Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Aralık 2022 289 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ, ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİNDE GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün her ayın 23’ünde gerçekleştirdiği Elazığ Tanıtım Günlerinde öğrencilerle bir araya geldi. Sare Ana Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen etkinlikte Milletvekili Demirbağ, gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken; “Geçmiş dönemlerde yurtlardaki odalarda 20-30 kişi kalıyordu. Parlak bir geleceğin beklediği gençlerimiz şimdi şanslı. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkiriz. Cenab-ı Allah, bütün dünyanın saygı duyduğu liderimize daha uzun yıllar ülkemize hizmet etmeyi nasip etsin inşallah.” ifadesinde bulundu.

Elazığ’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler için her ayın 23’ünde yöresel yemek, kürsübaşı, halk oyunları ve mahalli müzik gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediyor.
Elazığ kültürünü il dışından gelen öğrencilere tanıtma hedefiyle gerçekleştirilen Elazığ Tanıtım Günleri etkinliğine, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da katılarak, gençleri yalnız bırakmadı.
Sare Ana Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Milletvekili Demirbağ’ı öğrenciler, alkışlarla karşıladı.
Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından öğrencilere hitap eden AK Parti Elazığ Milletvekili Demirbağ, kendisinin öğrencilik yıllarından anekdotlar anlattı.
MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ; “ESKİ DÖNEMLERDEKİ YURTLARDA BİR ODADA 20-30 KİŞİ KALIYORDU, GENÇLERİMİZ BUGÜN ŞANSLI”
Sözlerine, gençlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek başlayan Milletvekili Demirbağ; “Öğrencilerimizle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’i de tebrik ediyorum bu tür etkinlikler düzenlediği için. Ben de Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezunum. Küçük yaşlarda babamı kaybedince amcam hakimdi ve kendisi bize büyüklük yaptı. Çok zor şartlarda okuduk. Bizim öğrencilik yıllarımızda, 1975 ve 1982 yılları arasında Elazığ’da sağ, sol hadiseleri eksik olmuyordu. O dönemlerde sıkıntılı günler yaşadık. Ancak sizler bugün şanslısınız. Öğrencilik yıllarımızdaki yurtlarla günümüzdeki yurtlar arasında büyük farklar var. Sivas’ta yurtta kalmıştım ve 20-30 kişi aynı odalarda kalıyordu. O şartlarda öğrencilik yıllarımız geçti. Geçmiş dönemleri bilmeyenler için sosyal medya mecralarında her şey toz pembe gösteriliyor. Ancak biz o günleri yaşadık. Bu tür yurtlarda, bu ortamlarda geçmiş dönemlerdeki öğrencilere kalmak, okumak nasip olmadı. O bakımdan bugün şanslısınız.”dedi.
“CENAB-I ALLAH, BÜTÜN DÜNYANIN SAYGI DUYDUĞU LİDERİMİZE DAHA UZUN YILLAR ÜLKEMİZE HİZMET ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH”
Gençlerin rahat ortamlarda konakladığını ifade eden Milletvekili Demirbağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek; “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkiriz. Kendisinden Allah razı olsun. Cenab-ı Allah, bütün dünyanın saygı duyduğu liderimize daha uzun yıllar ülkemize hizmet etmeyi nasip etsin inşallah. Şu an sizler, rahat bir ortamda konaklıyorsunuz. Dolayısıyla sizleri de, ülkemizi de parlak bir gelecek bekliyor. Devletimiz de ARGE konusunda yatırımlara öncelik veriyor. Özellikle harp sanayi başta olmak üzere yazılım konusunda önemli yatırımlar yapılıyor. Ülkemizde çok güzel şeyler oluyor. Ülkemizin de, gençlerimizin de önü açık. Geçmişte Osmanlı’ya olan husumetini devam ettiren Amerika ve Avrupa olmak üzere bir çok devletin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar boşa çıkacak inşallah. Biz Türkiye olarak başarılı yolculuğumuza daha emin adımlarla devam edeceğiz. Hepinize, bütün gençlerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
İL MÜDÜRÜ EREN; “ELAZIĞ’DAKİ YURTLARIMIZDA STANDARTLARIMIZ OLDUKÇA YÜKSEK”

Milletvekili Demirbağ’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren de; “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza bağlı yurtlarımızda standartlarımız oldukça yüksek. Sizlere beslenme ve barınma faaliyetleri dışında sosyal faaliyetlerle de hizmet ediyoruz. 142 kursumuz var, Biz Bize Moral Akşamları gerçekleştiriyoruz. Bu akşam da Elazığ Tanıtım Günlerindeyiz. Etkinliklerimizde halk oyunları, mahalli müzikler ve yöresel yemekleri sizlere sunuyoruz. Elazığ’dan ayrıldığınız zaman Elazığ’ı, Elazığ’ın yöresel yemeklerini sizler tanıtacaksınız.” dedi.
Konuşmaların ardından mahalli müzik sunumu gerçekleştirildi.
Daha sonra Milletvekili Zülfü Demirbağ, hazırlanan Elazığ yöresel yemeklerini öğrencilere ikram etti.
Gençler, Milletvekili Zülfü Demirbağ’a teşekkür ederken, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com