Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 3 Ocak 2023 155 Görüntüleme

ELAZIĞ BELEDİYE MECLİSİ OCAK AYI OTURUMLARI BAŞLADI

Elazığ Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk oturumlarına başladı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başanlığında başlayan  oturumların birinci birleşiminde belediyenin çalışmaları değerlendirilirken, açılışı yapılacak olan yer altı otoparkı ve yapımı devam eden şehirlerarası otobüs terminali konuşuldu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları gündeme geçmeden önce belediye çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Şerifoğulları, Cumhuriyet Meydanı otoparkının Salı gününden itibaren hizmete açılacağını ve otoparkın 31 Ocak tarihine kadar ücretsiz olacağını söyledi.

Başkan Şerifoğulları: ” Şehir merkezinde yapmış olduğumuz 2 kent meydanı ve yer altı otoparklarımızı hayata geçirdik. Bunlardan Cumhuriyet Meydanımızın meydan kısmını 1 aydır vatandaşlarımız kullanıyor. İnşallah yarında bunun 940 araçlık Yer Altı Otoparkını hizmete sunacağız. Buradan bir müjde vermek istiyorum hemşehrilerimiz 31 Ocak tarihine kadar bu 940 araçlık otoparkı ücretsiz kullanacak. Nasip olursa 10 gün içerisinde de 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızı yer altı otoparkıyla birlikte hizmete açacağız. Bununla birlikte yapmış olduğumuz Bakırcılar sokak sağlıklaştırması, aynı zamanda Saray Cami Meydanının sokak sağlıklaştırması ve cehpe iyileştirmesi, yine Belediye Çarşısı üstündeki meydan düzenlemesiyle ilgili çalışmalarımızda son aşamada.” Dedi.

Başkan Şerifoğulları Elazığ Şehirlerarası Terminali inşaatında sona gelindiğini ve kısa süre sonra da terminalin hizmete sunulacağını söyleyerek: “Mini Terminalimizi malumunuz bitirmiştik hizmete sunmuştuk. Şimdi Şehirler Arası Otobüs Terminalini bitirmek için gayretle çalışıyoruz. Onda da son aşamadayız en kısa sürede bitirip şehrimize yakışır otobüs terminalimizi hizmete sunacağız.” Dedi.

Gündem dışı söz alan meclis üyesi Behçet Susmaz, imar yönetmeliğinin yapılması için talepte bulundu. Başkan Şerifoğulları’da, Behçet Susmaz’a imar yönetmeliği için öncülük etmesini istedi.

 

Toplantı denetim komisyonuna üye seçimi ile devam etti. Yapılan Seçim sonrasında Aydın Kara, Mehmet Çak ve Adnan Karacimşit denetim komisyonuna seçildi.

 

Birleşimlerde şehir içi ulaşımın sağlanmasında kullanılması amacıyla 35 otobüsün alınması için karar oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda belediyenin elektrik borcu ve muhtelif borçlarının ödenmesi ile ilgili kredi kullanılması konusundaki gündem görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyesi Burak Düzenli görüş bildirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da belediyeyi devralırken, borçlu aldıklarını anımsatarak, Şuan belediyenin 3’te bir oranında borcu olduğunu söyledi. Başkan Şerifoğulları ayrıca, sorunları bildiklerini belirterek, Elazığ Belediyesi kadar Türkiye’de çalışan bir belediye olmadığını ve hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com