Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 1 Ocak 2023 412 Görüntüleme

Deprem Yönetmeliğine Uygun Olmayan 65 Bin Konut Çözüm Bekliyor

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği(ELMÜTDER)Yürütme Kurulu Üyesi ve İnşaat Mühendisi Yusuf GÜRKAN, Deprem Yönetmeliğine Uygun Olmayan 65 Bin Konut Çözüm Bekliyor dedi.
Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği(ELMÜTDER)Yürütme Kurulu Üyesi ve inşaat mühendisi  Yusuf GÜRKAN“ yaptığı açıklamada, İlimizde ada bazlı kentsel dönüşüm, artan enflasyon ve üretim maliyetlerinden dolayı 24 Ocak depreminden bu yana yapılamamaktadır. Bu sorunun çözümlenebilmesi için ilerleyen zamanlarda gerekli yol haritası çizilecektir. Elazığ’da acil olarak dönüştürülmesi gereken, 2000 yılı öncesi yapılan konutlardan, revize edilen deprem yönetmeliklerine uygun olmayan yaklaşık 65 bin konutun mevcut olduğunu, bu riskli yapıların dönüştürülmesi sürecinde de ülkemizin özelliklede Elazığ’ın ticari manada lokomotifi olan inşaat sektöründe yaklaşık 10 yıllık işsizlik sorunu da çözülecektir.

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği(ELMÜTDER)olarak Elazığlı vatandaşlarımıza daha önceden de TOKİ’nin sağladığı imkân gibi 15-20 yıl çok düşük faiz kredi imkânı talebinde bulunacaklarını söyledi.
Gürkan, vatandaşın ödemeye, müteahhitlerinde yapmaya hazır bir ortamın sağlanacağı noktasında Cumhurbaşkanının da yakın bir zamanda açıkladığı kentsel dönüşüm kredi finansman desteğini bürokrasi engeline takılmadan Elâzığ İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak Elâzığ’da örnek ada bazlı dönüşüm hedeflediklerini açıkladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com