Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 5 Ocak 2023 321 Görüntüleme

ÖLMÜNÜN 6. YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİDİMİZ FETHİ SEKİN ANILDI

8 yıl önce İzmir Adliyesi önünde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışma sonucu hayatını kaybeden şehidimiz Fethi Sekin şehadetinin 6. yıldönümünde anıldı.

Anma programına Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Evren, siyasi parti temsilcileri, şehit Fethi Sekin’in ailesi, meslektaşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Fethi Sekin, şehadetinin 6. yıl dönümünde de  unutulmadı. Sekin’in Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabrinde anma programı düzenlendi. Ardından şehit Fethi Sekin Külliyesindeki programa geçildi. İlk olarak bünyesinde şehidin motosikleti, kıyafetleri ve fotoğraflarının olduğu alan gezildi. 

DÜzenlenen anma programında konuşan  Elazığ Valisi Ömer Toraman, Fethi Sekin’in terörist  saldırılarına karşı kahramanca kendini siper edip onları bertaraf ederek vazifesini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi. Vali Toraman, ” Bizim Fethi Sekin ve bütün şehitlere karşı vazifemiz onların bu fedakarlıklarını anlayabilmek, idrak edebilmek. Çok şükür bizim milletimiz şehitlerini de kahramanlarını da unutmaz, bağrına basar, zihninde yaşatır ve nesilden nesle de bunu aktarır. Bu mücadeleler unutulmaz mücadeleler. Bunu tarih kaydetti, kaydediyor. Gelecek nesiller de bu büyük kahramanların fedakarlıklarını ve devletimize ve milletimize yapmış olduklarını öğrenerek, onlar da aynı sorumlulukları taşıyacaklar” dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com