Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ÖZEL HABER, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET, Uncategorized 13 Ocak 2023 451 Görüntüleme

VEFA DER KURUCU GENEL BAŞKANI ZÜLFÜ KARTAKGÜL: ÇOCUĞUNA HARÇLIK VEREMEDİĞİ İÇİN EVİNE ÇOCUĞU UYUDUKTAN SONRA GİDEN BABALAR VAR

Vefa Der Kurucu  Genel Başkanı  Zülfü Kartakgül, yaşanan ekonomik kriz ve üst üste gelen zamlarla vatandaşın artık evine ekmek bile alamayacak duruma geldiğini söyledi. Vatandaşlar arasında gelir dengesizliğinin had safhada olduğunu ifade eden Kartakgül: ” Bir tarafta sükseli hayatı yaşayan, zengin şatafatı yaşayan,  iktidarın kendisine vermiş olduğu makamlardan faydalanarak, talan sistemiyle bu saltanatı süren %5’lik, %6’lık cenah var. Bu tarafta da yemin ediyorum  size,  %60’lık bir zülüm yaşayan, fakirlik yaşayan , evine odun alamayan, kömür alamayan, çocuğuna harçlık veremeyen , çocuğuna harçlık veremediği için gece evine çocuğu uyuyunca giden babalar var.” dedi.

 

ARTIK ORTA HALLİ AİLE KAVRAMI KALMADI.ÇÜNKÜ AYLIK GELİRİ 35 BİN 50 BİN LİRA OLAN AİLE BU ŞARTLARDA ORTA HALLİDİR

Yeni Evim konut kredisi paketini de eleştiren Kartakgül, ”Dar ve orta gelirli aileler için bir kredi paketi açıklandı.. En düşük aylık  ödeme planına baktığımız zaman en düşük 2 milyon TL kullanıldığı zaman, 14 bin 300  lira gibi bir rakamla karşılaşıyoruz. Asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu bir ülkede, 8 bin 500 lira maaşla çalışan, asgari ücretle çalışan bir aile, orta halli nitelendirilen bir aile bulamıyoruz zaten. Bu aylık 14 bin lirayı nasıl ödeyecek? ” dedi.

” Gerçekten yoksulun daha yoksul olduğu, fakirin daha fazla fakirleştiği, zenginin daha fazla zenginleştiği, adaletin olmadığı, adaletsizliğin artık insanlara zulüm haline dönüştüğü bir sürecin içerisindeyiz.” diyen Kartakgül, sözlerine şöyle devam etti:

”Özellikle emlak sektöründe faaliyet göstermekteyiz aynı zamanda gıda sektöründe de ticari faaliyetlerimiz var ve şehrimizle dertlenen şehrimizin sorunları noktasında üzülen ve bunları ifade etmekten asla geri çekilmeyen bir tavrımız var. Tabi özellikle ben biraz daha böyle ekonomik anlamda gayrimenkul sektöründe bu son açıklanan paketle alakalı ve biraz daha olaya genel perspektifte bakan beyanlarda bulunmak istiyorum.  Malumunuz bir paket açıklandı bu orta halli geliri orta halli  yani geliri orta halli olan vatandaşlarımıza özellikle fayda sağlayacağı ifade edildi. Biz tabi bunu yakinen izledik takip ettik bu paketi.

Ben şöyle ifade edeyim gerçekten yoksulun daha yoksul olduğu, fakirin daha fazla fakirleştiği, zenginin daha fazla zenginleştiği, adaletin olmadığı, adaletsizliğin artık insanlara zulüm haline dönüştüğü bir sürecin içerisindeyiz. Ve biz Allah’a hamdolsun bu adaletsiz bütün durumlarla alakalı ilk duruşumuzu her zaman göstermiş, garibanın sesi, mazlumun nefesi olacağımızı her zaman her platformda ifade etmişizdir. Ve yine sizin vesilenizle bunu ifade etmek istiyorum. Orta halli, geliri orta halli olan aile arayışında olduğumuz zaman aslında çok fazla orta halli aile artık bulamıyoruz. Bunu açık söyleyeyim. Bugün açlık sınırı 14 bin liraya ulaşmış bir ülkede yaşıyoruz. Açlık sınırı 14 bin lirayla ölçülen, fakirlik sınırı 27 bin lirayla ölçülen bir ülkede, orta halli aile bulma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü bu  verilere göre, bu rakamlara göre aylık gelirinin 35 bin lira ve 50 bin lira bandında bir geliri olan ailelerimize biz bu rakamlara binaen ifade ediyorum. Orta halli geliri olan vatandaş noktasında değerlendirebiliriz.

ELAZIĞ’DA EKMEK 5 LİRA..GÜNLÜK 4 EKMEK TÜKETEN BİR AİLENİN AYLIK GİDERİ 600 LİRA

Peki bugün ülkemizde yaşanan şartlar, ki her şey artık göz önünde. Vatandaşlarımız hemşerilerimiz her şeyi muazzam ve mükemmel bir şekilde takip ediyorlar. Tam tevafuktur ki bu basın açıklamasını yaptığımız bu süreçte ekmek 5 lira oldu. Bunu niye söylüyorum? Elazığ’da 5 lira olan ekmek büyük şehirlerde mutlak suretle 8 liradan aşağı satılmayacak. Bakın bir ekmekten bahsediyoruz ortalama günlük 4  ekmek tüketen ki Doğu ve Güneydoğu  aileleri bilirsiniz yapı gereği ekmek yemeyi seven ve zaruri ihtiyacımız olan bir gıdadır. Günlük 4 ekmek tüketen bir ailemizin zaten aylık  ekmek gideri 600 liraya tekabül eder.

 

TAMAMIYLA İÇİ BOŞ, İNSANLARI CEZBETMEK İÇİN AÇIKLANMIŞ BİR KREDİ  PAKETİDİR

Bu noktada 1 milyon ve üzeri kredi olanağının açıldığını 0,69’dan yararlanılacağını ifade eden hükümet yetkililerine ben aslında buradan tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Ne gibi olayları bu paket içine entegre ettiler? Mesela Elazığ’ın yararlandığı rakam 2 milyon TL. Peki bu 2 milyon TL’den nasıl yararlanacak vatandaş? Vatandaşın kati suretle son 1 yıl içinde veya bu 2 yıl da olabilir. Hiçbir daire satışı yapmaması lazım. Yani üzerinde bir ev olmaması lazım ve bu vatandaşın bu oranlardan faydalanabilmesi için bu dairelerin mutlak suretle proje dahili olması lazım. Yani bankalarla anlaşma statüsüne dahil olması lazım ve en düşük aylık  ödeme planına baktığımız zaman en düşük 2 milyon TL kullanıldığı zaman, 14 bin 300  lira gibi bir rakamla karşılaşıyoruz.  Asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu bir ülkede,  işte bu son dönemde bana göre seçim tarihinin yaklaşma hasebiyle yapılan bir artırım. Şimdi oraya da geleceğim. Orada çok önemli ve can alıcı mesajlarım var aslında. 8 bin 500 lira maaşla çalışan, asgari ücretle çalışan bir aile, orta halli nitelendirilen bir aile bulamıyoruz zaten. Ben öyle bir segment göremiyorum. E bu aylık 14 bin lirayı nasıl ödeyecek bu bir. Bir de ikincisi adamın bir evi vardır, onu satıp üstüne bu imkandan faydalanması. Hani vatandaş der ki ben kendi evimi satayım. Bu 1 milyon veya 2 milyonluk krediden de faydalanayım. Ben bu rakamları da ödeyebilir güçteyim. Ama evini sattığı an otomatikman kanunen bu paketten faydalanamıyor. Çünkü hükümet diyor ki; evini satmayacaksın, mevcut evinde oturacaksın, evini değişme lüksün yok. Böyle bir lüksün yok. Peki kim alacak bu parayı? Hangi şartlarda alacak? Vallahi bende bilmiyorum. İnanın yani bu bana göre tamamıyla seçim yatırımı. İnsanların cezbolması yönünde açıklanmış içi boş bir paket bana göre böyle.

ASGARİ  ÜCRETE, MEMURA EMEKLİYE ZAM GELDİ DİYE ETE, SÜTE, EKMEĞE DE ZAM GELDİ

Asgari ücret ve emekli zammını da eleştiren Kartakgül, açıklanan zamlardaki dengesizliğe işaret ederek asgari ücrete yapılan zamla hükümetin işverene bir dayatması olduğunu ifade ederek, memurlar ile asgari ücretlilerin maaşları arasındaki makasın daraldığını ifade etti. Kartakgül, yapılan zamların da daha maaşları alamadan eridiğini söyledi. Kartakgül:

”Bunun dışında tabi asgari ücrete %56, %57 oranında bir zam geldi.  Kim veriyor asgari ücreti? Asgari ücreti işveren veriyor.  İş verene %57 bir zam yapma noktasında hükümetin dayatması oldu. Peki emekli ve memura verilen zam oranı ne kadar? Emekli ve  memura verilen zam nereden çıkıyor? Bizzat hükümetin kasasından çıkan bir para. Orada da iş veren hükümet oluyor, asgari ücrette esnaf. Orada da iş veren hükümet. Önce %25 sonra  büyük bir tepki milletten, tabi bunu gördüler hükümet yetkilileri sonra şaka yaptık kusura bakmayın aslında biz %30 açıklayacaktık. %25 değil buyurun size %30 deyip müjdeler veren kıyametler koparan bir açıklama. Bu noktada gerçekten bugün en düşük memur emeklisinin almış olduğu maaş 5 bin 500 liraya sabitlendi. Şimdi asgari ücretle çalışan arkadaşlarımız bizim başımızın tacıdır, bizim bel direğimizdir. Onları saygıyla muhabbetle ben anıyorum ama bugün sorumluluğu ve yükümlülüğü daha fazla olan devlet kurumlarında görev yapan memur arkadaşların hemen hemen maaşlarıyla asgari ücret alan arkadaşlarımızın maaşları eşit düzeyde oldu. Yani 10 bin lira, 11 bin lira. işte bu yapılan zamlarla birlikte rakamlar öyle oldu. Bugün 8 bin 500 lira birbirine yakın rakamlar. Bence bu yapılan zamlar tamamıyla adaletsiz, insanları mutlu etmeyen, memnun etmeyen zam oranlarıdır ve zaten alım gücü çok düşük olan ülkemizde, zamlarla birlikte aynı gece ve halen daha işte buna ekmek zammını da örnek verdim. Her şeye tekrar işte asgariye zam geldi,  % 30 emekliye memura zam geldi diye, hemen süte, ete zam, ekmeğe zam, temel gıda ihtiyaçlarına zam.”

BİR TARAFTA İKTİDARIN GÜCÜNDEN NEMALANAN, LÜKS İÇİNDE YAŞAYAN BİR CENAH VAR; DİĞER TARAFTA ÇOCUĞUNA HARÇLIK VEREMEDİĞİ İÇİN EVİNE ÇOCUĞU UYUDUKTAN SONRA GİDEN BABALAR VAR

Peki bir tarafta iktidarın gücünden beslenen, iktidarın gücünden nemalanan, çocuklarını süper kolejlerde muazzam rakamlar ödeyerek okutan bir cenah, bir tarafta beyaz çaylar, anzer balları işte tarifini ve isimlerini bilmediğim özel etler yiyen bir cenah, bir tarafta da demin ifade ettiğimiz gibi çocuklarına kış aylarında bot ve mont alacak güce sahip olmayan aile yapısı. Ve bu aile yapısının sayısı çok fazla.  Bu sükseli hayatı yaşayan, zengin şatafatı yaşayan,  iktidarın kendisine vermiş olduğu makamlardan faydalanarak tamamen nemalanarak talan sistemiyle bu saltanatı süren %5’lik, %6’lık cenah var. Bu tarafta da yemin ediyorum  size,  %60’lık bir zülüm yaşayan, fakirlik yaşayan , evine odun alamayan, kömür alamayan, çocuğuna harçlık veremeyen , çocuğuna harçlık veremediği için gece evine çocuğu uyuyunca giden babalar var.

Şimdi böyle bir ortamda bu şartlarda tabi bizlerin de yapımızda , bizim karakterimizde olan insanlarında susmasının mümkünatı ve imkanı yoktur. Biz bu zulüm ile abad olanın sonunun berbat olacağını iyi biliyoruz. Milletin seçim sürecinde feraset göstereceğini iyi biliyoruz. Ve bu noktada Allah’ın izniyle ilk yapılacak seçimlerde de milletimizin  artık emanet ehlinden uzak  liyakat sahibi insanların üzerini çizen bu yanlış düzeni kaldırıp atacağına inanıyoruz. Yepyeni emanet ehli , görev erbabı, liyakat sahibi , dürüst , şerefli, onurlu yönetici ve idarecilerimizin artık Türkiye yönetiminde,  Elazığ yönetiminde söz sahibi olacağına  gönülden inanıyoruz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com