Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 9 Ocak 2023 246 Görüntüleme

KAMU SAGLIK SEN G.BASKANI KARATAS’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş çalışan gazeteciler günü kutlaması için basın açıklaması yaptı;

Basının güçlü olması, gerek düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru bir şekilde yansıtılması açısından son derece önemlidir. Her şart ve zeminde görevlerini yapmaya çalışan basın mensupları, iş yükü ve yoğunluğu içinde bir taraftan her türlü tehditle karşı-karşıya olurken, diğer yandan mesleki yıpranmayı da fazlasıyla yaşamaktadırlar. Dolayısıyla, Sağlık Çalışanlarımızla benzer iş yükü altında görev yapan basın mensuplarının daha uygun koşullarda mesleklerini icra etmelerini sağlamaya yönelik adımlar atılmasını, sosyal, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini, yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak adına bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda hak ettikleri imkanlara kavuşturulmasının sağlanması gerekmektedir. Yapılacak kanun ve düzenlemelerle, çağdaş medyanın hukuki altyapısı oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir.

Kamu Sağlık-Sen olarak; Basınımıza gerek Kamuoyunun doğru ve tarafsız haber almasında, gerekse de Sağlık Çalışanlarının hak ve talepleri noktasında verdiğimiz Sendikal mücadelemizde her zaman yanımızda olan, çalışanların sesini kamuoyuna duyurmada üstlendikleri misyon ve sağlık alanında yaşanan şiddet olayları karşısında sağlık çalışanları açısından objektif bakış açısı ile kullandıkları dil ve üslup noktasında gösterdikleri duyarlılık için teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarına kavuşturulması konusunda sendika olarak tüm medya mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com