Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 15 Ocak 2023 380 Görüntüleme

DEMİRBAĞ ” VEKİLLİĞİM OLMASA BİLE ESKİSİNDEN DAHA GAYRETLİ BİR ŞEKİLDE AK PARTİYE ÇALIŞIRIM”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ile Elazığ ve siyaset üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. HARPUTTIMES Haber’in sorularını yanıtlayan Demirbağ, siyasi yaşamına milletvekili olsa da olmasa da AK Parti için daha gayretli çalışmalara imza atarak devam edeceğini söyledi.

Elazığ Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ,  2023 seçimlerinde Ak Parti’den milletvekilliğine başvurusunun olacağını ancak adaylık kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından uygun görülmediği takdirde Ak Parti için eskisinden  daha gayretli bir şekilde çalışacağını ifade etti. AK Parti’deki 3 dönem kuralını sorduğumuz Demirbağ bu kuralın arka arkaya 3 dönem vekillik yapmış olanlar için geçerli olduğunu dile getirerek önümüzdeki seçim sürecinde tekrar aday olacağını ifade etti.

BEN AK PARTİ’YE GÖNÜL VERMİŞ BİRİ OLARAK HER ZAMAN VE HER KOŞULDA PARTİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM

DEMİRBAĞ; “3 dönem kuralı peş peşe yani arka arkaya 3 dönem. Diyelim ki 2027’deyiz 25, 26 ,27  üç dönem yapmış milletvekilleri için geçerli. Ama elbette hizmetine ihtiyaç duyuluyorsa Cumhurbaşkanı bırakır, o ayrı bir konu.

Ben Elazığ milletvekili olarak 23 ve 24. dönemde milletvekilliği yaptım. Ancak daha sonraki süreçte, 25- 26dönemde yani Davutoğlu döneminde yoktum. İyi ki de yoktum; Davutoğlu’nun altında imzası bulunan milletvekilliği bana ağır gelirdi. O dönemde yoktuk bu dönem varız, 27’de dolayısıyla kurala tabi değiliz biz. Ama takdir Cumhurbaşkanımızındır;  bırakır yada bırakmaz. Ben AK Part’ye gönül vermiş bir insan olarak  her zaman  Parti’nin emrindeyim.  Ama aday olur musunuz derseniz, bir adaylık müracaatımız olur. Parti bizim hizmetimize ihtiyaç duyarsa bırakır, duymazsa bırakmaz.

Seçimlerde aday olacağını belirten Demirbağ, önemli olanın vekil olmak değil, AK Parti ve ülkeye kazanımlar sağlayacak çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Demirbağ:” Vekilliğim olmazsa bile eskisinden daha gayretli bir şekilde Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye çalışırım ” dedi.

HAFTANIN YARISINDAN ÇOĞUNDA ELAZIĞ’DA, VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTEYİM

Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde çalışma temposunu yoğun bir şekilde sürdüren Milletvekili Demirbağ;  “Haftanın yarısından çoğunu Elazığ’da geçiriyorum. Elazığ’da da il, ilçe, belde, köy, ev ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Mesela bugün de bir ev ziyaretimiz var. İnsanlar buyur ediyor. Ben  daha ziyade dar gelirli ve işsiz kardeşlerimizi tercih ediyorum. Yoksa birileri ağırlasın, ziyafet çekelim diye gitmem ben. Daha ziyade gittiğimiz yeri  tembihliyoruz “bir çayınızı içelim ” diye. Amaç biz ziyaret edelim  davetlerine icabet etmiş olalım evlerinde. Gittiğimiz evlerde de vatandaşlarımız tarafından büyük bir hüsn-ü kabul ile karşılanıyoruz. İnsanlar bir siyasetçiden beklediği yakınlığı ve sıcaklığı görüyor. Daha çok kendilerinden hissediyorlar bizi. ” dedi

ELAZIĞ’DA DEPREM SONRAKİ SÜREÇTE DEVLETİN YAPTIĞI HİZMETLER VATANDAŞIMIZ TARAFINDAN TAKDİR GÖRDÜ

2020 yılında yaşanan deprem ve sonraki süreçte Elazığ’da yapılan konutlar üzerine de açıklama yapan Demirbağ, depremden sonraki süreçte çok hızlı bir şekilde mağdır vatandaşlara ev yapıldığını ve cüzi bir ücretle ev sahibi olan vatandaşların kendi arsalarına da ev yapma haklarının olduğunu söyledi. Demirbağ Elazığlı depremzede vatandaşların deprem sonrasında devletin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını da ifade ederek şunları söyledi:

Maalesef yaşanan zorlu bir deprem süreci vardı Devletimiz eliyle Elazığ’da deprem sonrası 20-25 bini bulan  konut yapıldı. Ve bir kısmı da devam ediyor yapımına. Kentsel dönüşüm de buna dahil. Bir kısım vatandaşımızda  ilk başlarda muhalefetin yanlış yönlendirmesiyle ‘yok efendim nüfus fazla  2+1 , 3+1  ya da evler küçük, yerleri değişti gibi düşüncelere sahiptiler. Ancak devlet mağdur olan herkesin yanında oldu. Evleri yıkılanlara yeni bir ev yaptı. Bunun yanında yıkılan evine de dokunmadı. Vatandaş eski arsalarının, yıkılan evlerinin yerine ev yapma imkanı olduğu için haklarına razı oldular oturdular. Şimdi daha iyi görüyorlar neyin ne olduğunu. Şükürler olun çoğu insanımız evlerine geçti. Genel manada %95’inde bir sıkıntı yok, evlerine de gidiyoruz devlete duacılar %98’i hatta.”

HAKLI OLARAK GÖNÜL KOYANLAR OLDU

Bir de kentsel dönüşümde bazı sıkıntılar oldu. Yıkılan yerlerde yapılan evler diyelim ki hemşerimiz  cadde üzerinde bir yer almış ve 140 m2 bir ev almış, imkânlarını zorlamış orada istediği evi 2+1 veya 3+1 kentsel dönüşümde ev yapılmış. 140 yerine 90 veya 100 m2 verilmiş. 4 oda yerine 3 oda verilmiş kendisine. Onlardan haklı olarak gönül koyanlar oldu. Ama girdikten sonra eski evlere nazaran o modern ve güzel evlerde oturmaya başladıktan sonra tansiyon  düştü. Bir bakıma devlete hak verdiler. Çünkü yeşil alan bırakmak lazım, hava alacak alan bırakılmalı, başka illerde gidiyorsunuz yeni yapılan yerlerde özellikle 1 blok yapılmış ;1 blok ara bırakılmış. Diyarbakır’da da bu var birçok yerde var. Ama bizde tabi eski yapı yerine de yenisi yapıldığı zaman, tamamen yeni bir imar uygulanmadığı için hep bitişik nizam, iç içe, hava alacak yer yok. Şimdi yeni evlerde öyle değil. belki 1 oda eksik bazılarında. Ama en azından hava alınacak yerler var modern yapı, malzemeleri gayet güzel kullanılan malzemeler eksik noksan muhakkak vardır onlarda iletilmesi gerektiği zaman iletiyoruz onları tamamlamaya çalışıyoruz.

HALKIMIZDA CUMHURBAŞKANIMIZ KONUSUNDA EN UFAK BİR TEREDDÜT YOK

AK Parti’nin yaptığı çalışmalarla, vatandaşa dokunan, halka inen, halktan olan anlayışı ile bu gün hala Türkiye’nin en büyük partisi olduğunu dile getiren Milletvekili Demirbağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizde ve dünyadaki duruşunun her kesim tarafından takdir gördüğünü söyledi. Demirbağ sözlerine şöyle devam etti:

”Biz gittiğimiz yerlerde şunu görüyoruz Vatandaşlarımızda Cumhurbaşkanımız konusunda en ufak bir tereddüt yok. Son dünyadaki gelişmeler, Ukrayna- Rusya savaşı olsun, birçok konuda Cumhurbaşkanımızın duruşu takdir görüyor milletimiz tarafından. Bütün dünya tarafından takdir görüyor. Şimdi eskileri de biz biliyoruz. Rahmetli Demirel’i gördük , Türkeş’i gördük, Erbakan Hocayı gördük,  Rahmetli Ecevit’i gördük, Özal’ı  gördük. Ve son olarak da Cumhurbaşkanımız ki onunla da şuanda milletvekili olarak devam ediyoruz zaten. Şimdi bu siyasi liderlerin hepsini gördük. Şimdi o günkü hükümetleri de yaşadık, o günkü devlet yönetimini de gördük. Bu günkünü de görüyoruz. Millet bunun farkında.  Ama yeni jenerasyon, Ak Parti iktidara geldiğinde yeni doğmuş ya da çocukluklarını yaşayan jenerasyon hep AK Parti iktidarını gördü. Önceki dönemleri bilmiyor. Açlığı, yokluğu, kuyrukları, sağlık rezaletlerini  bilmiyor. Hep Ak Parti iktidarını gördü. Rahat yaşamı, teknolojik erişimlerdeki kolaylığı, iyiyi gördü. Şimdi her ilde üniversitemiz var. Eğitim alanındaki erişim kolaylıklarını gördü. Elbette dünyada yaşanan ve ülkemizi de etkileyen krizin yansımalarını ilk defa görüyorlar. Haliyle gençlerde soru işareti oluştu. Devam eden süreçteki iyileşmeyi de fark ediyorlar. Şimdi bu günkü şartlarda muhalefet gelmiş olsa, düşünün bir araya gelmişler, toplanıp dağılıyorlar, bir aday bile çıkaramıyorlar. Kendileri bir şey yapamadıkları gibi belediye başkanları da iş yapamıyor. Elle tutulur çalışmaları olmayan bu bloktan bir Cumhurbaşkanı adayı dahi çıkamıyor. O nedenle halkımız da bunları görüyor. İnsanımız görüyor. İnsanlar nasıl bunlara ülkenin idaresini teslim etsinler? ”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com