Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 3 Ocak 2023 272 Görüntüleme

TŪED ELAZIĞ BAŞKANI VEDAT GÜR : TUIK BİZİ AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM ETMEK İSTİYOR

Kısa Adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği, Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür TUİK’ in Aralık ayı rakamlarının açıklamasının ardından yaptığı değerlendirme de; “TUİK bizi açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Açıklanan rakamların bizim mutfağımızla, bizim çarşımızla ve bizim pazarımızla uzaktan yakından bir ilgisi yok” dedi.

TÜİK’in Aralık Ayıb enflasyon oranlarını açıklamasının ardından tepki gösteren Gür, 2002 yılında en düşük emekli maaşının 257 lira olduğunu anımsatarak aradan geçen zamanda asgari cretin 46 kat arttığını dile getirdi. Gür  “2002 yılında asgari ücret 187 lira iken bugün 46,2 kat artarak 8 bin 506 liraya yükselmiştir. 257 lira olan en düşük emekli aylığı ise son altı aylık TUİK verilerine göre hesaplanırsa, 4038 lira olacaktır. Bu durumda artış oranı sadece 15,7 katta kalacaktır.” diyerek TÜİK2in açıkladığı enflasyon oranlarının mevcut ürün fiyatlarındaki artışları yansıtmadığını iddia etti.

BEKLENTİMİZ EN AZINDAN EMEKLİLERİN TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEKLER BİR İYİLEŞTİRMEDİR

Gür açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:”  6 aylık, yüzde 15,39 olarak açıklanan enflasyon oranı, en temel ihtiyaç maddelerindeki yüksek artış oranlarını neredeyse yalanlamaktadır. Emekli bu zorlu kış şartlarında; yakıt, kira, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz emeklilerimizin en azından bu temel ihtiyaçları karşılayabilecekleri düzeyde bir iyileştirmeye gitmeleridir. Umutla ve merakla bu yönde yapılacak bir açıklamayı milyonlarca emeklimiz ve aileleri beklemektedir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com