Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 5 Ocak 2023 282 Görüntüleme

TÜM EMEK DER BAŞKANI KAYABAŞ: EMEKLİLERE BEDAVA YAŞIYOR GİBİ BİR SIFAT YÜKLEDİLER

TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon oranlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memurlara yapılacak zam oranını % 25 olarak zam oranı belirlediklerini söylemişti. Gelen tepkiler üzerine zam oranına % 5 ek yapılarak emekli maaşlarına % 30 zam yapıldı. Yapılan zamların ardından TÜM EMEK DER( Türkiye İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimler Derneği) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş bir açıklamada bulunarak açıklanan zam oranlarından memnun olmadıklarını söyledi. Kayabaş:”Yapılan zamlardan kesinlikle memnun kalmadık, emeklilere bedava yaşıyor gibi bir anlam yüklediler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

KAYABAŞ: EMEKLİLERE BEDAVA YAŞIYORLAR GİBİ BİR SIFAT YÜKLEDİLER

Kayabaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Hükümetimizin emeklilere 2023 yılı için yaptığı zamlardan kesinlikle memnun kalmadığımızı dile getirmek istiyorum. Emekliler çok mağdur durumda, üvey evlat sıfatında bıraktılar. Emeklilere bedava yaşıyor gibi bir anlam yüklediler. Bir yasa çıksa da; erken ölüm kararı çıksa, inanın ki oraya gideceğiz. Erken ölüme gidelim, hiç olmazsa ortada piyasada sürüneceğimize, kapı komşumuza, torunlarımıza bayramda bir şeker bile ikram edemiyoruz,hediye edemiyoruz. Bu çok önemli bir konu.”

İNTİBAK YASASININ ÇIKMASINI İSTİYORUZ.2000 ÖNCESİ VE SONRASI EMEKLİLER İÇİN NEDEN AYRIM YAPILIYOR?

”2000 yılı öncesi emeklilere intibak yasası düzenlendi. 2000 sonrası emeklilere intibak yasası düzenlenmedi. Neden ayrım yapılıyor? Hükümetimize biz bunu soruyoruz. 2000 sonrası emeklilerin, prim ve yatırmış olduğu gün sayısına göre hesaplanmasını talep ediyoruz. Emeklilerle ilgili son verilen %25-30’luk zam emeklileri memnun etmemiştir. Ben kısaca örnek olarak şunu söyleyeyim. Son aldığım maaşımda asgari ücretle benim aramda bin lira fark vardı. Asgari ücretli benden bin lira fazla alıyordu. Bugün asgari ücretli, yapılan zamla benden 3 bin lira fazla zam alıyor.Asgari ücret 8.500 lira oldu. Benimkisi de 5 bin 500 lira oldu. Bu bir şeye yaramadı, 6 bin de olsa bir işe yaramayacak. Aradaki mesafe günden güne açılıyor. İlgililere ve yetkililere buradan sesleniyorum. Mutlaka emeklilerin hakkının verilmesini talep ediyoruz. Ya verilsin, ya emekliler imha edilsin.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com