Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 15 Aralık 2022 621 Görüntüleme

BAŞKAN ÖMER ATEŞ:ÜST TABAKA PARASINI NEREYE KOYACAĞINI BİLEMEZKEN, ALT TABAKA EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı olarak hemen her gün vatandaş ve esnaflara il merkezi- ilçe farketmeksizin ziyarette bulunduklarını ifade eden Ateş, toplumun nabzını tuttuklarını ihtiyaç ve isteklerinin bilinciyle çözüm önerilerini sunduklarını kaydetti.
YENİDEN REFAH PARTİSİ BÜYÜK BİR İVME YAKALAMIŞTIR
Yeniden Refah Partisi’nin toplumda büyük bir ivme kazandığını ve yeni üyelerle birlikte en fazla büyüyen siyasi parti olduğunu ifade eden Ateş;” Biz bireysel değil, bütüncül bir anlayışla işimizi yapıyoruz. Siyasetin içindeyiz. Yönetmeye talibiz. O nedenle yönetimine talip olduğunuz bir ülkede yapılması gereken ilk şey toplumun her kesiminin beklenti ve isteklerini gözlemleyebilmek, çözüm noktası konusunda gerçekçi öneriler sunabilmektir.
TÜM TEŞKİLATIMIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR
Yeniden Refah Partisi olarak ve Elazığ İl teşkilatı olarak partimizin her birimi kendisine düşen görevi herhangi bir çıkar gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getirmek için çabalamaktadır. Bu gün baktığımızda, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, il ve ilçe teşkilatlarımız büyük bir koordinasyonla çalışmalarını devam ettirmektedirler. Başardığımızı görüyoruz. Çünkü halkta bize karşı büyük bir teveccüh olduğunu biliyoruz.” dedi.

ÜST TABAKA PARASINI NEREYE KOYACAĞINI BİLEMEZKEN, ALT TABAKA EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR

Gezdikleri her yerde, konuştukları her esnaf ve vatandaşın en önemli sorununun geçim sıkıntısı olduğunu kaydeden Ömer Ateş; ” Şu anda biz esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Gerek merkezde, gerek ilçede, gerek beldelerde esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Görüyoruz esnaflarımızın o kadar çok tepkisi var ki..Neye var ? Şimdi alt tabakayla üst tabaka arasındaki makas o kadar açılmış ki ; üst tabaka tabiri caizse parayı nereye koyacağını bilmiyor. Fakat alt tabaka geçim sıkıntısından mağdur olmuş .Ne yapacağını şaşırmış. Evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Çocuğunu okutuyor, zorlanıyor. Niçin? Esnafımız dükkanını açıyor akşama kadar Adam diyor ki:’ Ben bugün sadece bir çikolata satmışım’ Bu nasıl o vergisini çıkaracak da Bağ-Kur’unu ödeyecek? Şimdi zam var. Bütün aldığı ürünleri, bugün aldı ürünü 3 gün sonra bir daha alamıyor. Bir hafta sonra bir daha alamıyor. Adam onu getiriyor, ikincisini bir daha alamıyor. Neden? O kadar zam geliyor ki; her gün zam, her gün zam. Bu ne oluyor? Esnafın da kar oranı düşüyor, kar edemiyor. Çoğu esnafımız kepenk kapatmış, ,iflas etmiş yani.
KÖYDEKİ SÜT ÜRETİCİSİ, ÜRÜNÜNÜ ŞEHİRE GÖTÜREMİYOR.ÇÜNKÜ NAKLİYE GİDERİNİ KARŞILAYAMIYOR
Şu anda esnafımız vergisini ve Bağ-Kur’unu ödeyemiyor. Dün Arıcak’a gittik. Arıcak’ta da aynı sorunlar karşımıza çıktı. Bukardi beldesine gittik. Orada bir vatandaşımız aynen şunu söylüyor, diyor ki:’ Başkanım benim iki tane ineğim var. Ben bunun sütünü topluyorum. Burada sütümü pazarlayacak yer bulamıyorum, buradan Elazığ’a da götürsem nakliyesi ile başa çıkamıyorum. Hanım çökelek topladı, ayran yaptı. Geldi bana diyor ki bunu götür sat. Ben yok desem hanımla aram açılacak. Tamam deyip hanımın görmediği bir yerde çökeleği alıp çöpe döktüm Çünkü satamadım durum bu. Yani siz eğer oradaki insanın derdini dinlemezseniz, oradaki insanın ürettiğini, eğer bu çökelek olsun, peynir olsun, süt olsun. Her neyse. Ona pazar yaratıp da pazarlayamazsanız, o vatandaş da orada perişan olur. Size tepki gösterir ve aynen dün gösterdiği gibi.
FİYAT ARTIŞLARININ BAŞ SORUMLUSU 3 HARFLİ MARKETLER DEĞİL, HÜKÜMETTİR
Son günlerde 3 harfli olarak adlandırılan zincir mağazalarda fahiş fiyatlandırma iddiaları üzerine hükümetin bu marketleri denetlemesi konusunda da tepki gösteren il başkanı Ömer Ateş, esas sorumlunun hükümet olduğunun altını çizdi. Ateş, girdi ve maliyet fiyatları, vergilendirme, elektrik ve personel giderlerinin bu kadar yükseldiği bir ortamda o mağazalar da fiyatlandırma yapıyor. dedi. Mağazaların işleyişinde de sıkıntı olduğunu ifade eden Ateş sözlerine şöyle devam etti:
”Zincir marketlerde tabii ki hatalı uygulamalar var. Ama sıkıntı hükümetten geliyor. Neden? Çünkü elektrik fiyatları almış başını gidiyor. Bu mağazalar hep elektrikle çalışıyor. İmalat yapan mağazalarda bütün girdileri çok. Yüksek derecede maliyetler var ve bu maliyetleri göz önünde bulundurarak ne yapıyorlar ?Kendi maliyetlerini hesaplıyorlar. Ona göre de satış yapıyorlar. Bunun kirası var, işçi gideri var, vergisi var. Tabii bu marketlerde de sıkıntı yok değil .Onlarda da sıkıntı var. Ama dolayısıyla bunun baş müsebibi hükümettir.”

VATANDAŞIN ÇÖZÜM NOKTASINDA ALTERNATİF GÖRDÜĞÜ TEK PARTİYİZ

İktidar partisinin halkı getirdiği kötü durumdan  dolayı büyük tepki aldığını ve vatandaşları çaresiz bıraktığını ifade eden Ömer Ateş, 6 ‘lı masanın da halkta çok büyük bir karşılığı olmadığını söyledi. Vatandaşların çözüm üreten bir siyaset anlayışı istediğini söyleyen Ateş sözlerine şöyle devam etti:

VATANDAŞ İKTİDARA DA MUHALEFETE DE TEPKİLİ

”İktidar partisine de muhalefet partisine de tepki var. 6’lı masa için iktidara zaten tepki gösteriyorlar. Ama altılı masa için insanımız adına bir çözüm üretemediklerinden dolayı tepki gösteriyorlar. Millet ittifakının tek söylediği güçlendirilmiş parlamenter sistem. Şu andaki alternatif parti de Yeniden Refah Partisi’dir. Biz kendimizi de anlatıyoruz, projelerimizi de anlatıyoruz. bizim 81 ilde 681 projemiz var. milli kaynaklarımızla, yıllık 50 milyar dolar gelir getiren bir proje, bütçe sağlayan bir projemizdir. Biz nasıl geçmişte Erbakan Hocamız %100 işçiye zam verdiyse, nasıl Erbakan hocamız geçmişte köylüye %3 00 zam verdiyse, havuz sistemini kurduysa; şimdi de aynı Milli Görüş Hareketi, aynı Erbakan düşüncesi devam edecek. Ve bundan sonra da ikinci kırk yılda havuz sistemi ile 681 projemizle, milli kaynak paketlerimizle 150 milyar dolar kaynak sağlayacağız. İnşallah işçimize, memurumuza %150 vereceğiz , emeklimize de büyük zamlar vereceğiz. Tüm halkımızın refah seviyesini yükselteceğiz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com