Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 3 Ocak 2023 223 Görüntüleme

AV.BÜLENT SEÇKİN DÜZTAŞ: ”CHP KÜSKÜN SEÇMENİNİ TEKRAR KAZANMALIDIR”

Elazığ Çözüm Kültür Derneği Başkanı  Av. Bülent Seçkin Düztaş, 2023 seçimleri öncesinde Elazığ siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu. Kendisi de CHP üyesi olan Düztaş, hem bir partili hem de siyasi kimliği olan biri olarak Elazığ’da gözlemlerde bulunduğunu dile getirdi. Bir çok seçim için öngörülerinin büyük oranda gerçekleştiğini de ifade eden Düztaş’a 2023 seçimleri için olası sonuçlar hakkındaki düşüncelerini sorduk.

CHP GÜRSEL EROL’LA HİÇ OY ALMADIĞI KİTLELERİN DE SEVGİSİNİ KAZANDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Elazığ’da 41 yıl aradan sonra bir milletvekili çıkarmasının büyük bir başarı olduğunu dile getiren Düztaş, bu başarının devamında maalesef küskün bir CHP seçmeni kitlesinin oluştuğunu kaydetti. Düztaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”Elazığ seçim sath-ı  mailine girdi tüm Türkiye gibi. Ben yaklaşık 15 yıldır seçimlere dair değerlendirmeler yaparım. Elbette herkesin bir gözlemi analizi vardır. Ben de gözlem analizler yaparak değerlendirmelerde bulunuyorum. Elazığ bu seçimlerde bir çok parti için önem arz ediyor. Yakın zamana kadar Elazığ’da bir Gürsel Erol rüzgarı vardı. Ve CHP hiç oy almadığı kitlelerin de sevgisini kazandı. Gürsel Erol bir açıklamasında 2. sıradan milletvekili adayı olacağını söylemişti. Ama gün geçtikçe bu rüzgar biraz tersine dönmeye başladı. Ben de aday adaylığını düşündüm. Bu nedenle de kamuoyu yoklaması yapabilmek adına gezip gözlemledim. İşin gerçeği şu. CHP’nin Elazığ’da kemikleşmiş oy kitlesi var. Büyük çoğunluğu Elazığ’da yukarı mahallelerde bulunan vatandaşlarımızın oyu. Bunun dışında Elazığ merkezinde de yıllardan beri süregelen CHP ye oy vermiş ve oyunun rengini değiştirmeyecek vatandaşların oyu.

CHP’nin Elazığ’daki seçmeninin tercihi kolay kolay değişmiyor. Ancak bu kemikleşmiş kitlede partiye karşı bir kırgınlık gördüm. Ben  adaylığı düşündüğümü ifade ettiğimde :” Bülent Bey AKP’ den aday olun oy veririz. Ama bu seçimde CHP’den aday olursanız oy vermeyiz” diyenler oldu. Bu CHP açısından çok düşündürücü. Sebeplerinin irdelenmesi lazım. Özellikle seçmenlerin neden küstürüldüğünün irdelenmesi lazım. ”

CHP BAŞINI ELİNİN ARASINA ALIP DÜŞÜNMELİDİR

CHP’nin yakaladığı başarıyı sürdürebilmesi için küskün seçmenini tekrar kazanmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Bülent Seçkin Düztaş, özellikle son dönemde CHĞ İl Başkanlığının 41 günde 41 mahalle toplantısının olumlu bir çalışma olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

”Cumhuriyet Halk Partisi başını elinin arasına alıp düşünmelidir. Bu küskün kitleyi tekrar nasıl kazanabilir? Bu bir bakıma uyarıdır. Çünkü bu kadar büyük bir başarı yakaladıktan sonra bu şehirde bir vekil çıkaramaması CHP açısından büyük bir geri gidiş olacaktır.

CHP İl Başkanı çok güzel bir çalışma başlattı. 41 günde 41 Mahalle gezisi. Bu çok güzel bir çalışma. Siyasi bir partinin il başkanı olarak her gün bir mahalleye gidip oradaki vatandaşı dinlemek, çözüm noktasında öneriler sunmak çok verimli bir çalışma.

Maalesef bütün siyasi partilerde bu anlayış var ve ben bunu çok eleştiriyorum. İl Başkanları koltuğunda oturur, STK’ları ziyaret eder ya da ziyaretçileri ağırlar. Odaları  ziyaret eder. Ama halka inmeyi en sona bırakırlar. İl başkanlarında benim en fazla eleştirdiğim konu budur aslında. Çünkü bir partinin bulunduğu ildeki temsilcisidir il teşkilatı. O il teşkilatının ciddiyeti, çalışması, halka inmesi demek; o partinin halkla ne kadar iç içe olduğunun bir yansımasıdır. Bu manada CHP’nin 41 günde 41 mahalle gezisinin çok olumlu bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

ALİ ÖZCAN FAKTÖRÜ CHP’Yİ ZORA SOKACAKTIR

Şimdi CHP’nin bu seçimde bu güne dek yakaladığı başarıyı devam ettirebilmesi için özellikle küskün seçmenine tekrar yönelmesi gerekiyor. CHP’nin Elazığ’da şu anda milletvekili çıkartması riske girdi. Çünkü CHP seçmenini etkileyen Ali Özcan faktörünü de göz ardı etmemek gerekiyor. Ali Özcan seçimlere bağımsız girerse bu CHP’nin vekil çıkartma olasılığını büyük oranda azaltacaktır. Bu nedenle Elazığ’da CHP nin kemik kitlesi olan ve bizim yukarı mahalleler dediğimiz semtlerdeki küskün seçmene ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Hem bir gözlemci hem de bir partili olarak bunu bir uyarı olarak algılamaları gerekir.”

BU SEÇİM ELAZIĞ’DA SÜRPRİZ SONUÇLAR DOĞURABİLİR

2023 yılı seçimlerini Elazığ açısından değerlendiren Düztaş bu seçimlerde farklı sonuçlar çıkabileceğini dile getirerek, AK Parti’nin çıkaracağı vekil sayısının düşebileceğini ve HDP’nin sürpriz bir çıkış yapabileceğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

”Elazığ’da bu seçimin sonuçları sürpriz yapabilir. Ak Parti’nin kemik seçmen kitlesi var. Mevcut durumda gözlemlerime göre AK Parti 2 tane vekil çıkaracak gibi görünüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi il başkanının kendi kitlesine yönelik çalışmaları bir ivme yakalamasına neden oldu. MHP, bu seçimlerde bir tane milletvekili çıkaracak gibi görünüyor.

Elazığ’da en büyük sürprizi HDP yapabilir. HDP ‘nin çeşitli dönemlerde 50 bin civarında oy aldığı biliniyor. Elazığ’da milletvekili sayısı 4 ‘e düşürüldüğü seçim dönemine HDP 50 bin oy almıştı. Ancak 4 vekil olduğu için seçilememişti. Şimdi CHP’nin küskün seçmeninden bir kısmının da HDP’ye yöneleceğini varsayarsak HDP büyük bir sürpriz yapabilir.”

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com