Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 28 Aralık 2022 391 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KANGAL: ”VATANDAŞLAR KİŞİYE GÖRE UYGULANAN DEMOKRASİDEN BIKTILAR”

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı ve partililer esnaf ve vatandaşları ziyaretlerini sürdürüyorlar. Çalışmaları kapsamında esnafları dinleyen ve sorunlarını dile getiren İl Başkanı Mehmet Kangal ile bir esnafın diyaloğu dikkat çekti.
Elazığ’da esnaf ziyareti sırasında DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Kangal’a sıkıntılarını anlatan bir esnaf deprem sonrası yapılan TOKİ evlerinin yerinin vekillerin aldıkları arsalara göre belirlendiğini iddia etti. ” Hangi vekil nereden arsa aldıysa, siz iyi bilirsiniz avukatlık yapmışsınız. Kamu kurumlarını aldı oraya sürüklediler. Nerede arsa aldılarsa TOKİ’yi oraya sürüklediler. Sonumuz bu işte. Depremin bize yapmadığını bunlar yaptı. .” dedi.
DEVA Partisi İl Başkanı’na sıkıntılarını anlatan esnaf, artık genç siyasetçiler görmek istediğini dile getirerek ” Aslında ben genç siyasetçi istiyorum. Sizin gibi gençleri istiyoruz cüretkar, atik siyasetçiler istiyoruz. Artık sinmiş bir demokrasi istemiyoruz.” dedi.

DEPREMİN BİZE YAPMADIĞINI BU SİYASİLER YAPTI

Ak Partiye üye yapıldığını ve bunun nasıl olduğunu da bilmediğini ifade eden vatandaş e-devlet üzerinden AK Parti üyeliğini iptal etti. Deprem sonrasında Elazığ’da yapılan binaların siyasilerin arazilerine göre yerlerinin belirlendiğini ifade eden esnaf şunları söyledi:
” Hangi vekil nereden arsa aldıysa, siz iyi bilirsiniz avukatlık yapmışsınız. Kamu kurumlarını aldı oraya sürüklediler. Nerede arsa aldılarsa, TOKİ’yi oraya sürüklediler. Sonumuz bu işte. Depremin bize yapmadığını Bunlar yaptı. Devamlı CİMER ‘e yazıyorum, devamlı yazıyorum, karşımızda muhatap kalmadı.Aslında ben genç siyasetçi istiyorum. Sizin gibi gençleri istiyoruz .Cüretkar, atik siyasetçiler istiyoruz. Artık sinen bir demokrasi istemiyoruz.Niyetimiz o. AKP’ye de üye olmuşum.Nasıl olmuşum onu da bilmiyorum. Nasıl sileceğim onu da bilmiyorum.” dedi.

KÖMÜR YARDIMI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DEĞİL, ŞEHİR MERKEZİNDE DOĞALGAZLI BİNALARA YAPILIYOR

Elazığ’da yapılan kömür yardımlarında da usulsüzlük yapıldığını dile getiren esnaf, doğalgaz olmayan mahallelerde vatandaşların kömürünü parayla aldığını ama şehir merkezindeki doğalgazlı binalara kömür bırakıldığını iddia ederek şunları söyledi:
”Kömür alamayan insanların kapısının önünde kömür yok. Kesrik, Aksaray, Zafran mahalleleri.. Buralarda kömür var, doğalgaz yok. Ama kömür için şehir içinde doğalgaz yakan binaların hepsinde kömür yığılmış. Ve ben gidip paramla satın aldım. Bu çok büyük bir sorun bunu kaydedebilirsiniz, ispatlarız resmi de var bende.”
Başka bir esnaf da işlerinin sıkıntılı olduğunu, satış yapamadığını ve ürünü satsa bile yenisini alamadığını dile getirerek şunları söyledi:
”Sattığımız malzemeleri yerine koyamıyoruz. Dükkanın bir tarafı beyaz eşya dolu, ama biz satış yapamıyoruz .Satsak da yerine yenisini alamıyoruz. Bu işler nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz.” dedi.

KANGAL: ”VATANDAŞLAR KİŞİYE GÖRE UYGULANAN DEMOKRASİDEN BIKTILAR”

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal da ziyareti onrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ” Elazığ’da uzun bir süredir her gün esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinliyoruz. Elazığ’da üzerinden neredeyse 3 yıl geçmiş olmasına rağmen deprem mağduriyeti bitmemiş.Kişilere göre uygulanan demokrasiden bıkmış vatandaşlarımız. Seslerini duyurabilecekleri, muhattap bulabilecekleri bir ortam istiyorlar. Ne yazık ki elleri kolları bağlı bir şekilde sorunlarını çözecek siyasi bir merci arayışındalar. Kapısını çaldığımız her vatandaş, her esnaf; DEVA Partisi’nin gelecek vaadettiğini, çözüm noktasında en büyük adres olduğunu ifade ediyorlar. Biliyoruz ki bu düzen böyle gitmeyecek. Ve vatandaşlarımız DEVA Partisi iktidarında kişilere göre değil halka göre siyaset anlayışı ile yönetileceklerdir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com