Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 18 Aralık 2022 308 Görüntüleme

TÜRK OCAKLARINDA,” BİR GELECEK ARAYIŞI: EĞİTİM” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Türk Ocakları Elazığ Şubesi’nin evsahipliğinde ”Bir Gelecek Arayışı: Eğitim.” konulu konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını Türk ocakları Elazığ Şube Başkanı Vabak, eğitimin önemine vurgu yaparak eğitim müfredatının milletinin bir değeri olduğunu, yaz boz şeklindeki ekleme ve değişimlerin yapılmasının eğitim adına bir cinayet olduğunu söyledi.

Dabak konuşasının devamında şunları dile getirdi:

Sıklıkla dile getirdiğimiz ama  hayatımıza yansıtamadığımız bir cümle demiştik’ki ‘’HER ŞEYİN TEMELİNDE EĞİTİM’’, ancak eğitim ile öğretimi her zaman birbirine karıştırdık.
Özellikle belirtmek istiyorum ki eğitim müfredatı milletin bir değeridir bunu yazboza çevirmek nesillerin hafızalarını silmek ve yeniden yükleme olayıdır zamanla doğrulardan uzaklaştırıp değerlerini yitirmesine sebep olur, Elbetteki çağın gelişmelerine göre eklemeler yapılacaktır ama bunu zeminleri kaydırarak yapmak cinayettir.
Kapital devletlerin sömürgesi altındaki devletlere uyguladığı en büyük silahlarından biri dayatma eğitim müfredatlarıdır. Unutulmamalıdır ki Eğitim ailede başlayan, Toplumla gelişen, öğretimle olgunlaşan bir sistemdir.”

 

Konferans’a konuşmacı olarak Katılan F.Ü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Birol Bulut da şunları dünün Eğitimi ile 21. Yüzyılın koşullarına ayak uydurmanın mümkün olmadığını ifade etti. Her an yeni bir teknolojik gelişme ile karşılaşırken, büyük veri her geçen gün katlanarak büyürken, küresel sorunlar artarak devam ederken eğitimin yerinde sayması, okulların güncellenememesi ve müfredata bağlı öğrenmenin devam etmesinin sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Bu kadar değişken bir süreçte bugünkü bilgilerle yarının inşa edilemeyeceğini söyleyen Bulut, bilgi öğretmenin yerini öğrenmeyi öğretmeye bıraktığını söyledi. Ve öğrenmenin okullarla ve müfredatlarla sınırlandırılamayacağını ifade ederek yaşam boyu öğrenmeye işaret etti.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com