Ana Sayfa GÜNDEM 4 Ocak 2023 461 Görüntüleme

YÜZDE 5 İLAVE ARTIŞ BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ.

Türk Büro SEN Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer BANKUR, dün yapmış olduğu açıklamada %25’lik zammın yetersiz olduğunu, memur ve emeklilerin zorluklar içerisinde yaşamını sürdürdüğünü bildirmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yapmış olduğu açıklama sonrası %25 oranında yapılan zamlar birçok kesimden tepki almış bugün zam oranında yükselmeye gidilmişti.

Bugün yapılan açıklama sonrası bu oranın %30’ a çıkarıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Türk Büro SEN Şube Başkanı Tarkan Ömer BANKUR, memur ve emeklilere yapılan %30 zammın yetersiz bulunduğunu bildirerek;

”Türk Büro-Sen olarak, dün açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık.

Nitekim akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi bugün yapılan açıklamayla yankı bulmuştur.

Bunun üzerine Sendikamızın Bağlı Olduğu Konfederasyon Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Bu sabah Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapmış oldukları görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına iletmişlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanının bugün Grup toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır.

Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır. Ayrıca Dün %25 zamma alkış tutanlar bugün ki artışı kendilerinin başarısıymış gibi Kamuoyunun zihniyle dalga geçmektedirler. Türk Memuruda, Asil Türk Milletide Kimin nasıl bir mücadele verdiğini görüyor.

Bir kez daha görülmüştür ki, memurumuzun sendikal mücadeleye destek vermesi kazanımların asıl mimarıdır.

Bu vesileyle dün gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe büyük katılım sağlayarak kamu çalışanlarının sesi olmamızı sağlayan kamu görevlilerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyor, mücadelemizin kararlılıkla süreceğini bir kez daha ifade ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com