Elazığ’daki hastanelerde tedavi göremeyip sevkedildiği Diyarbakır’daki hastanede hayatını kaybetmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
Cenaze’ye katılmak için Elazığ’a gelen ve acılı ailenin yanında yer alan CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, konunun araştırılması için Sağlık Bakanlığı’ndan bir müfettiş talep ettiğini ve varsa ihmal durumunda konunun takipçisi olacağını söyledi. Gürsel Erol: ”Milletvekili olarak plan bütçe komisyonu ile ilgili mecliste görevimize devam ederken acı bir haber aldık. Acı haber süreiyle ilgili Elazığları bilgilendirmek isterimç Burak Cem Gülbay dün hayatını kaybetti. Eski il başkanımız Ethem Gülbay’ın oğlu. Ancak hayatını kaybetme şekli son derece dramatik. Anne ve babanın yüreğinde ağır yara açan bir süreç yaşandı. Dün sabah 07.00 saatlerinde eski başkanımız Ethem Gülbay, beni arayarak oğluyla ilgili bir sağlık problemi olduğunu, aort damarı ile ilgili bir teşhisin koyulduğunu ,özel bir hastaneye götürüldüğünü ama acilen ameliyata alınması gerektiğini; ancak hastanenin yeterli teknik donanım ve sağlık ekibine sahip olmadığı için Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildiğini söyledi.Ama bu süreçte Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne gitmeden önce Fethi Sekin Hastanesi ile de görüşüldüğünü, kendi aralarında bilgi paylaşımı olduğunu söyledi. Ben 07.15 gibi üniversitemizin rektörünü aradım. Konunun acil olduğunu, hastamızın adını vererek acil müdahale yapılması gerektiği gibi bir talepte bulundum. Rektörümüz de hastanenin baş hekimini aradı.Hasta acil yoğun bakımda karşılandı, daha sonra Diyarbakır’a sevki yapıldı.
Diyarbakır’daki doktorumuz hemşerimiz Tuncelili bir hemşehrimiz. Ünlü bir doktor. Binali hocayı arayarak bir hastamızın problemi olduğunu ve Diyarbakır’a yola çıktığını, konuyla ilgili kendimizin de yakın dostluğumuzu ifade ettik.Ancak daha sonraki saatlerde Binali Hoca beni arayarak hastayı kaybettiğimizi, çok gecikildiğini ifade etti. Daha önceden bir müdahale edilmiş olsaydı küçük bir ihtimal de olsa bir yaşam şansı,hayat şansının olduğu bir faaliyet olacağını söyledi. ”
NE YAZIK Kİ, AİLEYE ACI HABERİ BEN VERMEK ZORUNDA KALDIM
Elazığ’da yeterli müdahale yapılıp yapılmadığı konusunda kesin bilgiler olmadığı için kişi ve kurumlar hakkında peşin değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını ifade eden Gürsel Erol, ” Ortada yaşanan bir can kaybı var. Bu can kaybıyla ilgili sorumluluk ve suistimal, sadece idari bir suistimal değildir.Bunun farklı boyutlarda sorgulanması gerekir. Bunun için de hiçbir süreci kendim edindiğim bilgiler doğrultusunda bana anlatılanlar doğrultusunda bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. ” dedi.Erol şunları söyledi
”Ne yazık ki aileye ölüm haberini ben vermek zorunda kaldım. Hayatımda ilk defa bir babaya evladı ile ilgili can kaybının haberini verdim. Benim için inanılmaz bir acı oldu.Dün akşam ailenin acısını paylaşmak için, hem defin işlemleri, hem de taziye işlemleri ile ilgili ailenin yanında olmak için Elazığ’a geldim. Bugün aldığım bilgiler doğrultusunda da ben şu anda hiçbir kurum, kuruluşlarlailgili bir yorum yapmak istemem. Ortada yaşanan bir can kaybı var. Bu can kaybıyla ilgili sorumluluk ve suistimal, sadece idari bir suistimal değildir.Bunun farklı boyutlarda sorgulanması gerekir. Bunun için de hiçbir süreci kendim edindiğim bilgiler doğrultusunda bana anlatılanlar doğrultusunda bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. ”

KONUYLA İLGİLİ OLARAK SAĞLIK BAKAN YARDIMCISINDAN MÜFETTİŞ TALEP ETTİK
Sağlık Bakanlığı’ndan konunun incelenmesi ve varsa bir ihmal veya suistimalin tesbit edilmesi için müfettiş talep ettiğini belirten Gürsel Erol smzlerine şöyle devam etti:
”Ethem Gülbay Bey’le birlikte sağlık bakan yardımcısını aradım. Hayatını kaybeden Burak kardeşimizin babası’nın yanında sağlık bakan yardımcısını arayaraki Ethem Bey’in bana verdiği bilgiler doğrultusunda bilgileri verdim. Bu konunun araştırılması gerektiği ve müfettiş görevlendirilmesi gerektiği yönünde; aksaklık ve eksiklikler ihmal midir? suistimal midir ?Teknik donanım eksikliğinden midir ?Neden kaynaklı olduğunun doğru tespit edilmesi ile ilgili müfettiş talebinde bulundum. Müfettiş Elazığ’a gelecek, bu can kaybı ile ilgili bir araştırma yapacak.”
EĞER CAN KAYBI YAŞANIYORSA,HASTANELERİN TEKNİK DONANIMLI YA DA ÖNEMLİ AKADEMİK PERSONEL SAHİBİ OLMASI BİR ANLAM İFADE ETMİYOR
Tabii bu olayın çok farklı boyutları var. Birincisi aile bir yıl içinde iki evladını kaybetti ailenin. 3 erkek çocuğu var. Geçen yıl bir kaza sonucu Ethem Gülbay’ın küçük oğlunu kaybettik. Bu yıl da bu talihsiz olaydan dolayı büyük oğlunu kaybett.i Allah hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Çok dramatik bir durum. Ama diğer taraftan da bizim de, ilin ileri gelenleri ,siyasetçileri olarak Elazığ’ın yerel basını, Elazığ’da kamuoyu oluşturması adına inanılmaz destek verdi. Teşekkür ediyorum. Demek ki yaşamla ilgili bir sorun yaşandığında teknink donanımı yüksek olan Elazığ’daki Şehir Hastanesi gibi, teknik donanımın son derece yüksek olduğu, akademik kadrosu yeterli olduğu Fırat Üniversitesi gibi iki tane büyük, Türkiye’de örnek gösterilen hastanelerimiz var. Ama küçük detaylarla insanlarımız hemşehrilerimiz canını kaybediyorsa, hiç kimseye kusura bakmasın ne Araştırma Üniversitesi’nin akademik kadrolarının veya hastanenin ismi önemli, ne de Fethi Sekin Hastanesi’nin teknik donanımı önemli.
BURAK CEM GÜLBAY DİYARBAKIR’A GİTTİĞİNDE ŞUURU YERİNDEYMİŞ
İnsanlar yoktan sebeple hayatlarını kaybedebiliyorlarsa, ki Burak Diyarbakır’a sevk edildiğinde hastaneye gittiği zaman kapıdan içeriye kendi T.C numarasını bilgilerini vererek girmiş. Şuuru yerindeymi. Burada çok basit bir müdahalede bulunulmuş. Bir ihtimal,suistimali var mı? Teknik eksiklikten mi kaynaklı? Bunun nedeni nedir? diye bakanlıktan müfettiş gelecekç Ve ben bu konuyu gündeme getireceğim.
MÜFETTİŞİN RAPORLARINA GÖRE KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIM
Müfettiş raporlarına göre Sağlık Bakanlığı düzeyinde konunun ve sorunun çözümü adına, bir daha böyle acıların yaşanmaması ve anne babaların yüreğine ateş düşmemesi adına tedbirler alınması ile ilgili görüşmeler yapacağız.
Konuyu meclis gündemine de getireceğim bu konuyu. Hakikaten çok acı bir durum. Yine de bu konuya karşı duyarlılık hisseden Elazığ kamuoyuna, Elazığ basın mensuplarına, yazarlarımıza, yerel televizyonlarımıza, gazetelerimize, sitelerimize teşekkür ederiz .Bu konuyu Türkiye gündemine taşımamız lazım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com