Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 29 Aralık 2022 227 Görüntüleme

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN HARPUT DİNİ İHTİSAS MERKEZİ’NE ZİYARET

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ve beraberindeki heyet, finansmanı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, yapım işlerinin tamamının ise Elazığ İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen, ülkemize hizmet edecek müezzin, imam-hatip, vaiz gibi birçok din adamının eğitim alacağı ülkemizin sayılı tesislerinden olacak Harput Dini İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti. Gelinen son durum hakkında Harput Dini İhtisas Merkezi Müdürü Turgut Tunç’tan bilgiler alan heyet daha sonra merkezi gezerek incelemelerde bulundular.

Harput Dini İhtisas Merkezi’ni ziyarete Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Murat Okubay, merkezin yüklenici firması Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldılar.

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ziyarette yaptığı değerlendirmede: “Tarihi Harput’umuz için devasa bir eser olan Diyanet Külliyesi’nin yapım sürecinde sona gelmiş bulunuyoruz. Yapımının tamamı Elazığ İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen, ülkemize İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verebilecek, içerisinde 200 kişinin aynı anda konaklayabileceği, Türkiye’nin özendiği, sayılı bir tesisi Elazığ’ımıza, Harput’umuza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ve beraberindeki heyeti ağırlayan Harput Dini İhtisas Merkezi Müdürü Turgut Tunç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Harput’a yakışır bir eğitim merkezinin yapımında çok büyük desteklerini gördüğümüz Elazığ Valimiz Ömer Toraman’a, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ali Şiş’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcımız Murat Okubay’a, merkezin yüklenici firması olan ve tefrişatında destek olan iş adamı Veysel Demirci’ye ve İl Özel İdaresinin tüm birim müdürlerine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Merkezin yüklenici firması olan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ise, merkezin Türkiye’nin önde gelen örnek eğitim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Diyanet teşkilatının gözde eğitim merkezlerinden birinin yapımını üstlenmenin haklı gurunu yaşamaktayız.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com